×

Zoek Impala

Offerte aanvragen
Impala Tours
020 6230008

Le Saint Alexis

Le Saint Alexis | Klimaat van La Réunion

Panorama uitzichten tijdens wandeltochten

Panorama uitzichten tijdens wandeltochten | Klimaat van La Réunion

Klimaat van la Reunion

Het klimaat van la Reunion zal op deze pagina beschreven worden. Door de hoge bergen varieert het klimaat op Réunion meer dan op de andere eilanden van de Indische Oceaan. Toch zijn er eigenlijk maar twee seizoenen: de regentijd (oktober tot maart) en de droge tijd (april tot september).

Op La Réunion overheersen de passaatwinden die vanuit het oosten komen en tegen de 3.069 meter hoge bergpiek Piton des Neiges stoten. Resultaat: het eiland is verdeeld in twee grote klimaatzones.

De oostkust is - vanwege de wind landinwaarts- natter dan de westkust. De temperatuur aan de kust varieert overdag van 21°C in de droge tijd (winter) tot 28°C in de regentijd (zomer). De oostelijke kant van het eiland wordt bedekt door een weelderige vegetatie dankzij de regelmatige blootstelling aan wind en regen, dit is dan ook de mooiste en wildste kant van het eiland.

Klimaat van la Reunion

De hoge bergrug langs de westkust beschermt de westkust. In de bergen dalen de temperaturen naar gemiddeld 12°C in de winter en 18°C in de zomer. De meeste regen valt van januari tot maart en dat is tevens de tijd dat de kans op cyclonen het grootst is. In de winter (juli-november) kan de temperatuur hoog in de bergen zelfs dalen tot 10 graden overdag en tot zelfs 6 graden gedurende de nacht.

De westkust ligt dus meestal in de luwte en is daardoor en het droogste en zonnigste deel van het eiland, waar mooie stranden liggen, van Boucan Canot tot Saint-Pierre. Het gebeurt vaak dat boven het westelijke gedeelte de zon schijnt in een wolkenloze hemel, terwijl het oosten geteisterd wordt door een regenbui.

De kusten zijn over het algemeen warmer en vochtiger, met temperaturen van 20 graden (augustus) tot 26 graden (februari). Het binnenland heeft beduidend lagere temperaturen, tot tien graden verschil met de kust. Van mei tot oktober is de koelere en drogere periode.

Het aantal regendagen per maand aan de westkust ligt lager dan aan de oostkust, aangezien de bergketen in het centrum van het eiland de regen en wind die uit het oosten komt, tegenhoudt. Dit is ook de reden dat de oostkant van het eiland veel groener is dan de westkant en nooit met waterproblemen kampt. De meeste regen valt gedurende de maanden januari t/m maart. In deze maanden is ook de temperatuur het hoogst.
 

Naast informatie over het klimaat van la Reunion hebben wij meer algemene landeninformatie over La Réunion:

Heeft u al concrete reisplannen of een vraag?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.

020 6230008

verkoop@impalatours.nl

Brochure aanvragen

Vraag onze complete brochure aan, met aanbiedingen, prijzen en gedetailleerde informatie.

klik hier

Onze partners

Droomervaringen met Impala Tours

Ons team heeft uitgebreide kennis en jarenlange ervaring

Wij creëren individuele reisaanbiedingen op basis van uw wensen

Wij garanderen de hoogste kwaliteit en veiligheid

Huidige reisaanbiedingen

Hieronder vindt u een overzicht van aanbiedingen van Impala Tours. Vanwege de vele vliegmogelijkheden en fluctuerende prijzen worden sommige reizen exclusief vluchten gecommuniceerd. Uiteraard helpen wij u graag bij het boeken van de juiste vluchten bij uw reis.

Cirque Salazie, La Réunion
Vanaf € 804

per persoon

La Reunion en Mauritius

De hoogtepunten van de Indische Oceaan: La Réunion en Mauritius in een 9-daagse combinatiereis. Een reis met avontuur en ontspanning!

Lees meerOfferte aanvragen

Waterval
Vanaf € 1.415

per persoon

Eiland van contrasten

Zoals de naam al zegt is deze 15-daagse individuele autorondreis een reis met vele contrasten. Dit door het eiland La Réunion die beschikt over...

Lees meerOfferte aanvragen

Le Sakoa
Vanaf €804

per persoon

Combinatiereis La Réunion & Mauritius of Mayotte

De hoogtepunten van La Réunion en Mauritius of Mayotte worden in deze reis van 9 dagen gecombineerd.

Lees meerOfferte aanvragen

Piton de la Fournaise
Vanaf €222

per persoon

Familieavontuur op La Réunion

Tijdens deze 12-daagse gaat u samen met u familie in de auto dit eiland met spectaculaire landschappen ontdekken.

Lees meerOfferte aanvragen

Waterval Trou de Fer
Vanaf € 1.532

per persoon

Wandelreis - De doorkruising

Vanaf St-Denis gaat er een wandelreis van 13 dagen. Wandel langs ongerepte landschappen waarbij fotomomenten met elke stap aanwezig zijn.

Lees meerOfferte aanvragen

Heeft u al concrete reisplannen?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.