Mkomazi National Park

Mkomazi National Park2017-07-18T14:47:35+01:00

Het Mkomazi National Park ligt oostelijk van de Pare bergen in Oost-Tanzania, net ten zuiden van de grens met Kenia en het Tsavo National Park. Het park beslaat 3701 km² en bestaat uit heuvelland en vlaktes met savannevegetatie, waarvandaan u uitzicht heeft op Mount Kilimanjaro.

Mkomazi National Park werd gevormd door samenvoeging van twee oorspronkelijke natuurreservaten in het Lushoto district: Umba Game Reserve in Oosten en Mkomazi Game Reserve in het Westen. Het gebied werd opengesteld voor half-nomaden, zoals de Parakuyo, Sambaa, Pare en de Masai die hier hun vee lieten grazen. In de jaren tachtig van vorige eeuw liepen hier ruim 80.000 stuks vee en werd er veel gestroopt. De overheid greep in en verklaarde het gebied ontoegankelijk voor de herders. De populatie van zwarte neushoorns en olifanten was als gevolg van stroperij nagenoeg uitgeroeid; overbegrazing, opzettelijke branden en illegale jachtpartijen hadden ook hun tol geëist.

Mkomazi kreeg in 2006 de status van National Park, vooral met het oog op het behoud van de bedreigde zwarte neushoorn. Het Mkomazi Rhinos Project wordt beheerd door het Tanzania Wildlife Protection Fund. De zwarte rhino’s zijn afkomstig uit Zuid-Afrika en dankzij het kweekprogramma wil de overheid Mkomazi en de Ngorongoro krater opnieuw met deze dieren bevolken.

In Mkomazi leven olifanten, hartenbeesten, zebra’s, en diverse antilopensoorten. Kudde grafantilopen overleven in het Mkomazi landschap, waar andere antilopen dat niet kunnen. De grafantilopen kunnen zelfs op hun achterpoten staan om de kleine bladeren van stekelige struiken en bomen te bereiken. Ook leven er leeuwen, luipaarden, cheeta’s en buffels in het park. In het gebied huizen ook vele soorten slangen en 450 vogelsoorten.

Mkomazi is geliefd voor wandelsafaris en trektochten. Toeristische accommodaties zijn hier bijzonder schaars, zodat dit beschermd gebied heel weinig bezoekers trekt. Bovendien is het dikwijls droog en stoffig in het park en zodra de waterpoelen uitdrogen verspreiden de dieren zich meer.

Wat klanten zeggen (t108)

Onderstaand ziet u een opsomming van de hotels, resorts en safarilodges die we bij Mkomazi National Park aanbieden:

Reisaanbiedingen voor Tanzania (t90)

Onze specialiteit is maatwerk reizen samenstellen. Een reis naar Tanzania is immers geen alledaagse reis. Uiteraard kunt u een reis met hotels, resorts en safarilodges combineren met rondreizen, treinen en binnenlandse vluchten uit ons programma. U kunt daarvoor het beste even contact met ons opnemen of vrijblijvend een offerte op vragen.

Best of Tanzania

Vanaf 2.233 Euro p.p. – exclusief vluchten

Best of Tanzania

8-daagse safari naar de nationale parken in het noorden van Tanzania van/naar Arusha
Tijdens deze reis ontdekt u de dierenwereld en de prachtige landschappen van het noorden van Tanzania. Naast de Serengeti en de Ngorongoro krater bezoekt u ook het Lake Manyara en het Tarangire National Park
meer informatie

Familiereis Tanzania

Vanaf 7.051 Euro p.p. – exclusief vluchten

Familiereis Tanzania

6 dagen met het hele gezin op safari in Tanzania
Tijdens deze bijzondere reis maakt u samen met uw gezin kennis met de natuur en cultuur van Tanzania. Ontmoet de dieren in de Serengeti en de Ngorongoro krater en leer op speelse wijze meer over de cultuur van de Masai, de Hadzabe en de Datoga stammen
meer informatie
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan

Heeft u al concrete reisplannen?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan