×

Zoek Impala

Offerte aanvragen
Impala Tours

Sossusvlei

Sossusvlei | Vakantie Namibië

Sesriem

Sesriem vormt de belangrijkste toegangspoort tot het Namib-Naukluft National Park. Sesriem is geen echt dorpje, maar meer een verzameling hotels en lodges, camping, winkels, tankstation en kantoren van het National Park. Hier moet u entree betalen waarmee u ook naar de Sesriem Canyon (4,5 km) kunt. De dagelijkse entreesom bedraagt momenteel (eind 2013) 80 N$ voor volwassenen; voor kinderen tot 16 jaar is een bezoek gratis. Per auto (tot 10 personen) wordt een bedrag van 10 N$ gerekend.

De belangrijkste reden om naar Sesriem te komen, is ongetwijfeld een bezoek aan Sossusvlei. Vanaf de ingang bij Sesriem aan de C19 volgt u de 60 kilometer lange asfaltweg. Als u met een 2WD auto bent, kunt u deze hier parkeren en met een transferservice de laatste 5 kilometer over zand afleggen naar de parkeerplaats bij de duin die op Sossusvlei uitkijkt. Indien u zelf over een 4WD auto beschikt, kunt u zelf deze laatste 5km rijden. Behalve de Sossusvlei-duin en Deadvlei zijn ook de zoutpannen en Duin 45 beroemde bezienwaardigheden.

Onderweg van Sesriem naar Sossusvlei vindt u aan uw linkerhand de bekende Dune 45, die u eventueel kunt beklimmen.

Sesriem Canyon

Vlakbij de ingang van Sesriem ligt de Sesriem Canyon, een circa 30 meter diepe en 1 kilometer lange kloof in het zachte kalksteen, die door de jaren heen is uitgeslepen door de Tsauchab rivier. Meestal staat de rivier droog en kunt u door de canyon heen wandelen, bij voorkeur in de vroege ochtend of late namiddag in verband met de warmte.

De naam Sesriem is gegeven door Afrikaanse boeren die hier met hun ossen kwamen om water te putten. Als er water in de canyon stond, gebruikten ze daarvoor emmers waarvoor een lang touw nodig was. De canyon is 30 tot 40 meter diep. Als alternatief voor touw werden meestal de leidsels (riemen) van het ossentuig gebruikt waarvan er zes nodig waren om de emmer in de canyon te krijgen.

Accommodatie bij Sesriem en in het Nationale Park

Namibia Wildlife Resort (NWR) heeft bij de ingang van het park een camping met 24 kampeerplaatsen aangelegd - de Sossus Oasis Campsite - met wasgelegenheid, een winkeltje, bar en zwembad. Ook meteen bij de ingang - tegenover het Nationaal Park kantoor - ligt de Sossusvlei Lodge.

In het park bevindt zich de nieuwe Sossus Dune Lodge, een luxe lodge bestaande uit 23 chalets (geschikt voor 2 personen) en 2 honeymoonsuites. Er is een restaurant met bar en zwembad. Sossus Dune Lodge bevindt zich in het park en biedt daarmee de mogelijkheid om vroeger en tot later in Sossusvlei te blijven. Gasten van deze lodge hoeven zich niet te houden aan de sluitingstijden van het toegangshek.

Er zijn tal van accommodaties te vinden die gelegen zijn tussen Sesriem en Solitaire. De eerste accommodatie - 5km buiten Sesriem - is het Desert Camp. Op 21km buiten Sesriem ligt Le Mirage Desert Lodge, op 30km buiten Sesriem ligt de Desert Homestead, op 35km buiten Sesriem ligt A Little Sossus Lodge en op 40km buiten Sesriem ligt de Betesda Lodge.

De lodges in het Namib Rand Nature Reserve - zoals Wolwedans en Sossusvlei Desert Lodge - liggen op 40 km van Sesriem. Ook de lodges van Wilderness Safaris in het Kulala Wilderness Reserve liggen 20 - 40km rijden van Sesriem (alhoewel deze lodges voor georganiseerde excursies een eigen toegangspoort naar de Sossusvlei hebben).

Alle overige accommodaties liggen verder weg, bijvoorbeeld bij het dorpje Solitaire - op 83 km - of nog verder weg. Eigenlijk zijn alle accommodaties binnen een straal van 100 km gericht op excursies naar en in de Sossusvlei.

Bereikbaarheid Sesriem

Sesriem ligt aan de C27 en wordt goed aangegeven. Vanaf Solitaire neemt u eerst de C19. Na 72 kilometer gaat u rechtsaf naar Sesriem. Komend vanaf Naukluft Park rijdt u de D 854 uit tot bij de T-spliting bij Betesda Guestfarm. Ga hier rechts de C19 op en na 27 kilometer linksaf de C27 op.

Droomervaringen met Impala Tours

Ons team heeft uitgebreide kennis en jarenlange ervaring

Wij creëren individuele reisaanbiedingen op basis van uw wensen

Wij garanderen de hoogste kwaliteit en veiligheid

Huidige reisaanbiedingen

Hieronder vindt u een overzicht van aanbiedingen van Impala Tours. Vanwege de vele vliegmogelijkheden en fluctuerende prijzen worden sommige reizen exclusief vluchten gecommuniceerd. Uiteraard helpen wij u graag bij het boeken van de juiste vluchten bij uw reis.

Etosha National Park oryx | rondreizen namibie
Vanaf € 3.214

per persoon

Het mooiste van Namibië

Bewonder onvergetelijke landschappen tijdens deze 16-daagse autorondreis. Een waar paradijs voor fotoliefhebbers.

Lees meerOfferte aanvragen

Transfrontier National Park | Rondreizen Afrika
Vanaf € 1.829

per persoon

Ongerept Afrika in de Kalahari

Treed in de voetstappen van wilde dieren tijdens deze 12-daagse rondreis door ongerept Afrika.

Lees meerOfferte aanvragen

Ranger Bagatelle Game Reserve | Rondreizen Namibië
Vanaf € 2.719

per persoon

Onder het Zuiderkruis

Rondreis van ca. 4.500 km en 20 dagen belooft een waar avontuur te worden terwijl u de belangrijkste attracties van Namibië bezoekt.

Lees meerOfferte aanvragen

Mowani Pool Main Area | Rondreizen Namibië
Vanaf € 828

per persoon

Uitbreiding Twijfelfontein - 3 dagen

Namibië nog niet zat? Bereid uw reis uit met deze 3 dagen waarin u onder andere een bezoekt brengt aan Damaraland.

Lees meerOfferte aanvragen

Deadvlei | Rondreizen Namibië
Vanaf € 5.790

per persoon

Verover Namibie per vliegtuig

Deze 13 dagen durende reis is ideaal voor de reiziger met minder tijd of die geen zin heeft om zelf te rijden. Ontdek de bekendste bezienswaardigheden...

Lees meerOfferte aanvragen

Eronga Mountains | Rondreizen Namibië
Vanaf € 3.225

per persoon

Via groen Namibië tot de Victoria Falls

18-daagse rondreis door Namibië, Botswana en Zimbabwe. Een route die verrassende en veelzijdig is.

Lees meerOfferte aanvragen

Sossusvlei | Rondreizen Namibië
Vanaf € 3.165

per persoon

Alle facetten van Namibië

Door ons samengestelde reis van 21 dagen die u op eigen houtje kan ontdekken per 4x4 huurauto die zorgt voor comfort en veiligheid.

Lees meerOfferte aanvragen

4x4 met daktent in Sossusvlei | Rondreizen in Namibië
Vanaf € 1.011

per persoon

Verken Namibië per 4x4 met daktent

Beleef het leven in de natuur tijdens deze 19-daagse rondreis in Namibië. Slaap onder de sterrenhemel om één te worden met de natuur.

Lees meerOfferte aanvragen

Kalahari Game Reserve | Rondreizen Namibië
Prijs op aanvraag

per persoon

Stijlvol Namibië

Reizigers met weinig tijd die toch veel willen zien kunnen kiezen voor deze 8- of 10-daagse reis door Namibië. U brengt onder andere een bezoekje aan...

Lees meerOfferte aanvragen

Deadvlei | Rondreizen Namibië
Vanaf € 5.044

per persoon

De rode loper voor natuurliefhebbers

Ontdek Okonjima, Etosha National Park, Huab, NamibRand en GocheGans tijdens deze reis van 16 dagen.

Lees meerOfferte aanvragen

Eagles Nest Lodge | Rondreizen Namibië
Vanaf € 2.006

per persoon

Het grandioze zuiden van Namibië

Hoogtepunten die u zeker gaat zien gedurende deze 14-daagse reis: Kalahari, Fish River Canyon, Sossusvlei en Swakopmund.

Lees meerOfferte aanvragen

Zonsondergang Namibië | Rondreizen Namibië
Vanaf € 2.093

per persoon

Familieplezier in Namibië

Deze 14-daagse reis is zeer geschikt voor groot en klein. Families kunnen genieten van het spotten van wilde dieren en de vrijheid die gegeven wordt...

Lees meerOfferte aanvragen

Zeebras in Etosha | Rondreizen Namibië
Vanaf € 1.766

per persoon

Namibia on a Budget

Deze 17-daagse rondreis is voor de reizigers die opzoek zijn naar een budget reis. Het combineert bijna alle hoogtepunten van Namibië.

Lees meerOfferte aanvragen

Windhoek, Namibië

Het ruwe noordwesten

Deze reis biedt u enkele klassiekers zoals Sossusvlei, Swakopmund en Etosha maar brengt u ook naar het ruwe noordwesten van het land. De regio...

Lees meerOfferte aanvragen

Swakopmund, Namibië

Kennismaking met Namibië

U reist op eigen gelegenheid in een huurauto door Namibië, een indrukwekkend land in zuidelijk Afrika. U verblijft in goede en zorgvuldig...

Lees meerOfferte aanvragen

Etosha NP

Namibia Adventure

Deze rondreis is ideaal voor wie de Namibische highlights wil ontdekken. Comfort wordt gecombineerd met wat avontuur. Tijdens deze 17 dagen bezoekt u...

Lees meerOfferte aanvragen

Etosha National Park

Southern Circle

Deze veelomvattende reis begint bij de Victoria watervallen en een bezoek aan Zambia, voordat u de hoogtepunten van Namibië en Botswana gaat...

Lees meerOfferte aanvragen

Swakopmund

Klassiek Namibië

Namibië is beslist een van de meest fascinerende landen van zuidelijk Afrika. Op een reis door unieke landschappen kunt u de uitgestrektheid en...

Lees meerOfferte aanvragen

Namibië's Diamant

Namibië's Diamant

Deze exclusieve tour biedt het hoogste comfort in Namibië en laat u kennis maken met dit fascinerende land. Geniet van verfijnde luxe in het midden...

Lees meerOfferte aanvragen

Heeft u al concrete reisplannen?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.