Saint-Denis

Saint-Denis2017-07-17T13:23:46+01:00

Saint-Denis is de grootste stad en hoofdstad van het eiland Réunion. Het ligt aan de noordkust van Réunion. In totaal telt deze – in 1669 gestichte – stad ongeveer 150.000 inwoners, wat ongeveer een vijfde deel van het totale inwoneraantal van het eiland is.

De hoofdstad biedt veel bezienswaardigheden. Zo is er het Victory monument, ter nagedachtenis aan de Franse gesneuvelde soldaten, het Historisch Museum en het Museum van Leon Dieux, dat beschikt over werken van grote kunstenaars zoals Cezanne, Gaugin, Picasso, Renoir, Rodin en Manet. Een wandeling door de botanische tuinen, door het gezellige stadscentrum en over de Barachois boulevard is zeker de moeite waard.

Chinatown
Saint-Denis heeft een Chinese buurt waar Chinese tempels en Chinese verenigingshuizen te vinden zijn. Deze liggen in de omgeving van Rue Saint-Anne.

Roland Garros
Saint-Denis is de geboorteplaats van Roland Garros, een Franse vliegtuigpionier en oorlogsheld, waarnaar de internationale luchthaven van Réunion vernoemd is. Tennisliefhebbers kennen de naam van de naar hem vernoemde Open Franse Tenniskampioenschappen.

Le Port
Even buiten Saint Denis, in het noordwesten van Reunion, ligt Le Port. Het plaatsje heeft een oude historie, maar is tegenwoordig nog steeds de belangrijkste havenplaats van het eiland. In Le Port zijn nog een aantal mooie oude kades bewaard gebleven en deze vormen nu samen met een aantal oude huizen het stadsaanzicht.

Klimaat
Het klimaat van Saint Denis is een tropisch moessonklimaat, met warme natte zomers en droge en redelijk warme winters. Gedurende het hele jaar heersen hier aangename temperaturen die overdag schommelen van 21-22 graden in de winter tot dertig graden in de zomermaanden. De meest aangename maanden zijn september, oktober en november als de temperatuur langzaam wat oploopt en het minste neerslag valt van alle maanden. Ook is er in die periode geen kans op cyclonen (orkanen) en schijnt de zon vrij uitbundig.

Wat klanten zeggen (t111)

De volgende hotels, resorts en guesthouses liggen in dit gebied:

Reisaanbiedingen voor Reunion (t116)

Onze specialiteit is maatwerk reizen samenstellen. Een reis naar Reunion is immers geen alledaagse reis. Uiteraard kunt u een reis met hotels en resorts combineren met autohuur en camperhuur, rondreizen en binnenlandse vluchten uit ons programma. U kunt daarvoor het beste even contact met ons opnemen of vrijblijvend een offerte op vragen.

Eiland van contrasten

Vanaf 1.425 Euro p.p. – exclusief internat. vluchten

Eiland van contrasten

15-daagse individuele rondreis met strandvakantie van/naar St.Denis
La Réunion, het eiland met duizend gezichten, is een eiland van contrasten. De veelzijdigheid van het eiland vindt u terug in de tropische vegetatie, fascinerende bergen, de actieve vulkaan en een bonte bevolking. La Réunion is een ideaal eiland om actief te zijn.
meer informatie

Familieavontuur op La Réunion

Vanaf 1.489 Euro p.p. – exclusief internat. vluchten

Familieavontuur op La Réunion

12-daagse autorondreis van/naar Saint-Denis
Maak samen met uw familie kennis met het spectaculaire landschap en de fantastische natuur van dit unieke eiland. Heerlijk eten, mooie natuur en relaxen aan het strand.
Vmeer informatie

12 Daagse Wandelreis – De doorkruising

Vanaf 1.532 Euro p.p. – exclusief internat. vluchten

12 Daagse Wandelreis – De doorkruising

Te voet met transport backup het eiland verkennen
U wandelt op individuele basis dwars over La Réunion, waarbij u kunt genieten van het prachtig ongerepte landschap, om vervolgens te relaxen aan het strand. Aktief en heerlijk genieten van lekker eten en strand.
meer informatie
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan

Heeft u al concrete reisplannen?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan