Arusha2017-07-18T13:36:14+01:00

Arusha is een van de aantrekkelijkste steden van Tanzania. Zij ligt tussen weelderig groene landstreken aan de voet van de Mount Meru (4556 meter), die vanuit Arusha beklommen kan worden. In de omgeving liggen vele koffie-, tarwe- en maïsplantages die beheerd worden door de Waarusha- en Wameru-stammen. Zo nu en dan zult u leden van die stammen tegenkomen in het centrum van de stad.

Voor reizigers is Arusha vaak de toegangspoort voor safari’s naar de Serengeti, Lake Manyara, Tarangire en de spectaculaire Ngorogoro Crater. Arusha is ook de belangrijkste uitvalsbasis voor de beklimming van de Mount Kilimanjaro.

De stad heeft vanwege de relatief hoge ligging (circa 1350m) een aangenaam klimaat. Het stadje ligt te midden van een rijk landbouwgebied en is ook het centrum van de handel. Arusha is een stad om een typische Afrikaanse markt te bezoeken. Wie vanuit Afrika houtsnijwerk mee wil nemen naar Nederland kan de kunstnijverheidscentra van Arusha binnenstappen.

Arusha is een leuke stad om in rond te lopen en om dingen te bezichtigen. Het winkelgebied is bijzonder levendig en ook zijn er goede ambachtelijke winkeltjes die zeer indrukwekkende voorbeelden van het ‘Makonde’-snijwerk aanbieden tegen lagere prijzen dan in bijvoorbeeld Dar es Salaam. In Arusha is ook een permanente markt.

Arusha Ngurdoto Crater National Park
Ondanks de kleine oppervlakte van dit park, 52 km², en het feit dat de afstand naar Arusha slechts kort is, zijn er opmerkelijk veel bezienswaardigheden. Er is een kleine krater, een regenwoud, een acaciabos, en een sliert van kratermeren. Op een heldere dag heeft u vanuit dit park een prachtig uitzicht op de Kilimanjaro. Het terrein is niet geschikt voor grote kuddes; daarentegen leven er wel giraffen, kleine olifantenkuddes, buffels en klein roofwild. In het beboste deel leven de prachtige zwart/witte Colobus apen. In de meren strijken vaak de twee flamingosoorten neer. Van dit landschap zult u vooral bij helder weer prachtige opnames kunnen maken.

Kilimanjaro International Airport
Kilimanjaro Internationaal Airport is een ideaal vliegveld indien u uw safari begint in het noorden van Tanzania of wanneer u de Kilimanjaro gaat beklimmen. De luchthaven ligt aan de voet van de Mount Kilimanjaro, tussen in de plaatsen Arusha en Moshi.

KLM heeft dagelijks een rechtstreekse dagvlucht op Kilimanjaro Airport. Indien u uw reis afsluit met een strandvakantie op één van de eilanden, kunt u vanaf Dar es Salaam of Zanzibar weer terugvliegen naar Amsterdam.

Wat klanten zeggen (t108)

Onderstaand ziet u een opsomming van de hotels, resorts en safarilodges die we in Arusha aanbieden:

Reisaanbiedingen voor Tanzania (t90)

Onze specialiteit is maatwerk reizen samenstellen. Een reis naar Tanzania is immers geen alledaagse reis. Uiteraard kunt u een reis met hotels, resorts en safarilodges combineren met rondreizen, treinen en binnenlandse vluchten uit ons programma. U kunt daarvoor het beste even contact met ons opnemen of vrijblijvend een offerte op vragen.

Best of Tanzania

Vanaf 2.233 Euro p.p. – exclusief vluchten

Best of Tanzania

8-daagse safari naar de nationale parken in het noorden van Tanzania van/naar Arusha
Tijdens deze reis ontdekt u de dierenwereld en de prachtige landschappen van het noorden van Tanzania. Naast de Serengeti en de Ngorongoro krater bezoekt u ook het Lake Manyara en het Tarangire National Park
meer informatie

Familiereis Tanzania

Vanaf 7.051 Euro p.p. – exclusief vluchten

Familiereis Tanzania

6 dagen met het hele gezin op safari in Tanzania
Tijdens deze bijzondere reis maakt u samen met uw gezin kennis met de natuur en cultuur van Tanzania. Ontmoet de dieren in de Serengeti en de Ngorongoro krater en leer op speelse wijze meer over de cultuur van de Masai, de Hadzabe en de Datoga stammen
meer informatie
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan

Heeft u al concrete reisplannen?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan