×

Zoek Impala

Offerte aanvragen
Impala Tours

Saint-Denis

Saint-Denis is de grootste stad en hoofdstad van het eiland Réunion. Het ligt aan de noordkust van Réunion. In totaal telt deze - in 1669 gestichte - stad ongeveer 150.000 inwoners, wat ongeveer een vijfde deel van het totale inwoneraantal van het eiland is.

De hoofdstad biedt veel bezienswaardigheden. Zo is er het Victory monument, ter nagedachtenis aan de Franse gesneuvelde soldaten, het Historisch Museum en het Museum van Leon Dieux, dat beschikt over werken van grote kunstenaars zoals Cezanne, Gaugin, Picasso, Renoir, Rodin en Manet. Een wandeling door de botanische tuinen, door het gezellige stadscentrum en over de Barachois boulevard is zeker de moeite waard.

Chinatown

Saint-Denis heeft een Chinese buurt waar Chinese tempels en Chinese verenigingshuizen te vinden zijn. Deze liggen in de omgeving van Rue Saint-Anne.

Roland Garros

Saint-Denis is de geboorteplaats van Roland Garros, een Franse vliegtuigpionier en oorlogsheld, waarnaar de internationale luchthaven van Réunion vernoemd is. Tennisliefhebbers kennen de naam van de naar hem vernoemde Open Franse Tenniskampioenschappen.

Le Port

Even buiten Saint Denis, in het noordwesten van Reunion, ligt Le Port. Het plaatsje heeft een oude historie, maar is tegenwoordig nog steeds de belangrijkste havenplaats van het eiland. In Le Port zijn nog een aantal mooie oude kades bewaard gebleven en deze vormen nu samen met een aantal oude huizen het stadsaanzicht.

Klimaat

Het klimaat van Saint Denis is een tropisch moessonklimaat, met warme natte zomers en droge en redelijk warme winters. Gedurende het hele jaar heersen hier aangename temperaturen die overdag schommelen van 21-22 graden in de winter tot dertig graden in de zomermaanden. De meest aangename maanden zijn september, oktober en november als de temperatuur langzaam wat oploopt en het minste neerslag valt van alle maanden. Ook is er in die periode geen kans op cyclonen (orkanen) en schijnt de zon vrij uitbundig.
 

Heeft u al concrete reisplannen of een vraag?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.

020 6230008

verkoop@impalatours.nl

Offerte Aanvragen

Graag maken we voor u gratis een offerte voor uw reisplan

klik hier

Onze partners

Huidige reisaanbiedingen

Hieronder vindt u een overzicht van aanbiedingen van Impala Tours. Vanwege de vele vliegmogelijkheden en fluctuerende prijzen worden sommige reizen exclusief vluchten gecommuniceerd. Uiteraard helpen wij u graag bij het boeken van de juiste vluchten bij uw reis.

Cirque Salazie, La Réunion
Vanaf € 804

per persoon

La Reunion en Mauritius

De hoogtepunten van de Indische Oceaan: La Réunion en Mauritius in een 9-daagse combinatiereis. Een reis met avontuur en ontspanning!

Lees meerOfferte aanvragen

Waterval
Vanaf € 1.415

per persoon

Eiland van contrasten

Zoals de naam al zegt is deze 15-daagse individuele autorondreis een reis met vele contrasten. Dit door het eiland La Réunion die beschikt over...

Lees meerOfferte aanvragen

Le Sakoa
Vanaf €804

per persoon

Combinatiereis La Réunion & Mauritius of Mayotte

De hoogtepunten van La Réunion en Mauritius of Mayotte worden in deze reis van 9 dagen gecombineerd.

Lees meerOfferte aanvragen

Piton de la Fournaise
Vanaf €222

per persoon

Familieavontuur op La Réunion

Tijdens deze 12-daagse gaat u samen met u familie in de auto dit eiland met spectaculaire landschappen ontdekken.

Lees meerOfferte aanvragen

Waterval Trou de Fer
Vanaf € 1.532

per persoon

Wandelreis - De doorkruising

Vanaf St-Denis gaat er een wandelreis van 13 dagen. Wandel langs ongerepte landschappen waarbij fotomomenten met elke stap aanwezig zijn.

Lees meerOfferte aanvragen

Heeft u al concrete reisplannen?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.