Entebbe

Entebbe2017-07-17T21:55:26+01:00

Voor veel mensen die Uganda en/of het Victoriameer willen verkennen, is Entebbe de aanvlieghaven. In de inheemse taal van Uganda betekent de naam ‘Entebbe’ zo veel als ‘zetel’. Men vermoedt dat dit vanouds de plaats was waar de koning van het Buganda volk recht sprak. In Entebbe zijn de National Zoo en de National Bortanical Gardens gevestigd.

Vroeger was Entebbe (met ongeveer 90.000 inwoners) de zetel van de regering, enkele ministeries zijn in Entebbe gebleven. In de buitenwijken liggen een Botanische Tuin en het Entebbe Wildlife Educational Centre, een dierentuin die met behulp van internationale fondsen is gemoderniseerd en waar veel vogels en chimpansees te zien zijn. Tegenwoordig is het een voorstad van Kampala. De stad ligt op een schiereiland in het Victoriameer. Het is nu de plaats waar de luchthaven van Kampala ligt – zo’n 35 km ten oosten van Kampala. De luchthaven is praktisch ín het Lake Victoria gebouwd. Van oudsher treft u rondom Entebbe – langs Lake Victoria – veel vissersdorpen aan.

Entebbe is vooral bekend geworden van de beroemde vliegtuigkaping in 1976 en de daaropvolgende (geslaagde) bevrijdingsactie van ‘Sayeret Matkal’, een onderdeel van de Israëlische strijdkrachten.

Een belangrijke toeristenattractie bij Entebbe zijn de National Bortanical Gardens. U kunt deze bijvoorbeeld bezoeken op de dag van aankomst of vertrek, als u nog enkele uren over heeft voor of na uw vliegverbinding.

De volgende hotels, guesthouses en lodges liggen in dit gebied:

Oeganda

Wat klanten zeggen (t100)

Reisaanbiedingen voor Oeganda (t91)

Onze specialiteit is maatwerk reizen samenstellen. Een reis naar Oeganda is immers geen alledaagse reis. Uiteraard kunt u een reis met hotels, resorts en safarilodges combineren met rondreizen en binnenlandse vluchten uit ons programma. U kunt daarvoor het beste even contact met ons opnemen of vrijblijvend een offerte op vragen.

Fascinerende wereld van de apen

Vanaf 3.663 Euro – exclusief vluchten

Fascinerende wereld van de apen

8 dagen privérondreis in Oeganda
Diep in het hart van het Afrikaanse continent treedt u in de voetsporen van de apen. Hoogtepunt van de reis is het observeren van de gorilla’s in hun eigen omgeving.
meer informatie
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan

Heeft u al concrete reisplannen?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan