×

Zoek Impala

Offerte aanvragen
Impala Tours

Oostkust

Het toerisme aan de oostkust van het eiland is minimaal, er zijn nauwelijks hotels, maar toch is het een bezoek waard. De zee beukt met grote kracht op de rotsen voor de kust. Maar de mensen komen vooral voor het spectaculaire zicht op de, veelal nog warme, lavavlaktes die gevolg zijn van de nog steeds in werking zijnde vulkaan "Piton de la Fournaise". In 1977 werd het dorpje Piton Saint Rose overspoeld door een lavastroom die meer dan 30 huizen verwoestte. Sinds die tijd ziet u nog een grote zwarte gletsjer van verkoolde rotsen in de bergen.

De Rock River loopt tussen Saint Benoit en Bras Panon. Aan de monding van deze rivier bij Saint Benoit bevindt zich een prachtige bad- en vissersplaats. De zoetwater lagune is een ideale plek om te kanoën en surfen. In St. André, gelegen in het centrum van de suikerrietindustrie, ziet u de invloed van de Indiase immigranten die hierheen gekomen zijn in de 19de. Het dorpje heeft nog steeds een groot aantal Tamil-inwoners.

Piton de la Fournaise

Deze actieve schildvulkaan is één van de actiefste vulkanen op aarde - sinds 1640 zijn er 153 geregistreerde uitbarstingen geweest. De Piton de la Fournaise is 2631 meter hoog en ligt aan de oostzijde van het eiland. De vulkaan bevindt zich op de Piton des Neiges - een grotere vulkaan die de afgelopen eeuwen niet meer actief is geweest. De top van de Piton des Neiges is 3069 m hoog, en vormt daarmee het de hoogste berg van het eiland. De Piton des Neiges kwam zo’n twee miljoen jaar geleden uit de Indische Oceaan omhoog en is inmiddels zo’n 20.000 jaar inactief. Hierdoor zijn de berghellingen van de vulkaan flink geërodeerd.

De deskundigen schatten dat de Piton de la Fournaise ongeveer 530.000 jaar geleden is ontstaan. Sinds die tijd zijn er voor zover bekend drie extra kraters bijgekomen: één 250.000 jaar, één 65.000 en één 5.000 jaar geleden.

Het gebied rondom de Piton hoort bij het stadje Tampon. De beste maanden om de berg te beklimmen, zijn mei tot november, vanwege de betere weersomstandigheden in die maanden. De Piton de la Fournaise heeft ook zijn eigen toeristeninformatie, het "Maison du Volcan". Hier is eveneens een museum te vinden met foto’s en informatie over uitbarstingen uit het verleden.
 

Heeft u al concrete reisplannen of een vraag?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.

020 6230008

verkoop@impalatours.nl

Offerte Aanvragen

Graag maken we voor u gratis een offerte voor uw reisplan

klik hier

Onze partners

Huidige reisaanbiedingen

Hieronder vindt u een overzicht van aanbiedingen van Impala Tours. Vanwege de vele vliegmogelijkheden en fluctuerende prijzen worden sommige reizen exclusief vluchten gecommuniceerd. Uiteraard helpen wij u graag bij het boeken van de juiste vluchten bij uw reis.

Cirque Salazie, La Réunion
Vanaf € 804

per persoon

La Reunion en Mauritius

De hoogtepunten van de Indische Oceaan: La Réunion en Mauritius in een 9-daagse combinatiereis. Een reis met avontuur en ontspanning!

Lees meerOfferte aanvragen

Waterval
Vanaf € 1.415

per persoon

Eiland van contrasten

Zoals de naam al zegt is deze 15-daagse individuele autorondreis een reis met vele contrasten. Dit door het eiland La Réunion die beschikt over...

Lees meerOfferte aanvragen

Le Sakoa
Vanaf €804

per persoon

Combinatiereis La Réunion & Mauritius of Mayotte

De hoogtepunten van La Réunion en Mauritius of Mayotte worden in deze reis van 9 dagen gecombineerd.

Lees meerOfferte aanvragen

Piton de la Fournaise
Vanaf €222

per persoon

Familieavontuur op La Réunion

Tijdens deze 12-daagse gaat u samen met u familie in de auto dit eiland met spectaculaire landschappen ontdekken.

Lees meerOfferte aanvragen

Waterval Trou de Fer
Vanaf € 1.532

per persoon

Wandelreis - De doorkruising

Vanaf St-Denis gaat er een wandelreis van 13 dagen. Wandel langs ongerepte landschappen waarbij fotomomenten met elke stap aanwezig zijn.

Lees meerOfferte aanvragen

Heeft u al concrete reisplannen?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.