×

Zoek Impala

Offerte aanvragen

Noordoewer

Noordoewer is een klein plaatsje in het zuiden van namibië, aan de noordelijke kant van de Oranjerivier. Het ligt op de grens van Zuid-Afrika en Namibië, aan de belangrijke hoofdweg B1 (N7) van Windhoek naar Kaapstad (714km van Noordoewer). Bij Noordoewer ligt een grote stalen brug, waar de hoofdweg de rivier over steekt. De grensovergang is 24 uur per dag geopend. Aan de zuidzijde van de rivier - in Zuid-Afrika - ligt het plaatsje Vioolsdrif. Als u de grens wilt oversteken dient u een tol te betalen van circa 150 N$ voor een auto en 80 N$ voor een trailer.

Langs de noordelijke oever van de Oranjerivier stijgen de imposante Nababiep Mountains op, waar de weg tegenaan omhoog klimt. Het plaatsje ligt in het dal aan de rivier. Langs de oevers van de Oranjerivier wordt veel landbouw en fruitteelt bedreven. Er worden vooral groente en druiven verbouwd in de omgeving. Enkele kilometers stroomopwaarts van Noordoewer ligt een stuwdam, die zorgt voor een gelijkmatige irrigatie van de riviervallei. Er worden kanotochten op de rivier georganiseerd, die doorgaans erg rustig stroomt hier.

Aan de Namibische kant, bij Noordoewer, liggen enkele accommodaties, restaurants en twee benzinestations. Het eerstvolgende benzinestation is in Springbok (Zuid-Afrika, op 118km), Ai-Ais of Grünau. Ook vindt u er enkele winkels en een supermarkt.

Vanuit Noordoewer is het mogelijk om een speciale route te rijden naar Fish River Canyon (gelegen op 230km). U volgt de C13 via Aussenkehr richting Rosh Pinah. U komt nu voorbij Norothsama Resort. Ongeveer 10 kilometer voorbij Norotshama gaat u rechtsaf op een T-splitsing. Hier staat zowel Rosh Pinah als Ai-Ais aangegeven. Blijf nu de borden Ai-Ais volgen tot de aansluiting met de C10. Ga links voor Ais Ais, maar rechts voor Fish River Canyon. Voor Fish River Canyon Mainviewpoint gaat u na 12 kilometer linksaf de C37 op.

Droomervaringen met Impala Tours

Ons team heeft uitgebreide kennis en jarenlange ervaring

Wij creëren individuele reisaanbiedingen op basis van uw wensen

Wij garanderen de hoogste kwaliteit en veiligheid

Huidige reisaanbiedingen

Hieronder vindt u een overzicht van aanbiedingen van Impala Tours. Vanwege de vele vliegmogelijkheden en fluctuerende prijzen worden sommige reizen exclusief vluchten gecommuniceerd. Uiteraard helpen wij u graag bij het boeken van de juiste vluchten bij uw reis.

Etosha National Park oryx | rondreizen namibie
€ 3.214

per persoon

Transfrontier National Park | Rondreizen Afrika
€ 1.829

per persoon

Ranger Bagatelle Game Reserve | Rondreizen Namibië
€ 2.719

per persoon

Vakantie Namibië

Onder het Zuiderkruis

Meer informatie vindt u in de reisgegevens.


Lees meerOfferte aanvragen
Mowani Pool Main Area | Rondreizen Namibië
€ 1.647

per persoon

Deadvlei | Rondreizen Namibië
€ 5.790

per persoon

Eronga Mountains | Rondreizen Namibië
€ 3.225

per persoon

Sossusvlei | Rondreizen Namibië
€ 3.247

per persoon

4x4 met daktent in Sossusvlei | Rondreizen in Namibië
€ 1.449

per persoon

Kalahari Game Reserve | Rondreizen Namibië

Vakantie Namibië

Stijlvol Namibië

Meer informatie vindt u in de reisgegevens.


Lees meerOfferte aanvragen
Deadvlei | Rondreizen Namibië
€ 4.657

per persoon

Heeft u al concrete reisplannen?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.