Kulala Wilderness Reserve

Kulala Wilderness Reserve2017-06-21T06:48:15+00:00

Het Kulala Wilderness Reserve is een 40.000 hectare privépark gelegen in de Namib Desert, grenzend aan de Sossusvlei. Op het reserve zijn vier lodges gevestigd van Wilderness Safaris, een organisatie met lodges op meestal prachtige plaatsen door zuidelijk Afrika.

Het Kulala Wilderness Reserve ligt 20 kilometer van de Sesriem, de toegang tot de Sossusvlei. Het Reserve bestaat sinds 1999 toen Wilderness Safaris de farm Sossusvlei heeft opgekocht en de voormalige geitenfarm langzaam veranderde in een natuurreservaat met eigen wild. Inmiddels lopen er weer gemsbokken, springbokken en ander wild evenals aardwolven en vossen. Sinds 2010 zijn er tevens cheetahs op het reservaat uitgezet. Indien u in één van de lodges verblijft, kunt u een gamedrive maken over het reservaat.

Kulala heeft als grote pluspunt dat ze een eigen toegang heeft tot de Sossusvlei. Als u een excursie boekt vanuit de lodge om met een 4×4 naar de Sossusvlei te gaan, zal er van deze ingang gebruik gemaakt worden. Kulala hoeft zich daarbij niet aan de Sesriem openingstijden te houden. Als selfdrive mag u van deze ingang geen gebruik maken, maar moet u via Sesriem rijden.

Kulala Wilderness Reserve heeft vier lodges en twee toegangspoorten. De toegang bij Sossusvlei Wilderness Camp & Kulala Wilderness Camp ligt op het kruispunt van de C19 en de D854. De toegang tot Kulala Desert Lodge & Little Kulala ligt aan de C27.

U vindt de volgende guesthouses, hotels en safarilodges in dit gebied:

Reisaanbiedingen voor Namibie (t93)

Onze specialiteit is maatwerk reizen samenstellen. Een reis naar Namibië is immers geen alledaagse reis. Uiteraard kunt u een reis met hotels, resorts en safarilodges combineren met rondreizen, treinen, excursies en binnenlandse vluchten uit ons programma. U kunt daarvoor het beste even contact met ons opnemen of vrijblijvend een offerte op vragen.

Alle facetten van Namibië

Vanaf 3.247 Euro p.p. – exclusief vluchten

Alle facetten van Namibië

21 dagen autorondreis van/naar Windhoek
Namibië is een uitstekend land om op eigen houtje te ontdekken per huurauto. U verblijft op meerdere plaatsen 2 nachten, zodat u alle tijd heeft om te genieten van de mooiste gebieden. Namibië zal een onvergetelijke indruk op u achterlaten!
meer informatie

Namibië on a budget

Vanaf 1.921 Euro p.p. – exclusief vluchten

Namibië on a budget

17 daagse autorondreis van/naar Windhoek
Namibië kent veel hoogtepunten en tijdens deze autorondreis combineert u ze bijna allemaal! U verblijft in restcamps van de nationale parken of in goede middenklasse pensions en guestfarms.
meer informatie
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan

Heeft u al concrete reisplannen?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan