×

Zoek Impala

Offerte aanvragen
Impala Tours
020 6230008

Kampala

Kampala | Kampala

Murchison Bay

Murchison Bay | Kampala

Kampala

Kampala is de hoofdstad en het industriële en bestuurlijke centrum van het Oeganda. Kampala is de hoofdstad van Oeganda, en werd in 1890 gesticht door enkele Britse kolonisten die op de ’Mpala heuvel’ een fort neerzetten. De Mpala is een soort antiloop. Later groeide Kampala uit tot een stad gebouwd op 7 heuvels. Op 3 van deze heuvels staan religeuze gebouwen: de Protestante Namirembe kerk, een Katholieke Rubaga kerk en de Kibuli Moskee. In het centrum van Kampala staat ook het Nationale Museum van Oeganda en de de Makerere universiteit.

Andere bezienswaardigheden zijn de Ssezibwa waterval, het Lake Kabaka en de markten van St. Balikuddembe en Nakasero. Ondanks de verwoestende oorlog met Tanzania, eind jaren zeventig, zijn nog enkele gebouwen uit de Buganda-tijd bewaard gebleven. De Kasubi-tomben (graftomben van vier Bugandese koningen) hebben een belangrijke spirituele betekenis voor de Oegandese bevolking. Andere Bugandese overblijfselen zijn het parlement en het gerechtshof van Buganda en de plek waar de kabaka gekroond werden.

Lange tijd bevond de regering van Oeganda zich in Entebbe. Entebbe is een voorstad op ongeveer 40 kilometer afstand van Kampala en ligt aan het Lake Victoria. Het internationale vliegveld bevindt zich hier. De spoorlijn vanaf Mombasa via Nairobi en Entebbe bereikte Kampala in 1915.

Een leuke excursie vanuit Kampala is een bezoek aan het Ngamba Island Chimpanzee Sanctuary, waar u primaten van dichtbij kunt bekijken en waar (baby)chimpansees worden opgevangen.

Oeganda

Heeft u al concrete reisplannen of een vraag?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.

020 6230008

verkoop@impalatours.nl

Brochure aanvragen

Vraag onze complete brochure aan, met aanbiedingen, prijzen en gedetailleerde informatie.

klik hier

Onze partners

Droomervaringen met Impala Tours

Ons team heeft uitgebreide kennis en jarenlange ervaring

Wij creëren individuele reisaanbiedingen op basis van uw wensen

Wij garanderen de hoogste kwaliteit en veiligheid

Huidige reisaanbiedingen

Hieronder vindt u een overzicht van aanbiedingen van Impala Tours. Vanwege de vele vliegmogelijkheden en fluctuerende prijzen worden sommige reizen exclusief vluchten gecommuniceerd. Uiteraard helpen wij u graag bij het boeken van de juiste vluchten bij uw reis.

Blue Taraco
Vanaf € 4.629

per persoon

Oeganda, de parel van Afrika

Bewonder tijdens deze reis de heldere bergmeren, wijde savannevlaktes, donderende watervallen en chimpansees en berggorilla's. Een avontuurlijke...

Lees meerOfferte aanvragen

Gorilla expeditie
Vanaf € 3.648

per persoon

Gorilla expeditie met Serengeti National Park

Bewonder berggorilla's en vele andere dieren in hun natuurlijke leefomgeving tijdens deze 7-daagse reis door Tanzania en Oeganda.

Lees meerOfferte aanvragen

Baby Gorilla
Vanaf € 679

per persoon

Best of Gorillas

Bezoek tijdens deze 3-daagse reis het van duizend heuvels en kijk uit naar een ontmoeting met de zwarte reuzen.

Lees meerOfferte aanvragen

Gorilla in National Park
Vanaf € 4.248

per persoon

Fascinerende wereld van de apen

Reizen door een buitengewoon mooi landschap en terwijl u zoekt naar de wereld van de apen tijdens deze reis van 8 dagen.

Lees meerOfferte aanvragen

Heeft u al concrete reisplannen?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.