!Karas2017-07-17T12:23:29+01:00

!Karas is de zuidelijkste, de grootste, maar ook de dunst bevolkte regio van Namibië. Het gebied grenst aan Zuid-Afrika, en is daardoor voor toeristen over het algemeen gemakkelijk in te passen in een rondreis. Keetmanshoop fungeert als economisch centrum van de regio, gelegen aan de hoofdweg B1 (van Kaapstad naar Windhoek) en met een eigen vliegveld. De belangrijkste bezienswaardigheden in de !Karas zijn de Fish River Canyon – na de Grand Canyon de grootste Canyon ter Wereld – en het Duits koloniale stadje Luderitz, met z’n bizarre Ghosttown Kolmanskop.

De !Karas regio heeft een groot tekort aan water. Het dorre landschap biedt slechts op bepaalde plaatsen mogelijkheden aan kleinschalige landbouw, zoals schapen- en geitenhouderijen. Door de bouw van de Naute Dam en dammen in de Oranje Rivier is er ook akkerbouw (vooral groente) en fruitteelt ontstaan in de riviervalleien. De Oranjerivier vormt in het zuiden gedeeltelijk de natuurlijke grens met Zuid-Afrika.

Lüderitz heeft een kleine haven, die werkgelegenheid biedt aan kleinschalige visserij en scheepsbouw. In het Sperrgebiet – het kustgebied tussen Luderitz en Oranjemund – is een florerende diamant-wingebied. Verder worden er mineralen, zoals zink, gewonnen in de mijnen bij Rosh Pinah.

Naast de grote attracties zijn er ook minder bekende plekken die interesant zijn voor toeristen, zoals de Hotwater Springs bij Ai-Ais, de warmwaterbronnen in Warmbad, het Kokerboombos in de buurt van Keetmanshoop en de Brukaros Mountain (een voormalige vulkaan) in de buurt van Berseba. Ook zijn er verscheidene wildboerderijen waar u op safari kunt gaan.

U vindt de volgende guesthouses, hotels en safarilodges in dit gebied:

Reisaanbiedingen voor Namibie (t93)

Onze specialiteit is maatwerk reizen samenstellen. Een reis naar Namibië is immers geen alledaagse reis. Uiteraard kunt u een reis met hotels, resorts en safarilodges combineren met rondreizen, treinen, excursies en binnenlandse vluchten uit ons programma. U kunt daarvoor het beste even contact met ons opnemen of vrijblijvend een offerte op vragen.

Alle facetten van Namibië

Vanaf 3.247 Euro p.p. – exclusief vluchten

Alle facetten van Namibië

21 dagen autorondreis van/naar Windhoek
Namibië is een uitstekend land om op eigen houtje te ontdekken per huurauto. U verblijft op meerdere plaatsen 2 nachten, zodat u alle tijd heeft om te genieten van de mooiste gebieden. Namibië zal een onvergetelijke indruk op u achterlaten!
meer informatie

Namibië on a budget

Vanaf 1.921 Euro p.p. – exclusief vluchten

Namibië on a budget

17 daagse autorondreis van/naar Windhoek
Namibië kent veel hoogtepunten en tijdens deze autorondreis combineert u ze bijna allemaal! U verblijft in restcamps van de nationale parken of in goede middenklasse pensions en guestfarms.
meer informatie
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan

Heeft u al concrete reisplannen?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan