NamibRand Nature Reserve

NamibRand Nature Reserve2017-06-21T06:48:15+01:00

NamibRand Nature Reserve ligt ten zuiden van Sossusvlei en Kulala Wilderness Nature Reserve. Het privépark van 180.000 hectare is het grootste privépark van Namibië en deelt 100 km grens met de Namib Desert. Het park begint bij de kruising van de C27 met D845 en strekt zuidwaarts richting ongeveer waar de C27 links afbuigt richting Duwisib Castle. De aantrekkingskracht van het reservaat ligt vooral in de diversiteit. De flanken van het oostelijk gelegen Nubub Gebergte rollen uit in grasvlaktes die op hun beurt overgaan in de rode zandduinen van de Namib. Er komen dan ook diverse wildsoorten voor zoals de zebra, gemsbok, kudu, hyena en luipaard.

NamibRand Nature Reserve bestaat sinds eind jaren ’80. Voor die tijd bestond het gebied uit diverse schapenfarms. De meeste boeren waren ex-soldaten uit de Tweede Wereldoorlog die in de jaren ’50 grond toegewezen kregen. Maar na enkele decennia moesten de boeren constateren dat de droge streek eigenlijk niet geschikt was voor intensieve veeteelt. Het wild daarentegen had ook de droge jaren overleefd. Eén van de boeren, Albi Brückner, kocht een aantal van de omringende farms op en lanceerde het idee van een privé wildpark.

Met het opkomende toerisme in de jaren ’90 is dat een goed idee gebleken. Nu staan er drie luxe lodges (waaronder Sossusvlei Desert Lodge en de Wolwedans Collectie) en één zelfcatering familiehuis op het reservaat vanwaar diverse excursies worden georganiseerd, waaronder jeepsafari’s op het eigen reservaat, ballonvaarten over de Namib-woestijn of wandelsafari’s. Bovendien kunt u met de organisatie Tok Tokkie een meerdaagse wandelsafari maken, waarbij u onderweg kampeert. Ook de Sossusvlei is te bezoeken vanaf de NamibRand, al moet u rekening houden met een afstand van circa 100 kilometer tot Sesriem.

De beste manier om het NamibRand Nature Reserve te ervaren, is om een aantal dagen te genieten van het rode zand dat u vanaf uw terras ziet, de weidsheid en de mogelijkheid om een dagtocht naar Sossusvlei te maken. De ingang van NamibRand Nature Reserve ligt zo’n 8 kilometer zuidelijk van de kruising tussen C27 en D 845. Sinds 2009 zijn de grenzen voor het wild tussen NamibRand en Kulala Wilderness Reserve weggenomen zodat wild zich breder kan verspreiden.

U vindt de volgende guesthouses, hotels en safarilodges in dit gebied:

Reisaanbiedingen voor Namibie (t93)

Onze specialiteit is maatwerk reizen samenstellen. Een reis naar Namibië is immers geen alledaagse reis. Uiteraard kunt u een reis met hotels, resorts en safarilodges combineren met rondreizen, treinen, excursies en binnenlandse vluchten uit ons programma. U kunt daarvoor het beste even contact met ons opnemen of vrijblijvend een offerte op vragen.

Alle facetten van Namibië

Vanaf 3.247 Euro p.p. – exclusief vluchten

Alle facetten van Namibië

21 dagen autorondreis van/naar Windhoek
Namibië is een uitstekend land om op eigen houtje te ontdekken per huurauto. U verblijft op meerdere plaatsen 2 nachten, zodat u alle tijd heeft om te genieten van de mooiste gebieden. Namibië zal een onvergetelijke indruk op u achterlaten!
meer informatie

Namibië on a budget

Vanaf 1.921 Euro p.p. – exclusief vluchten

Namibië on a budget

17 daagse autorondreis van/naar Windhoek
Namibië kent veel hoogtepunten en tijdens deze autorondreis combineert u ze bijna allemaal! U verblijft in restcamps van de nationale parken of in goede middenklasse pensions en guestfarms.
meer informatie
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan

Heeft u al concrete reisplannen?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan