Karasburg2017-07-17T12:36:29+01:00

Karasburg vormt een regionaal centrum in het zuiden van Namibië, met name voor de omliggende schapenboerderijen. Het plaatsje – dat tot 1939 vanwege de warmwaterbronnen Kalkfontein-Zuid werd genoemd – heeft ca. 6500 inwoners en ligt 50 kilometer ten zuiden van Grünau aan de doorgaande weg. Het is iets groter dan Grünau en biedt enkele benzinestations die 24 uur per dag open zijn, evenals enkele banken en een ziekenhuis. Karasburg ontleend haar naam aan de Karasbergen, ten noorden van de stad.

Tot de 19e eeuw leefden in dit gebied vooral de Bondelswarts Hottentotten, een Nama-groepering, totdat in 1898 het gebied rond het huidige Karasburg en Warmbad door een Brits bedrijf werd opgekocht. In eerste instantie werd het bestuur geregeld vanuit Warmbad, maar dat werd in 1935 verplaatst naar Karasburg.

Karasbergen
De Karasbergen is een gebergte in het zuidoosten van Namibië. Het gebergte is erg bepalend voor het landschap in de Namibische regio !Karas. Het gebergte wordt onderverdeeld in het Groot-Karasgebergte in het oosten en het westelijker gelegen Klein-Karasgebergte. Het Karasgebergte is vanwege z’n diepe en steile kloven soms zeer slecht toegankelijk. Door het gebergte stromen de Leeuwrivier, de !Kab en de Gamchab rivier. Op een hoogvlakte ligt de historische stad Khauxa!nas, gesticht in de prekoloniale tijd.

De Schroffenstein is met 2202 meter hoogte de hoogste bergtop in het Karasgebergte. De berg ligt in het oostelijke Groot-Karasgebergte, ongeveer tien kilometer ten oosten van de hoofdweg B1 tussen Keetmanshoop en Grünau.

Tegenwoordig vormen de Karasbergen een toeristisch attractie. U kunt er wandelingen maken en wild zien. Vanaf Karasburg leidt een mooie route dwars door de bergen naar Keetmanshoop. U rijdt hiervoor het plaatsje Karasburg uit richting Grünau en gaat al snel rechtsaf de C11 op die overgaat in de C26 bij Vredeshoop. U komt 70 kilometer zuidwaarts van Keetmanshoop op de B1 uit.

Opstand vanuit de Karas-bergen
De Karas-bergen vormden in de jaren 1900 – 1906 een belangrijke schuilplaats voor Jacob Marenga, een Nama die een langdurige guerilla-oorlog tegen de Duitsers voerde. Rond 1905 werd de situatie zo moeilijk dat hij de grens met Zuid-Afrika overstak en ten zuiden van de Oranjerivier verbleef vanwaar hij doorging met zijn guerilla-aanvallen. In 1906 raakte hij gewond door een Duitse patrouille en werd aan het Britse bestuur in Zuid-Afrika overgebracht. Het jaar daarna bracht hij in een gevangenis in Kaapstad door, maar kwam in 1907 weer vrij. Drie maanden later werd hij gedood tijdens een Britse patrouille rond de Oranjerivier ten noorden van Upington.

U vindt de volgende guesthouses, hotels en safarilodges in dit gebied:

Reisaanbiedingen voor Namibie (t93)

Onze specialiteit is maatwerk reizen samenstellen. Een reis naar Namibië is immers geen alledaagse reis. Uiteraard kunt u een reis met hotels, resorts en safarilodges combineren met rondreizen, treinen, excursies en binnenlandse vluchten uit ons programma. U kunt daarvoor het beste even contact met ons opnemen of vrijblijvend een offerte op vragen.

Alle facetten van Namibië

Vanaf 3.247 Euro p.p. – exclusief vluchten

Alle facetten van Namibië

21 dagen autorondreis van/naar Windhoek
Namibië is een uitstekend land om op eigen houtje te ontdekken per huurauto. U verblijft op meerdere plaatsen 2 nachten, zodat u alle tijd heeft om te genieten van de mooiste gebieden. Namibië zal een onvergetelijke indruk op u achterlaten!
meer informatie

Namibië on a budget

Vanaf 1.921 Euro p.p. – exclusief vluchten

Namibië on a budget

17 daagse autorondreis van/naar Windhoek
Namibië kent veel hoogtepunten en tijdens deze autorondreis combineert u ze bijna allemaal! U verblijft in restcamps van de nationale parken of in goede middenklasse pensions en guestfarms.
meer informatie
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan

Heeft u al concrete reisplannen?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan