Outer Islands

Outer Islands2017-07-17T19:52:34+01:00

Om het hoofdeiland Mahé liggen een aantal kleinere eilanden, die soms maar een paar honderd meter in doorsnee meten. Sommige hiervan kunt u bezoeken, en op een paar ligt zelfs een resort – zodat u er kunt overnachten.

Aldabra atol
Ruim duizend kilometer ten zuidwesten van Mahé ligt Aldabra, een atol bestaande uit vier grote koraaleilanden. Ze omsluiten een ondiepe lagune die zó groot is, dat Mahé erin zou passen. Vanwege de moeilijke bereikbaarheid voor de mens, is Aldabra in uitzonderlijk ongerepte staat; hier wonen minstens 150 duizend reuzenschildpadden, de grootste populatie ter wereld. Reden genoeg voor UNESCO om de Aldabra Atol op de Werelderfgoedlijst te plaatsen.

Na Kiritmati is Aldabra de grootste atol ter wereld. Tot eind 19de eeuw hadden alleen Arabische zeevaarders het atol kunnen bereiken en zij gaven het de naam Aldabra. Sinds 1874 wordt het grootste eiland permanent bewoond door seizoensarbeiders van Mahé, die vissen, guano en kopra winnen.

Wat klanten zeggen (t113)

De eilanden van het Aldabra Atol onderhouden een grote hoeveelheid unieke flora en fauna, en de lagune heeft de grootste biodiversiteit van de totale archipel. Naast reuzenschildpadden, leven er soepschildpadden en karetschildpadden. Ook leven er zeldzame vogels, waaronder de witkeelral, de laatste nog levende, niet-vliegende vogel in de Indische Oceaan.

Om het kwetsbare ecosysteem te beschermen is toegang tot Aldabra aan strenge regels gebonden. Om deze reden en vanwege de moeilijke bereikbaarheid is Aldabra een zeer exclusieve bestemming, die doorgaans alleen aan wetenschappers is voorbehouden. Wel is het mogelijk een meerweekse duikvakantie aan boord van een live-aboard te houden.

Bird Island
Bird Island is een paradijs voor vogelliefhebbers. Het eiland is het meest noordelijke eiland van de Seychellen, gelegen op zo’n 100 km van het hoofdeiland Mahé. Bird Island is een privé natuurreservaat en tevens een koraaleiland met prachtig witte stranden. Nergens anders op de Seychellen kunt u zulke enorme vogelconcentraties aantreffen als hier: een ornithologisch wonder. Verder vindt u hier twee schildpadsoorten, waaronder de Hawksbill, die jaarlijks hier aan wal komen om hun eieren te leggen.

Cousine Island
Dit kleine granieteiland ligt op ongeveer 6 km uit de westkust van Praslin en is uitsluitend per helikopter te bereiken. Het eiland is een privé-natuurpark en op Cousine leven enkele zeer zeldzame vogels. Zo gedijt hier de zeldzame Magpie Robin en tussen november en maart kunt u getuige zijn van het aan land komen van de hawkbill-turtles. Deze bedreigde zeeschildpadden hebben Cousine Island gekozen als één van hun broedplaatsen. Als het Hof van Eden bestaat, dan komt Cousine wel heel dicht in de buurt!

Denis Island
Denis Island ligt op de noordelijke grens van de binneneilanden van de Seychellen, ongeveer een half uur vliegen vanaf Mahé. Denis Island is een privé eiland waar eenvoud, comfort, plezier en ontspanning hand in hand gaan. Daarnaast staat Denis Island bekend als één van de beste duiklocaties van de Seychellen en worden hier regelmatig records gebroken als het gaat om diepzeevissen; grote tonijnen en marlijnen zijn hier geen uitzondering.

Een verblijf op Denis Island is dan ook een genot: de mooiste ivoorkleurige stranden, helderblauw water en het geluid van de oceaan op de achtergrond. Een prachtige locatie voor mensen die rust en privacy zoeken en omringd willen zijn door de schoonheid van de natuur. Denis Island: voor romantici een absolute must, maar ook voor duikliefhebbers en diepzeevissers een eldorado!

Desroches Island
Desroches is een vlak koraaleiland, begroeid met palmbomen. Het ligt op ca. 240 kilometer afstand ten zuidwesten van Mahé en heeft een kokosplantage en wat kleine agrarische bedrijfjes. Behalve de eindeloos witte stranden is het onderwaterleven de grootste attractie van het eiland. Volgens kenners behoren de koraalriffen rond Desroches tot de beste duikgebieden voor alle niveau’s in de hele Indische Oceaan, met tunnels, canyons, chimneys en grotten. Een paradijs voor duikers van alle niveaus.

Frégate Island
Dit kleine granieteiland ligt ten zuidoosten van Mahé en is een exclusief paradijs voor natuurliefhebbers. De zeven hagelwitte stranden, her en der bezaaid met enorme granietblokken, bieden veel ruimte en privacy voor het select aantal gasten. Frégate Island is op dit moment – samen met North Island – de meest exclusieve bestemming in de Seychellen en behoort wereldwijd tot de top. Het eiland is bij uitstek geschikt voor reizigers met een drukke leven die tijdens hun vakantie op zoek zijn naar rust, privacy, uitstekende service én van de natuur houden.

North Island
Het ultieme droomeiland voor iedereen die op zoek is naar privacy en ‘barefoot luxury’. Ooit was dit granieteiland de moestuin voor het 32 km zuidelijk gelegen Mahé. Nu tracht men het eiland in de oorspronkelijke staat te herstellen. Een ecologisch hoogstandje! Er heerst een zeer ongedwongen en informele sfeer op het eiland. Een dresscode kent men niet, u loopt de hele dag op blote voeten!

Silhouette Island
Dit ongerepte granieteiland is het derde grootste eiland van Seychellen. De hagelwitte starnden en flora en fauna zijn hier adembenemend. Op Silhouette Island lijkt het leven zich nog af te spelen in de vorige eeuw. De eilandbewoners oogsten kokosnoten, kaneel, koffie, avocado’s en tabak. Hoewel het eiland slechts 25 km² groot is, biedt het een grote verscheidenheid aan planten-, bomen-, en diersoorten en heeft het een reservaat voor reuzenschildpadden. Vanaf de wilde, verlaten kusten heeft u een prachtig uitzicht op het met koralen en schelpen bedekte strand. Per helikopter vliegt u in ca. 15 minuten vanaf Mahé naar Silhouette, een boottocht duurt ca. 45 minuten.

De volgende guesthouses, hotels en resorts liggen op de Outer Islands van de Seychellen:

Reisaanbiedingen voor de Seychellen (t115)

Onze specialiteit is maatwerk reizen samenstellen. Een reis naar de Seychellen is immers geen alledaagse reis. Uiteraard kunt u een reis met hotels en resorts combineren met autohuur, rondreizen en binnenlandse vluchten uit ons programma. U kunt daarvoor het beste even contact met ons opnemen of vrijblijvend een offerte op vragen.

Droomeilanden

Vanaf 2.907 Euro p.p. – exclusief internat. vluchten

Droomeilanden

13 daagse Seychellen Islandhopper met verblijf in mooie accommodaties
Ontdek de mooiste eilanden van de Seychellen. We hebben een gevarieerde reis met drie bijzondere eilanden en uitstekende accommodaties voor u uitgezocht. Island hopping is dé manier om de Seychellen te ontdekken!
meer informatie
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan

Heeft u al concrete reisplannen?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan