×

Zoek Impala

Offerte aanvragen
Impala Tours

Kidepo Valley National Park

Het Kidepo Valley National Park ligt in het heuvelachtige grensgebied met Soedan en Kenia. Het natuurpark - met een oppervlakte van 1,442 km2 - herbergt landschappen die in heel oostelijk Afrika hun weerga niet kennen. Het is misschien wel het mooiste natuurpark van Oeganda, de flora en fauna in dit park doen eigenlijk meer aan Kenia denken dan aan Oeganda.

U ziet er zeer gevarieerde, adembenemend mooie savannelandschappen die zich uitstrekken tot aan de horizon. Uitgestrekte grasvlaktes, onderbroken door grote rotsen en geflankeerd door steile bergen domineren hier het landschap. In het uiterste noorden rijzen conische bergen op uit het landschap, maar in het oosten valt de Rift Valley ineens diep naar beneden. Droge rivierbeddingen zigzaggen door het park.

De hoogteverschillen in het park leveren niet alleen prachtige uitzichten op, maar ook zeer uiteenlopende plantensoorten, met als gevolg dat de diversiteit van diersoorten in dit park zeer groot is. Sommige dieren vindt u nergens anders in Oeganda dan hier, zoals de grootoorvos, gestreepte hyena, aardwolf, caracal, cheeta en wilde hond. Hoewel het park redelijk groot is, concentreert het meeste wild zich in de zuidwestelijke Narus Valley. Hier heeft u een fantastisch zicht op grote kuddes olifanten, buffels, hartebeesten, waterbokken en nog veel meer. Ook een groot aantal roofdieren, zoals (boomklimmende) leeuwen, cheeta’s, luipaarden, jakhalzen en gevlekte hyena’s kunt u tijdens uw safari tegenkomen. Vogelliefhebbers kunnen in dit park circa 465 vogelsoorten spotten, waaronder de struisvogel en de Koritrap - de zwaarste vliegende vogel ter wereld. Maar ook roofvogels als adelaars, gieren en valken eisen hun deel.Oeganda

Plaatselijke cultuur in Kidepo

De plaatselijke bevolking laat je tegen een bescheiden vergoeding kennismaken met een groot aantal traditionele dansen. Ook kun je een bezoek brengen aan de Karimajong manyattas (een soort boerderijen) om traditionele kostuums, gereedschap, juwelen en wapens te bekijken.

Vanwege de ligging in het uiterste noorden van Oeganda, tegen de grens aan van Soedan, is de Kidepo Valley één van de meest onontdekte wildparken ter wereld. Hier zijn de afgelopen 20 jaar nauwelijks toeristen geweest omdat dit gebied gedomineerd werd door rebellen. Nu er een wapenstilstand is tussen de rebellen en de overheid, is Kidepo Valley momenteel weer veilig te bezoeken. Informeer op moment van boeking bij de ambassade of bij ons wel even naar de veiligheid situatie bij een eventuele boeking.

Heeft u al concrete reisplannen of een vraag?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.

020 6230008

verkoop@impalatours.nl

Brochure aanvragen

Vraag onze complete brochure aan, met aanbiedingen, prijzen en gedetailleerde informatie.

klik hier

Onze partners

Droomervaringen met Impala Tours

Ons team heeft uitgebreide kennis en jarenlange ervaring

Wij creëren individuele reisaanbiedingen op basis van uw wensen

Wij garanderen de hoogste kwaliteit en veiligheid

Huidige reisaanbiedingen

Hieronder vindt u een overzicht van aanbiedingen van Impala Tours. Vanwege de vele vliegmogelijkheden en fluctuerende prijzen worden sommige reizen exclusief vluchten gecommuniceerd. Uiteraard helpen wij u graag bij het boeken van de juiste vluchten bij uw reis.

Blue Taraco
Vanaf € 4.629

per persoon

Oeganda, de parel van Afrika

Bewonder tijdens deze reis de heldere bergmeren, wijde savannevlaktes, donderende watervallen en chimpansees en berggorilla's. Een avontuurlijke...

Lees meerOfferte aanvragen

Gorilla expeditie
Vanaf € 3.648

per persoon

Gorilla expeditie met Serengeti National Park

Bewonder berggorilla's en vele andere dieren in hun natuurlijke leefomgeving tijdens deze 7-daagse reis door Tanzania en Oeganda.

Lees meerOfferte aanvragen

Baby Gorilla
Vanaf € 679

per persoon

Best of Gorillas

Bezoek tijdens deze 3-daagse reis het van duizend heuvels en kijk uit naar een ontmoeting met de zwarte reuzen.

Lees meerOfferte aanvragen

Gorilla in National Park
Vanaf € 4.248

per persoon

Fascinerende wereld van de apen

Reizen door een buitengewoon mooi landschap en terwijl u zoekt naar de wereld van de apen tijdens deze reis van 8 dagen.

Lees meerOfferte aanvragen

Heeft u al concrete reisplannen?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.