Fascinerende wereld van de apen

///Fascinerende wereld van de apen
Fascinerende wereld van de apen2018-02-23T16:52:49+00:00
  • 8 dagen begeleide privérondreis
  • Van/naar Entebbe/Kampala
  • 2 gorilla trekkings
  • Min. 2, max. 6 personen
  • Vanaf; € 3.527 p.p. (exclusief vluchten)

Vraag een offerte aan!

8 dagen zoektocht naar de wereld van de apen in een prachtig landschap van/naar Kampala

Diep in het hart van het Afrikaanse continent treedt u in de voetsporen van de primaten en kunt u genieten van de groene vegetatie in een buitengewoon mooi landschap. Hoogtepunt van de reis is het observeren van de gorilla’s in hun eigen omgeving.

Reisprogramma (Wijzigingen voorbehouden)

Dag 1: Kampala/ Entebbe.
Aankomst in Kampala of Entebbe en aansluitend transfer naar uw hotel in Kampala. De middag is ter vrije besteding om te acclimatiseren. Afhankelijk van uw aankomsttijd kunt u optioneel een excursie naar het Victoriameer of een stadstour maken.
Overnachting Lake Victoria Serena Resort. 

Dag 2: Kampala – Kibale Forest (volpension).
Na het ontbijt verlaat u Kampala en rijdt u via Mubende naar Fort Portal. Hier stopt u voor de lunch. Daarna gaat de reis verder naar het Kibale Forest NP. ’s Middags bezoekt u een vanilleplantage, gaat u met een gids vogels observeren of gaat u wandelen rond de droomachtige kratermeren in de regio. Vervolgens rijdt u naar de lodge voor het diner.
2 overnachtingen Kyaninga Lodge of Ndali Lodge. 

Dag 3: Kibale Forest (volpension).
Na het ontbijt kunt u optioneel op chimpansee tracking gaan in het Kibale Forest. U treedt daarbij in de voetsporen van de primaten en kunt behalve chimpansees misschien ook de acrobatische toeren van de franjeapen (ook wel colobusapen genoemd) en grijswang mangabeys aanschouwen. In de namiddag verkent u de Bigodi wetlands met hun grote biodiversiteit.

Dag 4: Kibale Forest – Bwindi Impenetrable Forest (volpension).
Na het ontbijt voert de reis u door het zuidelijke gedeelte van het Queen Elizabeth NP, door het gebied van de Ishasha, dat bekend staat om zijn boomklimmende leeuwen. Onderweg kunt u genieten van een picknicklunch voordat u het gorillagebied bij Buhoma bereikt.
3 overnachtingen Buhoma Lodge. 

De rondreis Fascinerende wereld van de apen is een aanrader! Vraag vrijblijvend uw offerte aan.

Route; fascinerende wereld van de apen

Code
54573

Inclusief
Vermelde transfers, overnachtingen, vermelde maaltijden, rondreis in safarivoertuig, Engelstalige gids/chauffeur, vermelde activiteiten, entreegelden nationale parken.

Exclusief
Internationale vluchten, visumkosten, Gorilla Permits & Chimpansee Permits (bij boeking te betalen), persoonlijke uitgaven, overige maaltijden, drankjes, fooien en optionele activiteiten (bijv. Ngamba Island).

Aantal deelnemers
Min. 2 personen, max. 6 personen.

Kinderen
Welkom vanaf 15 jaar, geen korting.

Optionele toeslag
Gorilla Permit p.p. en per trekking: USD 600 (niet terugbetaalbaar).
Chimpansee Permit p.p. en per trekking: USD 150 (niet terugbetaalbaar).

Reisdata
Dagelijks

Afwijkende annuleringsvoorwaarden
Meer informatie op aanvraag beschikbaar.

Vanafprijs per pers. o.b.v. 2pers.
01.11.17 – 15.12.17: 3.527 Euro
16.12.17 – 28.02.18: 3.839 Euro
01.13.18 – 30.06.18:  3.667 Euro
01.07.18 – 31.10.18: 3.839 Euro

Dag 5: Bwindi Impenetrable Forest (volpension).
Na het ontbijt volgt weer een hoogtepunt: Gorilla Trekking! De permit is niet inbegrepen. Voordat u aan dit avontuur begint, krijgt u van een ervaren lokale gids eerst uitleg over het juiste gedrag in het regenwoud en in de nabijheid van de gorilla’s. Daarna begint uw wandeling door het regenwoud, op zoek naar de fascinerende mensapen. Zodra deze gevonden zijn, vergeet u op slag alle moeite die u zich getroost heeft om ze te vinden. Het observeren van de gorilla’s in hun natuurlijke omgeving is een onvergetelijk schouwspel en een indrukwekkende ervaring.

Dag 6: Bwindi Impenetrable Forest (volpension).
Na de indrukwekkende ervaring van gisteren, gaat u vandaag opnieuw op pad om een nieuw bezoek te brengen aan de gorilla’s. U gaat vandaag op zoek naar een andere familiegroep. Normaal beleeft u de tweede trekking nog intenser. Alternatief kunt u er ook voor kiezen om hier een vrije dag te hebben in de lodge of een excursie maken naar de omliggende dorpen en meren (bij reservering te vermelden).

Dag 7: Bwindi Impenetrable Forest – Kampala (ontbijt/lunch).
Vandaag keert u terug door het bergachtige gebied van Kigezi en de voormalige grondgebied van het Koninkrijk Ankola naar Kampala.
Overnachting Lake Victoria Serena Resort. 

Dag 8: Kampala (ontbijt).
Tijd ter vrije besteding tot u terug wordt gebracht naar de luchthaven van Entebbe. Optioneel kunt u nog de botanische tuin bezoeken of een excursie maken naar het chimpansee-eiland Ngamba Island, waar chimpansees worden opgevangen.

We bieden – naast bovenstaande fly-in safari – ook de volgende fly-in safari’s aan in Oeganda:

Uiteraard kunt u deze reis combineren met andere reizen en hotels, autohuur en vluchten uit ons programma.

Reisaanbiedingen voor Oeganda (t91)

Onze specialiteit is maatwerk reizen samenstellen. Een reis naar Oeganda is immers geen alledaagse reis. Uiteraard kunt u een reis met hotels, resorts en safarilodges combineren met rondreizen en binnenlandse vluchten uit ons programma. U kunt daarvoor het beste even contact met ons opnemen of vrijblijvend een offerte op vragen.

Fascinerende wereld van de apen

Vanaf 3.648 Euro – exclusief vluchten

Fascinerende wereld van de apen

8 dagen privérondreis in Oeganda
Diep in het hart van het Afrikaanse continent treedt u in de voetsporen van de apen. Hoogtepunt van de reis is het observeren van de gorilla’s in hun eigen omgeving.
meer informatie
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan

Heeft u al concrete reisplannen?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan
Deel deze pagina!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email
Print this page
Print