Kampala

Kampala2017-07-17T21:53:06+01:00

Kampala is de hoofdstad en het industriële en bestuurlijke centrum van het Oeganda. Kampala is de hoofdstad van Oeganda, en werd in 1890 gesticht door enkele Britse kolonisten die op de ‘Mpala heuvel’ een fort neerzetten. De Mpala is een soort antiloop. Later groeide Kampala uit tot een stad gebouwd op 7 heuvels. Op 3 van deze heuvels staan religeuze gebouwen: de Protestante Namirembe kerk, een Katholieke Rubaga kerk en de Kibuli Moskee. In het centrum van Kampala staat ook het Nationale Museum van Oeganda en de de Makerere universiteit.

Andere bezienswaardigheden zijn de Ssezibwa waterval, het Lake Kabaka en de markten van St. Balikuddembe en Nakasero. Ondanks de verwoestende oorlog met Tanzania, eind jaren zeventig, zijn nog enkele gebouwen uit de Buganda-tijd bewaard gebleven. De Kasubi-tomben (graftomben van vier Bugandese koningen) hebben een belangrijke spirituele betekenis voor de Oegandese bevolking. Andere Bugandese overblijfselen zijn het parlement en het gerechtshof van Buganda en de plek waar de kabaka gekroond werden.

Lange tijd bevond de regering van Oeganda zich in Entebbe. Entebbe is een voorstad op ongeveer 40 kilometer afstand van Kampala en ligt aan het Lake Victoria. Het internationale vliegveld bevindt zich hier. De spoorlijn vanaf Mombasa via Nairobi en Entebbe bereikte Kampala in 1915.

Een leuke excursie vanuit Kampala is een bezoek aan het Ngamba Island Chimpanzee Sanctuary, waar u primaten van dichtbij kunt bekijken en waar (baby)chimpansees worden opgevangen.

De volgende hotels, guesthouses en lodges liggen in dit gebied:

Oeganda

Wat klanten zeggen (t100)

Reisaanbiedingen voor Oeganda (t91)

Onze specialiteit is maatwerk reizen samenstellen. Een reis naar Oeganda is immers geen alledaagse reis. Uiteraard kunt u een reis met hotels, resorts en safarilodges combineren met rondreizen en binnenlandse vluchten uit ons programma. U kunt daarvoor het beste even contact met ons opnemen of vrijblijvend een offerte op vragen.

Fascinerende wereld van de apen

Vanaf 3.663 Euro – exclusief vluchten

Fascinerende wereld van de apen

8 dagen privérondreis in Oeganda
Diep in het hart van het Afrikaanse continent treedt u in de voetsporen van de apen. Hoogtepunt van de reis is het observeren van de gorilla’s in hun eigen omgeving.
meer informatie
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan

Heeft u al concrete reisplannen?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan