Zuidwesten van Oeganda

//Zuidwesten van Oeganda
Zuidwesten van Oeganda2017-07-17T22:05:31+01:00

Het zuidwesten van Oeganda is het gebied dat door toeristen het meest wordt bezocht. In dit met regenwoud begroeide bergachtige gebied leven namelijk de zeldzame berggorilla’s. In het gebied liggen 3 natuurparken, die absoluut een bezoek waard zijn. Probleem is wel dat de infrastructuur zeer beperkt ontwikkeld is en in slechte staat verkeerd. Daardoor kunt u het beste naar dit gebied reizen per vliegtuig.

Bwindi Impenetrable Forest
Het praktisch ondoordringbare tropische woud van Bwindi is het leefgebied van onder andere de laatste berggorilla’s die in de vrije natuur leven. Deze prachtige dieren kunt u o.l.v. ervaren trackers en gidsen te voet gaan zoeken. De wandelingen kunnen 20 minuten in beslag nemen maar soms ook 5 uur. Het terrein is heuvelachtig, zeer dicht begroeid en ongeschikt als leefgebied voor de mens.

Lake Mburo National Park
In het westelijke deel van Oeganda ligt het Lake Mburo National Park. Het gebied bestaat voornamelijk uit open savannes en dichte bossen. In het zuidelijke deel liggen 2kleine meren en drassige gronden. Daar waar het landschap licht glooiend is, vindt u de meeste antilopensoorten. De prachtige eland-, oribi- en topi-antilopen, zebra’s evenals leeuwen en de luipaard treft u over het algemeen aan op de graasvelden in het noordelijke deel van het reservaat.

Oeganda

Wat klanten zeggen (t100)

Rwenzori & Queen Elizabeth
De zwarte bergen van het Rwenzori in het westen van het land, de uitgestrekte savannes, talrijke kratermeren en oude vulkanen van het Queen Elizabeth National Park vormen samen een van de fraaiste natuurgebieden van Oeganda en zelfs van heel Afrika. Het park is het meest wildrijke van Oeganda. Hier treft u onder andere kuddes olifanten, buffels, giraffen, bavianen, roofwild, zebra’s en honderdduizenden antilopen waaronder de “Uganda Kob”. In het Kazinga Channel, dat de meren Lake George en Lake Edward met elkaar verbindt en waar men zich langs de oever per boot beweegt, leven vele nijlpaarden, krokodillen en verschillende watervogels.

Ruwenzori Mountains National Park
De besneeuwde bergtoppen van het Ruwenzori-gebergte (“Mountains of the Moon”) in het westen van het land voorzien 3% van de bevolking van water met hun smeltwater. Het park beslaat ongeveer een oppervlakte van 1000 km².

Queen Elizabeth National Park
Dit park is het meest wildrijke van Oeganda, er zijn kuddes olifanten, buffels, nijlpaarden, bavianen, zebra’s en antilopen. Het park is bijna 2000 km² groot en heeft een savannelandschap met afwisselend moerassen, rivieren, meren en tropisch regenwoud.

Kibale Forest National Park
Het 766 km2 grote wildreservaat is oorspronkelijk als beschermd natuurgebied aangewezen om het migrerende wild een corridor te verschaffen van het Rwenzori National Park naar het Kabalega Falls National Park. Het Kibale Forest Park lig 35 kilometer ten zuiden van Fort Portal. Het park bestaat uit een savannelandschap met moerasgebieden, kratermeren en tropische wouden.

In het noordelijke deel van het wildpark leven chimpansees en de fraaie franjeapen. Ook kunt u hier olifanten, buffels, wrattenzwijnen en diverse antilopensoorten aantreffen. Daarnaast is er een verscheidenheid aan vogels en vlinders.

De volgende hotels, guesthouses en lodges liggen in dit gebied:

Reisaanbiedingen voor Oeganda (t91)

Onze specialiteit is maatwerk reizen samenstellen. Een reis naar Oeganda is immers geen alledaagse reis. Uiteraard kunt u een reis met hotels, resorts en safarilodges combineren met rondreizen en binnenlandse vluchten uit ons programma. U kunt daarvoor het beste even contact met ons opnemen of vrijblijvend een offerte op vragen.

Fascinerende wereld van de apen

Vanaf 3.663 Euro – exclusief vluchten

Fascinerende wereld van de apen

8 dagen privérondreis in Oeganda
Diep in het hart van het Afrikaanse continent treedt u in de voetsporen van de apen. Hoogtepunt van de reis is het observeren van de gorilla’s in hun eigen omgeving.
meer informatie
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan

Heeft u al concrete reisplannen?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan