×

Zoek Impala

Offerte aanvragen
Impala Tours

Victoria

De kleinste hoofdstad ter wereld met vele creoolse restaurants en kleurrijke fruitmarkten, liggend in een schitterend landschap met ontelbare palmbomen.

Victoria is de hoofdstad van Mahé, het hoofdeiland van de Seychellen. Op Mahé bevinden zich restaurants, fruitmarkten, ambachtelijke winkeltjes en de internationale luchthaven. Seychelles International Airport ligt vlakbij Victoria.

Victoria is de belangrijkste economische, politieke en commerciële centrum van de Seychellen. Het is de thuisbasis van ongeveer een derde van de bevolking van de Seychellen, maar toch behoudt Victoria de sfeer van een provinciestad. Hoewel het niet aan alle fantasieën van een tropisch paradijs kan voldoen, heeft de stad toch nog steeds veel charme. In Victoria vindt u een drukke markt, verzorgde botanische tuinen en een handvol van de aantrekkelijke oude koloniale gebouwen. Het is ook een goede plek om last-minute cadeaus aan te schaffen voordat u naar huis gaat.

Victoria werd als de residentie van het Brits koloniaal bestuur gesticht. In 1841 kreeg het de naam Victoria. Daarvoor hadden de Fransen het de naam Nouveau Borg gegeven en daarvoor heette het l`Etablissement du Roi.

Bezienswaardigheden

  • De botanische tuinen.
  • Het Nationaal museum voor de geschiedenis is gevestigd in Carnegie Building, wat aanvankelijk dienst deed als kantoor voor de Britse gouverneur. In het museum maak je kennis met de geschiedenis van de Seychellen, de nadruk ligt wel op de koloniale tijd.
  • In het Natural History museum, vind je voorbeelden van de planten- en dierenwereld van de Seychellen. Vooral het leven in zee staat centraal.
  • De klokkentoren (6 m) op het centrale plein is een kopie van de kloktoren van Vauxhall Bridge Road in Londen.
  • De Sir Selwyn-Clarke Market.