Oeganda, de parel van Afrika

///Oeganda, de parel van Afrika
Oeganda, de parel van Afrika2018-12-12T10:42:32+01:00
  • 12 dagen privérondreis
  • Van/naar Entebbe
  • Overnachting in lodges
  • Gorilla en chimpansee trekking
  • Vanaf; € 5.830 p.p. (exclusief vluchten)

Vraag een offerte aan!

12 dagen rondreis door Oeganda met gorilla trekking

U zal versteld staan van Oeganda, de parel van Afrika. Diepe, heldere bergmeren, wijde savannevlaktes, donderende watervallen, dichtbegroeide oerwouden, chimpansees en berggorilla’s. Aan de rivieren en kanalen aanschouwt u vanop een boot buffels, olifanten, krokodillen en nijlpaarden. De avontuurlijke wandeling in het Bwindi NP waarbij u de majestueuze berggorilla’s ontmoet is werkelijke een onvergetelijk moment.

Reisprogramma (Wijzigingen voorbehouden)

Dag 1: Entebbe.
Na aankomst op de luchthaven van Entebbe wordt u opgewacht en naar uw hotel in Kampala gebracht.
Overnachting Premier Best Western. 

Dag 2: Kampala – Murchison Falls NP (volpension) ca. 350 km/7 uur.
’s Morgens gaat u richting Murchison Falls NP. Onderweg maakt u een tussenstop in Ziwa Rhino Sanctuary, alleen hier heeft u in Oeganda de bijzondere gelegenheid om (onder begeleiding) neushoorns van dichtbij te ontmoeten.
2 overnachtingen Bakers Lodge.

Dag 3: Murchison Falls NP (volpension).
Na een vroeg ontbijt gaat u op safari in het noordelijke deel van het Murchison Fall NP, waar u grote kans heeft om giraffen, leeuwen, olifanten, schoenbekooievaars en veel verschillende vogels te spotten. Na de lunch maakt u een relaxerende boottocht op de Nij en langs de oevers spot u o.a. nijlpaarden, olifanten en krokodillen. Een wandeling van een half uur brengt u langs de razende Nijl tot op weinige meters van de imposante watervallen.

Dag 4-5: Murchison Falls NP – Kibale Forest NP (2x volpension) ca. 400 km/10 uur.
Via Fort Portal en talrijke theeplantages rijdt u naar Kibale Forest NP. Hier gaat u de volgende ochtend p zoek naar de actieve chimpansees. De zekerheid dat u de apen zult horen krijsen en zult zien maakt de wat lastige wandeling door de dichtbegroeide jungle heel wat draaglijker. Bovendien onderneemt u een begeleide wandeling in de Bigodi moerassen.
2 overnachtingen Primate Lodge Kibale. 

Route; de parel van Afrika

Code
96243

Inclusief
Vervoer in 4×4 safarivoertuig, Engelstalige privégids/chauffeur, transfers, overnachtingen, vermelde maaltijden, een fles water p.p.p.d., entreegelden nationale parken, vermelde activiteiten.

Exclusief
Gorilla Permits & Chimpansee Permits (bij boeking te betalen), visumkosten, overige maaltijden en drankjes, persoonlijke uitgaven, fooien, optionele excursies.

Optionele toeslag
Gorilla Permit p.p. en per trekking: USD 600 (niet terugbetaalbaar).
Chimpansee Permit p.p. en per trekking: USD 150 (niet terugbetaalbaar).

Reisdata
Dagelijk

Vanafprijs per pers. o.b.v. 2pers.
01.11.18 – 30.11.18: 5.762 Euro
01.12.18 – 31.12.18: 6.310 Euro
01.01.19 – 28.02.19: 6.112 Euro
01.03.19 – 31.05.19: 5.380 Euro
01.06.19 – 30.09.19: 6.112 Euro
01.10.19 – 30.11.19: 5.380 Euro
01.12.19 – 31.12.19: 6.112 Euro

Dag 6-7: Kibale Forest NP – Queen Elizabeth NP (2x volpension).
Panoramarit langs de uitlopers van het Rwenzori gebergte, ook gekend als ´Mountains of the Moon´. De heuvelachtige, vruchtbare omgeving is rijk aan idyllische meren. U overnacht in het Queen Elizabeth NP en gaat de volgende dag op safari naar leeuwen, olifanten of zelfs luipaarden. Tijdens een boottocht (2 u.) op het Kazinga kanaal ziet u langs de overs talrijke nijlpaarden, olifanten, buffels en watervogels.
2 overnachtingen Katara Lodge. 

Dag 8: Queen Elizabeth NP (volpension).
In de Ishasha sector vertoeven de beroemde boomklimmende leeuwen. Met een beetje geluk kunt u ze ontdekken in één van de vijgenbomen.
Overnachting Ishasha Wilderness Lodge.

Dag 9-10: Queen Elizabeth NP – Bwindi NP (2x volpension).
In Bwindi beleeft u het hoogtepunt van uw reis: de gorilla trekking (optioneel). De directe ontmoeting met de zachte reuzen zal een diepe indruk op u achterlaten. De wandeling naar de gorilla’s gaat gedeeltelijk door dichtbegroeide jungle en kan daarom erg lastig zijn. Wanneer u de gorillagroep bereikt, heeft u een uur de tijd om de dieren te aanschouwen en fotograferen.
2 overnachtingen Mahogany Springs.

Dag 11: Bwindi NP – Lake Mburo NP (volpension) ca. 390 km / 5 uur.
Op bergpistes komt u vandaag langs veel kleine afgelegen dorpen, rijdt u voorbij groene heuvels en kuddes van de indrukwekkende ankole longhorn runderen om uiteindelijk te arriveren in Lake Mburo NP. Tijdens een bootsafari ziet u zebra’s, krokodillen en talrijke vogelsoorten. Optioneel kunt u vanavond deelnemen aan een nachtsafari (vooraf reserveren).
Overnachting Mihingo Lodge. 

Dag 12: Lake Mburo NP – Entebbe (volpension) ca. 340 km / 5 à 6 uur.
U begint de dag met een spannende wandelsafari samen met een ervaren ranger. Observeer vanop kleine afstand impala’s, giraffen en buffels. Na het ontbijt rijdt u terug naar Entebbe, maar stop onderweg zeker nog voor een foto op de evenaar! In de late namiddag bereikt u Entebbe.

We bieden – naast bovenstaande rondreis – ook de volgende rondreizen aan in Oeganda:

Uiteraard kunt u deze reis combineren met andere reizen en hotels, autohuur en vluchten uit ons programma.

Reisaanbiedingen voor Oeganda (t91)

Onze specialiteit is maatwerk reizen samenstellen. Een reis naar Oeganda is immers geen alledaagse reis. Uiteraard kunt u een reis met hotels, resorts en safarilodges combineren met rondreizen en binnenlandse vluchten uit ons programma. U kunt daarvoor het beste even contact met ons opnemen of vrijblijvend een offerte op vragen.

Fascinerende wereld van de apen

Vanaf 3.663 Euro – exclusief vluchten

Fascinerende wereld van de apen

8 dagen privérondreis in Oeganda
Diep in het hart van het Afrikaanse continent treedt u in de voetsporen van de apen. Hoogtepunt van de reis is het observeren van de gorilla’s in hun eigen omgeving.
meer informatie
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan

Heeft u al concrete reisplannen?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan