Noordelijk Tanzania

//Noordelijk Tanzania
Noordelijk Tanzania2017-07-18T13:32:46+01:00

Het noorden van Tanzania wordt gedomineerd door de Kilimanjaro. Mount Kilimanjaro is met zijn 5.895 meter de hoogste berg van Afrika en zelfs de grootste vrijstaande berg ter wereld. Eenzaam oprijzend uit de open vlaktes, met eeuwig besneeuwde toppen en vaak omringd door wolken is Mount Kilimanjaro één van Afrika’s meest klassieke beelden. Het is een onvergetelijke ervaring om in slechts enkele dagen vanaf de gecultiveerde velden aan de voet, door tropisch regenwoud, savanne en kale vlakten met eeuwige sneeuw de top te bereiken. De uitzichten onderweg zijn adembenemend en zullen voorgoed in uw geheugen gegrift blijven staan.

De in het noorden gelegen Serengeti, Ngorogoro Crater, Tarangire en Lake Manyara zijn de bekendste wildreservaten van Tanzania. De parken maken onderdeel uit van de ‘Northern Circuit’, aangezien veel safarigangers in Tanzania een bezoek aan deze parken combineren.

Beleef Tanzania in een notendop tijdens een safari door Lake Manyara National Park. Het park heeft een fraaie ligging en staat vooral bekend om z’n in bomen klimmende leeuwen. De ‘Escarpment’ biedt een betoverend uitzicht over het meer.

Op de grens tussen Tanzania en Kenia ligt Lake Natron, de enige broedplaats van de dwerg flamingo, midden in een vulkanisch maanlandschap in de ‘Rift Valley’. Verder westelijk ligt het immense Lake Victoria, het is het grootste meer van Afrika en zelfs het op één na grootste meer ter Wereld.

Het Serengeti National Park ligt ook op de grens met Kenia. Dit is het oudste en meest populaire park van Tanzania en misschien wel het bekendste park ter wereld. Hier vandaan trekken jaarlijks in het droge seizoen – in de ‘Great Migration’ – een miljoen wildebeesten, 200.000 zebra’s en 300.000 Thomson’s gazellen noordwaarts op zoek naar groen gras in de Masai Mara.

In Olduvai Gorge – ‘de wieg der mensheid’ – heeft Professor Leakey de oudste sporen van de mens ontdekt.

Arusha is de grootste stad van het noorden, het heeft een internationale luchthaven met een rechtstreekse vliegverbinding van KLM met Nederland. Nabij het plaatsje ligt het Arusha National Park, waar u binnen een paar uur een grote diversiteit aan dieren en habitat kunt zien.

Maar het meest bijzondere natuurpark in Noord Tanzania is de Ngorogoro Crater, welke ook wel het “achtste wereldwonder” wordt genoemd. De vulkaankrater van 21 bij 17 km, is één van ’s werelds grootste natuurspektakels en een paradijs voor fotografen. Vanaf de ca. 600 meter hoge rand rand van de krater kijkt u uit over groene vlaktes, bossen, moerassen en meertjes binnenin de krater. Het wemelt er van de wilde dieren: leeuwen, luipaarden, cheeta’s, olifanten, apen, zebra’s, gazellen, neushoorns, buffels, gnoes, nijlpaarden en honderden soorten vogels. Ontelbare flamingo’s vormen een roze tapijt over het meer. Ofschoon de dieren de krater in en uit kunnen lopen, hebben veel dieren dit vruchtbare leefgebied tot hun vaste leefomgeving verkozen.

Voor wie geen tijd heeft om naar Serengeti of de Ngorongoro Krater te gaan, is Tarangire National Park een uitstekend alternatief, met letterlijk duizenden olifanten en een grote verscheidenheid aan jagers en roofvogels.

Wat klanten zeggen (t108)

Onderstaand ziet u een opsomming van de hotels, resorts en safarilodges die we in Noordelijk Tanzania aanbieden:

Reisaanbiedingen voor Tanzania (t90)

Onze specialiteit is maatwerk reizen samenstellen. Een reis naar Tanzania is immers geen alledaagse reis. Uiteraard kunt u een reis met hotels, resorts en safarilodges combineren met rondreizen, treinen en binnenlandse vluchten uit ons programma. U kunt daarvoor het beste even contact met ons opnemen of vrijblijvend een offerte op vragen.

Best of Tanzania

Vanaf 2.233 Euro p.p. – exclusief vluchten

Best of Tanzania

8-daagse safari naar de nationale parken in het noorden van Tanzania van/naar Arusha
Tijdens deze reis ontdekt u de dierenwereld en de prachtige landschappen van het noorden van Tanzania. Naast de Serengeti en de Ngorongoro krater bezoekt u ook het Lake Manyara en het Tarangire National Park
meer informatie

Familiereis Tanzania

Vanaf 7.051 Euro p.p. – exclusief vluchten

Familiereis Tanzania

6 dagen met het hele gezin op safari in Tanzania
Tijdens deze bijzondere reis maakt u samen met uw gezin kennis met de natuur en cultuur van Tanzania. Ontmoet de dieren in de Serengeti en de Ngorongoro krater en leer op speelse wijze meer over de cultuur van de Masai, de Hadzabe en de Datoga stammen
meer informatie
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan

Heeft u al concrete reisplannen?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan