Mahé2017-07-17T19:46:39+01:00

Van de eilandengroep Seychellen behoort Mahé tot het grootste eiland. Hier bevindt zich bijna de kleinste hoofdstad ter wereld; Victoria. Deze dwerg telt slechts 25.000 inwoners.

Mahé met zijn 68 schitterende witte palmstranden en indrukwekkende bergachtige binnenland is het grootste eiland van deze archipel. De bijnaam “eiland van overvloed” heeft zij te danken aan haar overvloed aan flora en fauna. De meeste unieke planten en vogelsoorten vindt u op dit 27 km. lange eiland. Sommige van deze planten komen nergens anders op de wereld voor. Maar Mahé heeft naast de prachtige flora nog meer te bieden: prachtige stranden, fraaie wandelroutes en een interessant zeepark.

Victoria
In het noorden van Mahé ligt de kleine hoofdstad Victoria. De stad telt slechts 25.000 inwoners. De bebouwing breidt zich uit over een lange baai aan de voet van de Morne Seychellois en de bergketen “De Drie Broers”. Victoria is het economische en administratieve centrum van dit eiland en beschikt over de enige haven van Mahé.

In het centrum van Victoria vindt u een miniatuur van de torenklok van Vauxhall Bridge Road (the Big Ben). Het origineel staat bij het Victoria Station in Londen. Het grote standbeeld gemaakt door Lorenzo Appiani in het centrum vertegenwoordigt de drie continenten waar de bevolking van de Seychellen van afstamt. Geniet van dit exotische eiland met zijn weelderige plantengroei, gouden stranden en onontdekte wandelpaden.

Duiken bij Mahé
Waar de Seychellen op het droge een sprookjesachtige archipel is, biedt de eilandengroep een geheel ander paradijs onderwater. Een verscheidenheid aan koralen, granieten rotsformaties en tropische vissen kleuren de onderwaterwereld van de Seychellen. Rond Beau Vallon kunt u korte of lange boottrips maken met duiken op open zee.

Het zeewater heeft een aangename temperatuur en voor het beste uitzicht onder het wateroppervlak kunt u het beste duiken tussen oktober en mei. Dit stukje Indische Oceaan, honderden kilometers voor de kust van Tanzania en Mozambique, is in ieder geval een onderwaterwereld die het ontdekken waard is.

Paradijselijke stranden
Luieren is nergens zo leuk als op op Mahé. De fabelachtige palmstranden en het (tot meters diepe) heldere zeewater nodigen u uit om helemaal niets te doen! Op Mahé kunt u uren dwalen over de verlaten branding of ademloos naar fabelachtige baaitjes turen. Beau Vallon is op dit eiland waarschijnlijk het mooiste strand, maar met een daar achter gelegen straat met hotels ook een stuk drukker. Voorop staat in ieder geval dat op de Seychellen vervelen nog nooit zo heerlijk is geweest!

De volgende guesthouses, hotels en resorts liggen op Mahé:

Wat klanten zeggen (t113)

Reisaanbiedingen voor de Seychellen (t115)

Onze specialiteit is maatwerk reizen samenstellen. Een reis naar de Seychellen is immers geen alledaagse reis. Uiteraard kunt u een reis met hotels en resorts combineren met autohuur, rondreizen en binnenlandse vluchten uit ons programma. U kunt daarvoor het beste even contact met ons opnemen of vrijblijvend een offerte op vragen.

Droomeilanden

Vanaf 2.907 Euro p.p. – exclusief internat. vluchten

Droomeilanden

13 daagse Seychellen Islandhopper met verblijf in mooie accommodaties
Ontdek de mooiste eilanden van de Seychellen. We hebben een gevarieerde reis met drie bijzondere eilanden en uitstekende accommodaties voor u uitgezocht. Island hopping is dé manier om de Seychellen te ontdekken!
meer informatie
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan

Heeft u al concrete reisplannen?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan