Noordwesten van Oeganda

//Noordwesten van Oeganda
Noordwesten van Oeganda2017-07-17T21:58:24+01:00

Het noordwesten van Oeganda is onderdeel van de Grote Oost-Afrikaanse Slenk (Great Rif Valley) – waar de Nijl rivier doorheen stroomt. Het gebied wordt aan de oostzijde begrenst door een hoogvlakte van ongeveer 1250 meter hoogte en aan de westzijde door de Virunga Mountains in Congo. Op de grens met Congo ligt Lake Albert – temidden van een gebied dat wordt gedomineerd door regenwoud. Rond Lake Kwania en Lake Kyoga komen uitgestekte papyrusmoerassen voor. De belangrijkste toeristische attractie in het noordwesten van Oeganda is het Murchison Falls.

Murchison Falls
De beroemde Murchison watervallen liggen in het gelijknamige National Park. Een park met een afmeting van bijna 4000 km2 is het grootste van Oeganda en is onder andere het stroomgebied van de Nijl. De plaats waar deze rivier zich tussen een doorgang van 6 meter heen wringt en vervolgens met veel geweld neerklettert, biedt een spectaculaire aanblik. Naast het natuurschoon van de Murchison Falls, biedt het landschap een keuze aan wild. De meest opvallende zijn de giraffes, olifanten, luipaarden en de enorme aantallen nijlpaarden. Ook zijn de vogels hier in veel soorten vertegenwoordigd.

De volgende hotels, guesthouses en lodges liggen in dit gebied:

Oeganda

Wat klanten zeggen (t100)

Reisaanbiedingen voor Oeganda (t91)

Onze specialiteit is maatwerk reizen samenstellen. Een reis naar Oeganda is immers geen alledaagse reis. Uiteraard kunt u een reis met hotels, resorts en safarilodges combineren met rondreizen en binnenlandse vluchten uit ons programma. U kunt daarvoor het beste even contact met ons opnemen of vrijblijvend een offerte op vragen.

Fascinerende wereld van de apen

Vanaf 3.663 Euro – exclusief vluchten

Fascinerende wereld van de apen

8 dagen privérondreis in Oeganda
Diep in het hart van het Afrikaanse continent treedt u in de voetsporen van de apen. Hoogtepunt van de reis is het observeren van de gorilla’s in hun eigen omgeving.
meer informatie
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan

Heeft u al concrete reisplannen?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan