Oosten van Oeganda

//Oosten van Oeganda
Oosten van Oeganda2017-07-17T22:01:53+01:00

Het oosten van Oeganda is het minst door toeristen bezochte deel van het land. Het gebied bestaat uit een hoogvlakte van ongeveer 1250 meter hoogte met een wat droger klimaat dan in de rest van Oeganda. Het is het minst vruchtbare en minst bevolkte deel van Oeganda. In het uiterste noorden ligt de Kidepo Valley, een – vanwege de onrust in het gebied – nog redelijk onontdekt natuurgebied dat ondertussen veilig bezocht kan worden.

Een ander natuurpark ligt tegen de grens met Kenia aan, de westzijde van Mount Elgon. Het is een natuurpark dat goed te voet kan worden verkend en vooral populair is bij vogelaars vanwege z’n 300 vogelsoorten die hier voorkomen.

Jinja is de belangrijkste stad van het oosten van Oeganda. De stad ligt – net als de hoofdstad Kampala – aan het Lake Victoria. Als u vanuit Jinja naar het oosten rijdt, volgt u een slingerende weg naar het dorpje Sipi, waar u getrakteerd wordt op prachtige vergezichten over de Karamojong vallei. Sipi is een klein plaatsje dat omgeven is door watervallen, heuvels en dat in de schaduw ligt van de Mount Elgon.

De volgende hotels, guesthouses en lodges liggen in dit gebied:

Oeganda

Wat klanten zeggen (t100)

Reisaanbiedingen voor Oeganda (t91)

Onze specialiteit is maatwerk reizen samenstellen. Een reis naar Oeganda is immers geen alledaagse reis. Uiteraard kunt u een reis met hotels, resorts en safarilodges combineren met rondreizen en binnenlandse vluchten uit ons programma. U kunt daarvoor het beste even contact met ons opnemen of vrijblijvend een offerte op vragen.

Fascinerende wereld van de apen

Vanaf 3.663 Euro – exclusief vluchten

Fascinerende wereld van de apen

8 dagen privérondreis in Oeganda
Diep in het hart van het Afrikaanse continent treedt u in de voetsporen van de apen. Hoogtepunt van de reis is het observeren van de gorilla’s in hun eigen omgeving.
meer informatie
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan

Heeft u al concrete reisplannen?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan