Namib Desert

Namib Desert2017-06-21T06:48:15+01:00

De Namib woestijn is de oudste en droogste woestijn ter wereld. De woestijn strekt zich uit langs de kustlijn – van Swakopmund in het noorden tot Lüderitz in het zuiden – en landinwaarts tot aan het Naukluft gebergte (die de scheiding met de Kalahari markeerd). Het centrale gebied bestaat uit eindeloze zandvlaktes en zandheuvels die een hoogte van 300 m kunnen bereiken. De duinen eindigen waar de Kuiseb-rivier begint. Ten noorden van deze rivier ligt een totaal ander landschap. Op deze kale vlakte vindt u kuddes gemsbokken, springbokken en bergzebra’s. U treft er ook de zeldzame prehistorische plant Welwitscha aan.

De Namib woestijn is ongetwijfeld één van de hoogtepunten van uw bezoek aan Namibië. Ongerepte natuur, kleurrijke vergezichten en de imposante uitgestrektheid maken enorme indruk. De meest beroemde foto’s van Namibië zijn die van de Sossusvlei, beelden met de intens rode en gele duinen en scherpe lijnen zijn een bron van inspiratie voor elke fotograaf. De Sossusvlei maakt deel uit van de Namib-Naukluft National Park, dat een oppervlakte heeft van 50.000 km2. Aan de oostzijde van de Namib Woestijn rijzen de toppen van het Naukluft gebergte op, die te samen een plateau vormen. Sinds 1979 zijn deze bergen als natuurgebied samengevoegd met de Namib Woestijn, om dieren vrij te laten migreren.

Overnachten in de Namib Desert is altijd iets om over na te denken. Bij de ingang van het National Park, tegenover het kantoor van Sesriem, ligt de Sossusvlei Lodge. Achter de lodge ligt de kampeerplaats van het nationale park. In het park zelf heeft Namibian Wildlife Resort (NWR) sinds einde 2007 een luxe restcamp geopend – de Sossus Dune Lodge – met het voordeel dat u ook na zonsondergang in het park bent en geen rekening hoeft te houden met de sluitingstijden van het hek. Alle overige accommodatie ligt verder weg, maar voor Namibische begrippen is ook Solitaire in dit geval nog dichtbij (83 km). Eigenlijk is alle accommodatie in een straal van 100 km gericht op excursies naar en in de Sossusvlei.

Desert Park
Geen rood of geel, geen diepe valleien met groen. De vlaktes vanaf Solitaire tot aan Swakopmund zijn woest en verlaten – een maanlandschap. De route van Solitaire naar Swakopmund is een rit in grijs en bruin met soms zand, soms gravel, zwarte dolorieten dijkjes en kwetsbare kortsmos (Engels: lichen). In het Desert Park ligt ondermeer de bekende Welwitschia Drive, een 150 kilometer lange rit met 13 stopplaatsen waar de belangrijkste kenmerken van dit woestijngedeelte zijn te zien en worden toegelicht.

Kuiseb River
De Kuiseb is een typische woestijnrivier die slechts enige dagen per jaar – alleen tijdens overvloedige regens – stroomt. De Kuiseb ontstaat in het Khomshochland – een gebergte in het midden van Namibië – en stroomt door de Namib woestijn en mondt uiteindelijk uit in de Atlantische Oceaan ten zuiden van Walvisbaai. In 1907 werd het gebied tussen de Swakop River en de Kuiseb River door het Duitse koloniale bestuur uitgeroepen tot een wildpark, dat thans deel uitmaakt van het Namib-Naukluft National Park.

U vindt de volgende guesthouses, hotels en safarilodges in dit gebied:

Reisaanbiedingen voor Namibie (t93)

Onze specialiteit is maatwerk reizen samenstellen. Een reis naar Namibië is immers geen alledaagse reis. Uiteraard kunt u een reis met hotels, resorts en safarilodges combineren met rondreizen, treinen, excursies en binnenlandse vluchten uit ons programma. U kunt daarvoor het beste even contact met ons opnemen of vrijblijvend een offerte op vragen.

Alle facetten van Namibië

Vanaf 3.247 Euro p.p. – exclusief vluchten

Alle facetten van Namibië

21 dagen autorondreis van/naar Windhoek
Namibië is een uitstekend land om op eigen houtje te ontdekken per huurauto. U verblijft op meerdere plaatsen 2 nachten, zodat u alle tijd heeft om te genieten van de mooiste gebieden. Namibië zal een onvergetelijke indruk op u achterlaten!
meer informatie

Namibië on a budget

Vanaf 1.921 Euro p.p. – exclusief vluchten

Namibië on a budget

17 daagse autorondreis van/naar Windhoek
Namibië kent veel hoogtepunten en tijdens deze autorondreis combineert u ze bijna allemaal! U verblijft in restcamps van de nationale parken of in goede middenklasse pensions en guestfarms.
meer informatie
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan

Heeft u al concrete reisplannen?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan