×

Zoek Impala

Offerte aanvragen
Impala Tours

Murchison Falls National Park

Murchison Falls National Park | Murchison Falls National Park

Murchison Falls National Park

Het Murchison Falls National Park is - met z’n oppervlakte van 3850 km² - het grootste nationale park van Oeganda. Het natuurpark ligt op ongeveer 6 uur rijden van Kampala. Dwars door het park stroomt de Victoria Nijl (van oost naar west) met wilde stroomversnellingen en adembenemende watervallen. Bij de grootste waterval perst het water zich door een zeven meter brede kloof tussen de rotsen door en stort uiteindelijk met donderend geraas veertig meter naar beneden. Per seconde valt er 360.000 liter water naar beneden. Vanaf een wandelpad dat naar beneden loopt heeft u een prachtig uitzicht - ook vanaf de onderkant van de indrukwekkende waterval.

Het landschap varieert in dit nationale park van dicht regenwoud in het heuvelachtige zuidwesten tot savannes in het vrij vlakke noordwesten, met hier en daar natuurlijk rivieren en meren. Het Murchison Falls National Park is de enige plek in Oeganda waar de Rothschild giraffen zijn te vinden. Andere dieren die u hier kunt zien zijn olifanten, zebra’s, leeuwen, luipaarden, antilopen, buffels en Oegandese kobs. In het Rabongo Forest in het zuidoosten leven tevens chimpansees. Het meeste wildleven vindt u op het schiereiland, ontstaan door de Victoria Nijl en Albert Nijl in het noorden.

Het wildleven heeft zich de afgelopen jaren gedeeltelijk hersteld sinds het jagen - in jaren ’80 - door de soldaten van Idi Amin en de stroperij tijdens de burgeroorlogen in de jaren daarna. Het Buligi Circuit is het beste gebied voor het spotten van wild, omdat de wildconcentratie hier het hoogst is. Tijdens gamedrives kunt u hier ’s morgens vroeg of tegen het avondschemer olifanten, buffels, antilopen en giraffen zien grazen. Zij trekken onbedoeld leeuwen aan. Van de vogels geniet in dit gebied met name de grote ’shoebill’ oftewel schoensnavelooievaar bekendheid.Oeganda

Een aanrader is om een boottocht te maken over de Nijl rivier, waarbij u grote kans heeft om grote kuddes nijlpaarden en krokodillen te zien die op de loer liggen. In het water wemelt het ook van de nijlbaarzen en tijgervissen. Ook het vogelleven langs de rivieroevers is zeer uitbundig, met maar liefst 350 vogelsoorten - waaronder kingfishers, bee-eaters en de zeldzame shoebill stork (schoenbek ooievaar). Aan de oever ziet u wellicht olifanten, giraffen en buffels die hun dorst komen lessen.

Hemingway’s avontuur bij Murchison Falls

Hier stortte in 1954 het vliegtuigje van Ernest en Mary Hemingway neer. Ze hadden zo laag mogelijk gevlogen om het watergeweld van Murchison Falls van dichtbij op zich in te laten werken. Toen ze vervolgens richting Entebbe wilden vliegen, raakte hun vliegtuigje een telegraafkabel en strandden ze in de struiken op de oever van de Nijl. Mary raakte daarbij gewond. Hun noodsignaal werd niet opgevangen en na een slapeloze nacht droegen Hemingway en de piloot Mary naar een hoger gelegen klif om de talrijke olifanten te vermijden. Hier werden ze gevonden door een plezierboot, de SS Murchison, waarop Katharine Hepburn en Humphrey Bogart nog The African Queen hadden opgenomen. Er was een arts aan boord die vaststelde dat Mary twee ribben had gebroken. Vooral Hemingway viel met zijn neus in de boter, want de enorme koelkast was rijkelijk voorzien van verschillende merken bier.

 

Heeft u al concrete reisplannen of een vraag?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.

020 6230008

verkoop@impalatours.nl

Brochure aanvragen

Vraag onze complete brochure aan, met aanbiedingen, prijzen en gedetailleerde informatie.

klik hier

Onze partners

Droomervaringen met Impala Tours

Ons team heeft uitgebreide kennis en jarenlange ervaring

Wij creëren individuele reisaanbiedingen op basis van uw wensen

Wij garanderen de hoogste kwaliteit en veiligheid

Huidige reisaanbiedingen

Hieronder vindt u een overzicht van aanbiedingen van Impala Tours. Vanwege de vele vliegmogelijkheden en fluctuerende prijzen worden sommige reizen exclusief vluchten gecommuniceerd. Uiteraard helpen wij u graag bij het boeken van de juiste vluchten bij uw reis.

Blue Taraco
Vanaf € 4.629

per persoon

Oeganda, de parel van Afrika

Bewonder tijdens deze reis de heldere bergmeren, wijde savannevlaktes, donderende watervallen en chimpansees en berggorilla's. Een avontuurlijke...

Lees meerOfferte aanvragen

Gorilla expeditie
Vanaf € 3.648

per persoon

Gorilla expeditie met Serengeti National Park

Bewonder berggorilla's en vele andere dieren in hun natuurlijke leefomgeving tijdens deze 7-daagse reis door Tanzania en Oeganda.

Lees meerOfferte aanvragen

Baby Gorilla
Vanaf € 679

per persoon

Best of Gorillas

Bezoek tijdens deze 3-daagse reis het van duizend heuvels en kijk uit naar een ontmoeting met de zwarte reuzen.

Lees meerOfferte aanvragen

Gorilla in National Park
Vanaf € 4.248

per persoon

Fascinerende wereld van de apen

Reizen door een buitengewoon mooi landschap en terwijl u zoekt naar de wereld van de apen tijdens deze reis van 8 dagen.

Lees meerOfferte aanvragen

Heeft u al concrete reisplannen?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.