Rosh Pinah

Rosh Pinah2017-06-21T06:48:14+00:00

Rosh Pinah is een klein mijnbouwplaatsje, gelegen in het dorre zuiden van Namibië. Offschoon Rosh Pinah aan de rand van het Diamond Sperrgebiet ligt, worden hier geen diamanten gevonden maar zink. De twee grootste zinkmijnen in Zuidelijk Afrika staan in dit kleine stadje ten westen van Ai-Ais, het zuidelijkste puntje van de Fish River Canyon.

De vondst van zink in de omgeving staat op naam van Mose Eli Kahan, een Joodse immigrant uit Pruisen die in de jaren ’20 vanuit Rusland naar Namibië vluchtte. In eerste instantie vond hij koper in de omgeving, maar door de recessie in de jaren ’30 daalde de wereldprijzen dusdanig dat verdere exploitatie weinig zinvol was. Jarenlang zetten hij zijn zoektocht voort totdat hij in 1969 zink vond.

Naar schatting kunnen in de mijnen tot circa 2020 diverse legeringen zink gedelfd worden. Verscheping vindt plaats vanaf Lüderitz. Om transport te vergemakkelijken is de C13 de laatste jaren verbreed en wordt deze in goede conditie gehouden.

Rosh Pinah ligt aan de hoofdweg C13 (gravel), die loopt van Noordoewer (155km naar het zuidoosten) dwars door het Richtersveld-Transfrontier National Park naar Aus (165km naar het noorden), waar u aansluiting vindt op de B4 naar Luderitz. Vanuit Rosh Pinah kunt u de westzijde van de Fish River Canyon bezoeken.

U vindt de volgende guesthouses, hotels en safarilodges in dit gebied:

Reisaanbiedingen voor Namibie (t93)

Onze specialiteit is maatwerk reizen samenstellen. Een reis naar Namibië is immers geen alledaagse reis. Uiteraard kunt u een reis met hotels, resorts en safarilodges combineren met rondreizen, treinen, excursies en binnenlandse vluchten uit ons programma. U kunt daarvoor het beste even contact met ons opnemen of vrijblijvend een offerte op vragen.

Alle facetten van Namibië

Vanaf 3.247 Euro p.p. – exclusief vluchten

Alle facetten van Namibië

21 dagen autorondreis van/naar Windhoek
Namibië is een uitstekend land om op eigen houtje te ontdekken per huurauto. U verblijft op meerdere plaatsen 2 nachten, zodat u alle tijd heeft om te genieten van de mooiste gebieden. Namibië zal een onvergetelijke indruk op u achterlaten!
meer informatie

Namibië on a budget

Vanaf 1.921 Euro p.p. – exclusief vluchten

Namibië on a budget

17 daagse autorondreis van/naar Windhoek
Namibië kent veel hoogtepunten en tijdens deze autorondreis combineert u ze bijna allemaal! U verblijft in restcamps van de nationale parken of in goede middenklasse pensions en guestfarms.
meer informatie
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan

Heeft u al concrete reisplannen?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan