Sesriem2017-06-21T06:48:14+01:00

Sesriem vormt de belangrijkste toegangspoort tot het Namib-Naukluft National Park. Sesriem is geen echt dorpje, maar meer een verzameling hotels en lodges, camping, winkels, tankstation en kantoren van het National Park. Hier moet u entree betalen waarmee u ook naar de Sesriem Canyon (4,5 km) kunt. De dagelijkse entreesom bedraagt momenteel (eind 2013) 80 N$ voor volwassenen; voor kinderen tot 16 jaar is een bezoek gratis. Per auto (tot 10 personen) wordt een bedrag van 10 N$ gerekend.

De belangrijkste reden om naar Sesriem te komen, is ongetwijfeld een bezoek aan Sossusvlei. Vanaf de ingang bij Sesriem aan de C19 volgt u de 60 kilometer lange asfaltweg. Als u met een 2WD auto bent, kunt u deze hier parkeren en met een transferservice de laatste 5 kilometer over zand afleggen naar de parkeerplaats bij de duin die op Sossusvlei uitkijkt. Indien u zelf over een 4WD auto beschikt, kunt u zelf deze laatste 5km rijden. Behalve de Sossusvlei-duin en Deadvlei zijn ook de zoutpannen en Duin 45 beroemde bezienwaardigheden.

Onderweg van Sesriem naar Sossusvlei vindt u aan uw linkerhand de bekende Dune 45, die u eventueel kunt beklimmen.

Sesriem Canyon
Vlakbij de ingang van Sesriem ligt de Sesriem Canyon, een circa 30 meter diepe en 1 kilometer lange kloof in het zachte kalksteen, die door de jaren heen is uitgeslepen door de Tsauchab rivier. Meestal staat de rivier droog en kunt u door de canyon heen wandelen, bij voorkeur in de vroege ochtend of late namiddag in verband met de warmte.

De naam Sesriem is gegeven door Afrikaanse boeren die hier met hun ossen kwamen om water te putten. Als er water in de canyon stond, gebruikten ze daarvoor emmers waarvoor een lang touw nodig was. De canyon is 30 tot 40 meter diep. Als alternatief voor touw werden meestal de leidsels (riemen) van het ossentuig gebruikt waarvan er zes nodig waren om de emmer in de canyon te krijgen.

Accommodatie bij Sesriem en in het Nationale Park
Namibia Wildlife Resort (NWR) heeft bij de ingang van het park een camping met 24 kampeerplaatsen aangelegd – de Sossus Oasis Campsite – met wasgelegenheid, een winkeltje, bar en zwembad. Ook meteen bij de ingang – tegenover het Nationaal Park kantoor – ligt de Sossusvlei Lodge.

In het park bevindt zich de nieuwe Sossus Dune Lodge, een luxe lodge bestaande uit 23 chalets (geschikt voor 2 personen) en 2 honeymoonsuites. Er is een restaurant met bar en zwembad. Sossus Dune Lodge bevindt zich in het park en biedt daarmee de mogelijkheid om vroeger en tot later in Sossusvlei te blijven. Gasten van deze lodge hoeven zich niet te houden aan de sluitingstijden van het toegangshek.

Er zijn tal van accommodaties te vinden die gelegen zijn tussen Sesriem en Solitaire. De eerste accommodatie – 5km buiten Sesriem – is het Desert Camp. Op 21km buiten Sesriem ligt Le Mirage Desert Lodge, op 30km buiten Sesriem ligt de Desert Homestead, op 35km buiten Sesriem ligt A Little Sossus Lodge en op 40km buiten Sesriem ligt de Betesda Lodge.

De lodges in het Namib Rand Nature Reserve – zoals Wolwedans en Sossusvlei Desert Lodge – liggen op 40 km van Sesriem. Ook de lodges van Wilderness Safaris in het Kulala Wilderness Reserve liggen 20 – 40km rijden van Sesriem (alhoewel deze lodges voor georganiseerde excursies een eigen toegangspoort naar de Sossusvlei hebben).

Alle overige accommodaties liggen verder weg, bijvoorbeeld bij het dorpje Solitaire – op 83 km – of nog verder weg. Eigenlijk zijn alle accommodaties binnen een straal van 100 km gericht op excursies naar en in de Sossusvlei.

Bereikbaarheid Sesriem
Sesriem ligt aan de C27 en wordt goed aangegeven. Vanaf Solitaire neemt u eerst de C19. Na 72 kilometer gaat u rechtsaf naar Sesriem. Komend vanaf Naukluft Park rijdt u de D 854 uit tot bij de T-spliting bij Betesda Guestfarm. Ga hier rechts de C19 op en na 27 kilometer linksaf de C27 op.

U vindt de volgende guesthouses, hotels en safarilodges in dit gebied:

Reisaanbiedingen voor Namibie (t93)

Onze specialiteit is maatwerk reizen samenstellen. Een reis naar Namibië is immers geen alledaagse reis. Uiteraard kunt u een reis met hotels, resorts en safarilodges combineren met rondreizen, treinen, excursies en binnenlandse vluchten uit ons programma. U kunt daarvoor het beste even contact met ons opnemen of vrijblijvend een offerte op vragen.

Alle facetten van Namibië

Vanaf 3.247 Euro p.p. – exclusief vluchten

Alle facetten van Namibië

21 dagen autorondreis van/naar Windhoek
Namibië is een uitstekend land om op eigen houtje te ontdekken per huurauto. U verblijft op meerdere plaatsen 2 nachten, zodat u alle tijd heeft om te genieten van de mooiste gebieden. Namibië zal een onvergetelijke indruk op u achterlaten!
meer informatie

Namibië on a budget

Vanaf 1.921 Euro p.p. – exclusief vluchten

Namibië on a budget

17 daagse autorondreis van/naar Windhoek
Namibië kent veel hoogtepunten en tijdens deze autorondreis combineert u ze bijna allemaal! U verblijft in restcamps van de nationale parken of in goede middenklasse pensions en guestfarms.
meer informatie
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan

Heeft u al concrete reisplannen?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan