×

Zoek Impala

Offerte aanvragen

Tankstation bij Solitaire

Tankstation bij Solitaire | Vakantie Namibië

Solitaire

Het meest bekende gehucht van de Namib-Naukluft is zonder twijfel Solitaire. Ooit was het plaatsje deel van een auto-advertentiecampagne en daarna thema en titel van het boek ’Solitaire’ door de Nederlandse schrijver Ton van der Lee is het gehucht internationaal bekend geworden. Schrijver Ton van der Lee zocht eenzaamheid en vergetelheid in de Namib-woestijn, bivakkeerde er een jaar lang tussen het niets maar besloot toch om er een restaurant te beginnen. "Als ik het niet had gedaan, zou iemand anders er wel mee zijn begonnen", motiveerde hij zijn besluit. Zijn Hollandse appeltaart is er legendarisch geworden en is nog altijd te koop nu de schrijver zelf vertrokken is. Hij vond Solitaire te druk.

Jarenlang vormde Solitaire het enige tankstation tussen de duinen van de Sossusvlei en de hoofdweg naar de Namibische hoofdstad Windhoek. Het vormt nog altijd het enige benzinestation tussen de Sossusvlei en de kust bij Walvisbaai. Bij het benzinestation bevindt zich een kleine winkel en restaurant, waarbij zich sinds kort ook een motel bevindt. Solitaire is uiteraard een goede overnachtingsplaats voor een bezoek aan de Namib-Naukluft of de Sossusvlei. De ingang tot het nationale park bij Sesriem ligt maar 83 kilometer van Solitaire. Het park is open van zonsopgang tot zonsondergang. Sossusvlei zelf ligt 60 km binnen het park.

Vanuit Solitaire kunt u een leuke dagrit maken over de Remhoogte en Spreetshoogtepas. Rijdt hiervoor over de C14 zuidwaarts richting Maltahöhe, ga bij Ababis linksaf de D 1261 op en bij Nauchas weer links terug naar Solitaire. Op de Spreetshoogtepas zijn verschillende plaatsen waar u kunt stoppen.

Naar Walvis Bay

De C14 tussen Solitaire en Walvis Bay is voor Namibische begrippen een veel gebruikte weg. U komt er regelmatig auto’s tegen. De gravelweg wordt goed onderhouden, maar hier en daar ligt het gravel losjes op de weg. Vooral op gedeeltes waar de weg bochterig wordt of waar u over een heuveltop moet rijden, raden we u echt aan om voorzichtig te zijn. U zult merken dat de weg bovenaan soms net even een andere draai neemt dan u had ingeschat. In combinatie met los gravel kan dit fatale gevolgen hebben.

Droomervaringen met Impala Tours

Ons team heeft uitgebreide kennis en jarenlange ervaring

Wij creëren individuele reisaanbiedingen op basis van uw wensen

Wij garanderen de hoogste kwaliteit en veiligheid

Huidige reisaanbiedingen

Hieronder vindt u een overzicht van aanbiedingen van Impala Tours. Vanwege de vele vliegmogelijkheden en fluctuerende prijzen worden sommige reizen exclusief vluchten gecommuniceerd. Uiteraard helpen wij u graag bij het boeken van de juiste vluchten bij uw reis.

Etosha National Park oryx | rondreizen namibie
€ 3.214

per persoon

Transfrontier National Park | Rondreizen Afrika
€ 1.829

per persoon

Ranger Bagatelle Game Reserve | Rondreizen Namibië
€ 2.719

per persoon

Vakantie Namibië

Onder het Zuiderkruis

Meer informatie vindt u in de reisgegevens.


Lees meerOfferte aanvragen
Mowani Pool Main Area | Rondreizen Namibië
€ 1.647

per persoon

Deadvlei | Rondreizen Namibië
€ 5.790

per persoon

Eronga Mountains | Rondreizen Namibië
€ 3.225

per persoon

Sossusvlei | Rondreizen Namibië
€ 3.247

per persoon

4x4 met daktent in Sossusvlei | Rondreizen in Namibië
€ 1.449

per persoon

Kalahari Game Reserve | Rondreizen Namibië

Vakantie Namibië

Stijlvol Namibië

Meer informatie vindt u in de reisgegevens.


Lees meerOfferte aanvragen
Deadvlei | Rondreizen Namibië
€ 4.657

per persoon

Heeft u al concrete reisplannen?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.