Victoria

Victoria2017-07-17T19:50:12+01:00

De kleinste hoofdstad ter wereld met vele creoolse restaurants en kleurrijke fruitmarkten, liggend in een schitterend landschap met ontelbare palmbomen.

Victoria is de hoofdstad van Mahé, het hoofdeiland van de Seychellen. Op Mahé bevinden zich restaurants, fruitmarkten, ambachtelijke winkeltjes en de internationale luchthaven. Seychelles International Airport ligt vlakbij Victoria.

Victoria is de belangrijkste economische, politieke en commerciële centrum van de Seychellen. Het is de thuisbasis van ongeveer een derde van de bevolking van de Seychellen, maar toch behoudt Victoria de sfeer van een provinciestad. Hoewel het niet aan alle fantasieën van een tropisch paradijs kan voldoen, heeft de stad toch nog steeds veel charme. In Victoria vindt u een drukke markt, verzorgde botanische tuinen en een handvol van de aantrekkelijke oude koloniale gebouwen. Het is ook een goede plek om last-minute cadeaus aan te schaffen voordat u naar huis gaat.

Victoria werd als de residentie van het Brits koloniaal bestuur gesticht. In 1841 kreeg het de naam Victoria. Daarvoor hadden de Fransen het de naam Nouveau Borg gegeven en daarvoor heette het l`Etablissement du Roi.

Bezienswaardigheden

  • De botanische tuinen.
  • Het Nationaal museum voor de geschiedenis is gevestigd in Carnegie Building, wat aanvankelijk dienst deed als kantoor voor de Britse gouverneur. In het museum maak je kennis met de geschiedenis van de Seychellen, de nadruk ligt wel op de koloniale tijd.
  • In het Natural History museum, vind je voorbeelden van de planten- en dierenwereld van de Seychellen. Vooral het leven in zee staat centraal.
  • De klokkentoren (6 m) op het centrale plein is een kopie van de kloktoren van Vauxhall Bridge Road in Londen.
  • De Sir Selwyn-Clarke Market.

Wat klanten zeggen (t113)

De volgende guesthouses, hotels en resorts liggen op Mahé:

Reisaanbiedingen voor de Seychellen (t115)

Onze specialiteit is maatwerk reizen samenstellen. Een reis naar de Seychellen is immers geen alledaagse reis. Uiteraard kunt u een reis met hotels en resorts combineren met autohuur, rondreizen en binnenlandse vluchten uit ons programma. U kunt daarvoor het beste even contact met ons opnemen of vrijblijvend een offerte op vragen.

Droomeilanden

Vanaf 2.907 Euro p.p. – exclusief internat. vluchten

Droomeilanden

13 daagse Seychellen Islandhopper met verblijf in mooie accommodaties
Ontdek de mooiste eilanden van de Seychellen. We hebben een gevarieerde reis met drie bijzondere eilanden en uitstekende accommodaties voor u uitgezocht. Island hopping is dé manier om de Seychellen te ontdekken!
meer informatie
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan

Heeft u al concrete reisplannen?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan