Solitaire2017-06-21T06:48:14+01:00

Het meest bekende gehucht van de Namib-Naukluft is zonder twijfel Solitaire. Ooit was het plaatsje deel van een auto-advertentiecampagne en daarna thema en titel van het boek ‘Solitaire’ door de Nederlandse schrijver Ton van der Lee is het gehucht internationaal bekend geworden. Schrijver Ton van der Lee zocht eenzaamheid en vergetelheid in de Namib-woestijn, bivakkeerde er een jaar lang tussen het niets maar besloot toch om er een restaurant te beginnen. “Als ik het niet had gedaan, zou iemand anders er wel mee zijn begonnen”, motiveerde hij zijn besluit. Zijn Hollandse appeltaart is er legendarisch geworden en is nog altijd te koop nu de schrijver zelf vertrokken is. Hij vond Solitaire te druk.

Jarenlang vormde Solitaire het enige tankstation tussen de duinen van de Sossusvlei en de hoofdweg naar de Namibische hoofdstad Windhoek. Het vormt nog altijd het enige benzinestation tussen de Sossusvlei en de kust bij Walvisbaai. Bij het benzinestation bevindt zich een kleine winkel en restaurant, waarbij zich sinds kort ook een motel bevindt. Solitaire is uiteraard een goede overnachtingsplaats voor een bezoek aan de Namib-Naukluft of de Sossusvlei. De ingang tot het nationale park bij Sesriem ligt maar 83 kilometer van Solitaire. Het park is open van zonsopgang tot zonsondergang. Sossusvlei zelf ligt 60 km binnen het park.

Vanuit Solitaire kunt u een leuke dagrit maken over de Remhoogte en Spreetshoogtepas. Rijdt hiervoor over de C14 zuidwaarts richting Maltahöhe, ga bij Ababis linksaf de D 1261 op en bij Nauchas weer links terug naar Solitaire. Op de Spreetshoogtepas zijn verschillende plaatsen waar u kunt stoppen.

Naar Walvis Bay
De C14 tussen Solitaire en Walvis Bay is voor Namibische begrippen een veel gebruikte weg. U komt er regelmatig auto’s tegen. De gravelweg wordt goed onderhouden, maar hier en daar ligt het gravel losjes op de weg. Vooral op gedeeltes waar de weg bochterig wordt of waar u over een heuveltop moet rijden, raden we u echt aan om voorzichtig te zijn. U zult merken dat de weg bovenaan soms net even een andere draai neemt dan u had ingeschat. In combinatie met los gravel kan dit fatale gevolgen hebben.

U vindt de volgende guesthouses, hotels en safarilodges in dit gebied:

Reisaanbiedingen voor Namibie (t93)

Onze specialiteit is maatwerk reizen samenstellen. Een reis naar Namibië is immers geen alledaagse reis. Uiteraard kunt u een reis met hotels, resorts en safarilodges combineren met rondreizen, treinen, excursies en binnenlandse vluchten uit ons programma. U kunt daarvoor het beste even contact met ons opnemen of vrijblijvend een offerte op vragen.

Alle facetten van Namibië

Vanaf 3.247 Euro p.p. – exclusief vluchten

Alle facetten van Namibië

21 dagen autorondreis van/naar Windhoek
Namibië is een uitstekend land om op eigen houtje te ontdekken per huurauto. U verblijft op meerdere plaatsen 2 nachten, zodat u alle tijd heeft om te genieten van de mooiste gebieden. Namibië zal een onvergetelijke indruk op u achterlaten!
meer informatie

Namibië on a budget

Vanaf 1.921 Euro p.p. – exclusief vluchten

Namibië on a budget

17 daagse autorondreis van/naar Windhoek
Namibië kent veel hoogtepunten en tijdens deze autorondreis combineert u ze bijna allemaal! U verblijft in restcamps van de nationale parken of in goede middenklasse pensions en guestfarms.
meer informatie
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan

Heeft u al concrete reisplannen?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan