Praslin

Praslin2017-07-17T20:08:01+01:00

Het op een na grootste eiland van de archipel is Praslin, gelegen oostelijk van Mahé op 15 minuten vliegen. Het paradijselijke Praslin was ooit een toevluchtsoord voor piraten en Arabische kooplieden. Het eiland heeft een oppervlakte van 44 km² en er wonen circa 5000 mensen op het eiland. Toerisme, visvangst en landbouw zijn hun primaire inkomstenbron. Het oerwoud beslaat het grootste gedeelte van het eiland, maar er zijn ook grillige en steile rotsen te bewonderen.

Lazare Picault, de ontdekker van de Seychellen, doopte dit eiland in 1744 l’Isle aux Palmes. Marion Dufresne gaf Praslin zijn huidige naam als eerbetuiging aan Gabriel de Choiseul, graaf van Praslin (Aube), Frankrijk.

Een absolute must is een bezoek aan het beroemde park Vallée de Mai. Dit natuurpark ligt op korte afstand van de haven. Vallée de Mai wordt ook wel Garden of Eden genoemd en niet zonder reden. Wanneer u door dit park loopt hoort u het ruisen van de gigantische palmbomen. U vindt hier ook de zeldzame Coco de Mer palmboom, het symbool van het eiland. De vorm van de vrouwelijke vrucht wordt veelvuldig gebruikt als souvenir van Praslin. Wellicht ziet u de zeldzame Black Parrot of één van de zeer zeldzame soorten hagedissen die hier leven.

Het eiland is beroemd om z’n stranden. Die zijn er in overvloed en meestal heel rustig. De plaatjes van de vreemd gevormde granieten rotsen op het hagelwitte strand hebben Praslin wereldberoemd gemaakt. Bekende stranden zijn:

  • Côte d’Or
  • Anse Volbert
  • Anse Possession
  • Anse Takamaka
  • Anse Boudin
  • Anse Lazio
  • Grand’Anse
  • Anse Georgette

Ook het koraalrif voor de kust vormt een grote attractie. Als u gaat snorkelen of duiken ontdekt u een onderwaterlandschap van kleurrijke schelpen, waar ruim 900 verschillende vissoorten leven. Mooie snorkelplekken zijn:

  • Chauve-Souris
  • Saint-Pierre

Praslin National Park
Het Praslin National Park is het tweede grootste nationaal park op de Seychellen (na het Morne Seychellois National Park op Mahé). Het beslaat een oppervlakte van 324 ha en werd in 1979 opgericht als Nationaal Park. Het hoogste punt ligt op 367 m boven de zeespiegel, maar het bevat ook de reeds eerder genoemde Vallée de Mai, die diep in de heuvels is uitgesneden.
Vooral in het jungleachtige binnenland van Praslin leven verschillende soorten reptielen, vooral hagedissen – zoals de madagaskargekko’s (Phelsuma) en de kameleon Archaius tigris. Op het eiland is ook een ondersoort van de boa constrictor te vinden (Boa constrictor orophias). Daarnaast komen er op het eiland verschillende soorten amfibieën voor, zoals kikkers. Ook leven er verschillende soorten wormsalamanders.

De volgende guesthouses, hotels en resorts liggen op Praslin:

Wat klanten zeggen (t113)

Reisaanbiedingen voor de Seychellen (t115)

Onze specialiteit is maatwerk reizen samenstellen. Een reis naar de Seychellen is immers geen alledaagse reis. Uiteraard kunt u een reis met hotels en resorts combineren met autohuur, rondreizen en binnenlandse vluchten uit ons programma. U kunt daarvoor het beste even contact met ons opnemen of vrijblijvend een offerte op vragen.

Droomeilanden

Vanaf 2.907 Euro p.p. – exclusief internat. vluchten

Droomeilanden

13 daagse Seychellen Islandhopper met verblijf in mooie accommodaties
Ontdek de mooiste eilanden van de Seychellen. We hebben een gevarieerde reis met drie bijzondere eilanden en uitstekende accommodaties voor u uitgezocht. Island hopping is dé manier om de Seychellen te ontdekken!
meer informatie
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan

Heeft u al concrete reisplannen?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan