Best of Gorillas

Best of Gorillas2018-12-12T11:39:47+01:00
  • 3 dagen gorilla trekking van/naar Kigali
  • Dagelijks vertrek, min. 1 pers.
  • 6 dagen Rwanda rondreis (optioneel)
  • Vanaf; € 795 p.p. (exclusief vluchten)

Vraag een offerte aan!

3-daagse gorilla trekking in Oeganda

Bezoek het land van de duizend heuvels en verheug u op een ontmoeting met de zwarte reuzen. Het Volcanoes NP is het beste uitgangspunt voor een gorilla trekking.

Reisprogramma (Wijzigingen voorbehouden)

Dag 1: Kigali – Volcanoes NP (dinner).
Aankomst in Kigali en rit naar het Virunga reservaat. Als u vroeg aankomt, kunt u optioneel een bezoek brengen aan de kleurrijke markt, tijdens een dorpsbezoek de lokale bevolking ontmoeten, of de prachtige tweelingsmeren Bulera en Ruhondo bezoeken.
Overnachting Gorilla Mountain View Lodge.

Dag 2: Volcanoes NP – Kigali (ontbijt/lunch).
Vandaag hebt u eerst een kort informatiemoment door uw safarigids, waarna de gorilla trekking begint. U leert over hoe u zich dient te gedragen tijdens de wandelingen in het regenwoud en bij de ontmoeting met de berggorilla’s. Dan wordt het pas interessant: uitgerust met water, een camera en regenkleding (aanbevolen) begint uw wandeling in het regenwoud en gaat u op zoek naar de zwarte reuzen. Zodra de eerste gorilla’s zijn waargenomen, vergeet u alle inspanning en vermoeidheid! Niet zelden wordt een ontmoeting met gorilla’s omschreven als de meest indrukwekkende natuurbelevenis die men ooit heeft meegemaakt. Het observeren van een zilverruggorilla en zijn familie in het wild is uniek! Na de trekking geniet u van een lunch in uw hotel. ’s Middags keert u terug naar Kigali.
Overnachting Flame Tree Village. 

Dag 3: Kigali (ontbijt).
Transfer naar de luchthaven. Optioneel verlengingsprogramma (enkel boekbaar in combinatie met Best of Gorillas en het hoofdprogramma moet in omgekeerde volgorde verlopen): Volcanoes NP – Lake Kivu (volpension). Dit meer heeft een omvang van 2.650 km² en is 450 m diep. Het wordt omringd door steile, groene hellingen. Tijdens de rit kunt u al genieten van het uitzicht op het blauwe meer, de plantages en regenwouden en de Virunga vulkaan, en ondertussen ook een picknicklunch nuttigen. De stad Gisenyi ligt aan de met palmen omzoomde oever van het meer.

Dag 4: Lake Kivu – Nyungwe Forest NP (volpension).
’s Ochtends vertrekt u naar de Nyungwe Forest NP. Vandaag is een lange maar mooie reisdag, waarbij u ca. 8 u. door een spectaculair landschap met uitzicht op het meer en de bergen rijdt. Lunch in het gemoedelijke plaatsje Kibuye en daarna rijdt u verder naar het Nyungwe Forest NP.
2 overnachtingen Nyungwe Top View Hotel.

Dag 5: Nyungwe Forest NP (volpenion).
Het Nyungwe Forest NP is een van de oudste regenwouden van Oost-Afrika. Vergeet vooral niet uw comfortabele wandelschoenen mee te nemen, want vandaag gaat u op zoek naar chimpansees. Uiteraard leven er niet alleen chimpansees in het nationaal park, de diversiteit is indrukwekkend! Er leven hier ca. 75 soorten zoogdieren en 13 verschillende soorten primaten. Na de lunch brengt u een bezoek aan een theeplantage (gesloten op maandag).

Dag 6: Nyungwe Forest NP – Kigali (ontbijt/lunch), einde rond 14.00 u.
U keert vandaag terug naar de luchthaven van Kigali. Onderweg bezoekt u in Butare, een universiteitsstad en tevens het religieuze centrum van het land, het paleis en het nationaal museum.

Route; best of gorillas

Code
281

Inclusief
Rondrit in een 4×4 safarivoertuig met gegarandeerde raamplaats, entreegelden nationale parken, Engelstalige gids/chauffeur, overnachtingen, vermelde maaltijden. Verlenging inclusief: rondrit in 4×4 safarivoertuig (bij 6 passagiers slechts 5 raamplaatsen).

Exclusief
Eluchten, visumkosten, Gorilla Permit (bij boeking te betalen), overige maaltijden, drankjes, persoonlijke uitgaven, fooien, optionele excursies. Verlenging exclusief: Chimpansee Permit (bij boeking te betalen).

Aantal deelnemers
Max. 6 personen per voertuig.

Kinderen
Kinderen ouder dan 15 jaar welkom.

Optionele toeslag
Gorilla Permit USD 1.500 p.p. per trekking (niet terugbetaalbaar).
Chimpansee Permit USD 90 p.p. per trekking (niet terugbetaalbaar).

Reisdata
Dagelijks

Afwijkende annuleringsvoorwaarden
Meer informatie op aanvraag beschikbaar.

Vanafprijs per pers. o.b.v. 2pers.
3 dagen
01.11.18 – 15.12.18: 795 Euro
16.12.18 – 15.12.19: 846 Euro

6 dagen
01.11.18 – 15.12.18: 2.140 Euro
16.12.18 – 15.12.19: 2.190 Euro

We bieden – naast bovenstaande fly-in safari – ook de volgende fly-in safari’s aan in Oeganda:

Uiteraard kunt u deze reis combineren met andere reizen en hotels, autohuur en vluchten uit ons programma.

Reisaanbiedingen voor Oeganda (t91)

Onze specialiteit is maatwerk reizen samenstellen. Een reis naar Oeganda is immers geen alledaagse reis. Uiteraard kunt u een reis met hotels, resorts en safarilodges combineren met rondreizen en binnenlandse vluchten uit ons programma. U kunt daarvoor het beste even contact met ons opnemen of vrijblijvend een offerte op vragen.

Fascinerende wereld van de apen

Vanaf 3.663 Euro – exclusief vluchten

Fascinerende wereld van de apen

8 dagen privérondreis in Oeganda
Diep in het hart van het Afrikaanse continent treedt u in de voetsporen van de apen. Hoogtepunt van de reis is het observeren van de gorilla’s in hun eigen omgeving.
meer informatie
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan

Heeft u al concrete reisplannen?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan