×

Zoek Impala

Offerte aanvragen
Impala Tours

Entebbe Gorilla Tour

Entebbe Gorilla Tour | Entebbe

Entebbe

Voor veel mensen die Uganda en/of het Victoriameer willen verkennen, is Entebbe de aanvlieghaven. In de inheemse taal van Uganda betekent de naam ‘Entebbe’ zo veel als ‘zetel’. Men vermoedt dat dit vanouds de plaats was waar de koning van het Buganda volk recht sprak. In Entebbe zijn de National Zoo en de National Bortanical Gardens gevestigd.

Vroeger was Entebbe (met ongeveer 90.000 inwoners) de zetel van de regering, enkele ministeries zijn in Entebbe gebleven. In de buitenwijken liggen een Botanische Tuin en het Entebbe Wildlife Educational Centre, een dierentuin die met behulp van internationale fondsen is gemoderniseerd en waar veel vogels en chimpansees te zien zijn. Tegenwoordig is het een voorstad van Kampala. De stad ligt op een schiereiland in het Victoriameer. Het is nu de plaats waar de luchthaven van Kampala ligt - zo’n 35 km ten oosten van Kampala. De luchthaven is praktisch ín het Lake Victoria gebouwd. Van oudsher treft u rondom Entebbe - langs Lake Victoria - veel vissersdorpen aan.

Entebbe is vooral bekend geworden van de beroemde vliegtuigkaping in 1976 en de daaropvolgende (geslaagde) bevrijdingsactie van ’Sayeret Matkal’, een onderdeel van de Israëlische strijdkrachten.

Een belangrijke toeristenattractie bij Entebbe zijn de National Bortanical Gardens. U kunt deze bijvoorbeeld bezoeken op de dag van aankomst of vertrek, als u nog enkele uren over heeft voor of na uw vliegverbinding.

Oeganda

Heeft u al concrete reisplannen of een vraag?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.

020 6230008

verkoop@impalatours.nl

Brochure aanvragen

Vraag onze complete brochure aan, met aanbiedingen, prijzen en gedetailleerde informatie.

klik hier

Onze partners

Droomervaringen met Impala Tours

Ons team heeft uitgebreide kennis en jarenlange ervaring

Wij creëren individuele reisaanbiedingen op basis van uw wensen

Wij garanderen de hoogste kwaliteit en veiligheid

Huidige reisaanbiedingen

Hieronder vindt u een overzicht van aanbiedingen van Impala Tours. Vanwege de vele vliegmogelijkheden en fluctuerende prijzen worden sommige reizen exclusief vluchten gecommuniceerd. Uiteraard helpen wij u graag bij het boeken van de juiste vluchten bij uw reis.

Blue Taraco
Vanaf € 4.629

per persoon

Oeganda, de parel van Afrika

Bewonder tijdens deze reis de heldere bergmeren, wijde savannevlaktes, donderende watervallen en chimpansees en berggorilla's. Een avontuurlijke...

Lees meerOfferte aanvragen

Gorilla expeditie
Vanaf € 3.648

per persoon

Gorilla expeditie met Serengeti National Park

Bewonder berggorilla's en vele andere dieren in hun natuurlijke leefomgeving tijdens deze 7-daagse reis door Tanzania en Oeganda.

Lees meerOfferte aanvragen

Baby Gorilla
Vanaf € 679

per persoon

Best of Gorillas

Bezoek tijdens deze 3-daagse reis het van duizend heuvels en kijk uit naar een ontmoeting met de zwarte reuzen.

Lees meerOfferte aanvragen

Gorilla in National Park
Vanaf € 4.248

per persoon

Fascinerende wereld van de apen

Reizen door een buitengewoon mooi landschap en terwijl u zoekt naar de wereld van de apen tijdens deze reis van 8 dagen.

Lees meerOfferte aanvragen

Heeft u al concrete reisplannen?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.