×

Zoek Impala

Offerte aanvragen
Impala Tours

Mount Kilimanjaro NP

Het Kilimanjaro National Park bestrijkt een oppervlakte van 1864 km² en wordt voornamelijk in beslag genomen door de 5895 meter hoge Mount Kilimanjaro. Deze imposante reus - de hoogste berg van Afrika - is van vulkanische oorsprong en heeft een bijna perfecte conische vorm. Het is daarmee ook één van de mooiste vrijliggende vulkanen ter Wereld. De naam van de berg is afkomstig uit het Swahili en betekent ’de berg die glinstert’.

De top is bedekt met eeuwige sneeuw en voor veel liefhebbers van de bergsport is het een uitdaging om het dak van Afrika te bereiken. Op 6 oktober 1889 werd de Kilimanjaro voor het eerst bedwongen door de Duitse bergbeklimmers Hans Meyer en Ludwig Purtscheller.

Mount Kilimanjaro heeft eigenlijk drie toppen, waarvan de Kibo met 5895 meter de hoogste is. De Mount Mawenzi is 5149 meter hoog en de Mount Shira ‘maar’ 3962 meter. De drie toppen zijn eigenlijk drie vulkanen, waarvan de laatste erupties dateren van 100.000 jaar geleden. De krater van de Kibo is 200 meter diep en bevat nog actieve fumarolen (= damp- en gasbron in een vulkaan).

Langs de helling van de Kilimanjaro ziet u - afhankelijk van de hoogte - een variatie aan landschappen, van tropische begroeiing tot ijsvelden. De hellingen van de Kilimanjaro zijn zeer vruchtbaar en tot 1400 meter groeien er vele gewassen. De laagste delen van de berg bestaan uit savanne, vanaf 1800 meter is er dichtbegroeid bos. Boven de 3000 meter, de vorstgrens, groeit niet veel meer. De top bestaat uit sneeuw en ijs.

Mount Kilimanjaro rijst op uit een gebied met savanne en regenwoud, waar neushoorns, olifanten, leeuwen en luipaarden leven. De Chagga-stam bevolkt al vele eeuwen de hellingen van Mount Kilimanjaro.

Als u de berg wilt bedwingen, kunt u kiezen voor een beklimming van een niveau die bij u past. In ieder geval vraagt een beklimming een goed uithoudingsvermogen en voldoende uitrusting. De beklimming is het gehele jaar mogelijk al is de beste tijd buiten het regenseizoen, van augustus tot oktober en van januari tot maart. Elke gemotiveerde wandelaar die over een goede conditie beschikt kan zonder enige technische klimkennis en ervaring de top van de Kilimanjaro bereiken.

De top bereiken is niet het enige doel: het succes ligt meer in de kwaliteit van de poging. U begeeft zich dichterbij de natuur dan u gewend bent, u ontdekt uw eigen motivatie en (h)erkent uw afhankelijkheid van anderen bij uw terugkomst van de Kilimanjaro. Of u de top bereikt heeft of niet, u zult meer te weten komen over uzelf, uw zwakheden en sterken kanten. Uw zelfvertrouwen wordt op een nieuw niveau gebracht.

U kunt de tocht naar het ‘dak van Afrika’ individueel (met gidsen en dragers) of in internationale groepen (van maximaal 20 personen) ondernemen. De groepen worden altijd begeleid door gekwalificeerde, ervaren Engelstalige gidsen en lokale dragers. Uiteraard gaat er ook een kok mee, die onderweg drie maaltijden per dag verzorgt.

Er zijn meerdere routes naar boven, zo kunt u de Marangu Route volgen (gemakkelijkste route), de zwaardere en langere Machame Route en de gewaagde en niet ongevaarlijke Lemosho Route voor gevorderde klimmers. Hieronder treft u de meest geklommen routes aan. De beklimmingen vertrekken vanuit Moshi.

Marangu Route

De meest gebruikelijke en makkelijkste route brengt u in ongeveer 5 dagen naar de top. U zult zich verbazen over het landschap dat drastisch verandert tijdens het stijgen. Langs deze route bevinden zich moderne hutten en alle andere noodzakelijke faciliteiten. De houten hutten waarin u overnacht zijn voorzien van een keuken met kookuitrusting en een eetkamer.

Machame Route

De Machame route is verreweg de mooiste route en is geschikt voor de avontuurlijke en meer ervaren klimmer. De weg is een stuk steiler dan op de Marangu route, maar u wordt dan ook beloond met de prachtigste uitzichten. Op deze route overnacht u in tenten. De reis naar de top duurt minimaal zes dagen.

Huidige reisaanbiedingen

Hieronder vindt u een overzicht van aanbiedingen van Impala Tours. Vanwege de vele vliegmogelijkheden en fluctuerende prijzen worden sommige reizen exclusief vluchten gecommuniceerd. Uiteraard helpen wij u graag bij het boeken van de juiste vluchten bij uw reis.

Serengeti safari | rondreizen tanzania
Vanaf € 2.395

per persoon

Kennismaking met Tanzania

Van Arusha naar Zanzibar tijdens deze 5-daagse safari. Een reis die een intense ervaring biedt en langs de hoogtepunten van Noord-Tanzania gaat.

Lees meerOfferte aanvragen

Olivers Camp Asilia | rondreizen tanzania
Vanaf € 3.821

per persoon

Tanzania Intens

Wordt meegenomen op een spannende rondreis met een Engelssprekende gids tijdens deze 10-daagse rondreis.

Lees meerOfferte aanvragen

Leeuwen op de uitkijk | rondreizen tanzania
Vanaf € 1.894

per persoon

Puur Tanzania

Ontdek de nationale parken in het noorden van Tanzania tijdens een 7-daagse kampeersafari.

Lees meerOfferte aanvragen

Ngorongo National Park
Vanaf € 3.039

per persoon

Het mooiste van Tanzania

8-daagse privérondreis door de mooiste natuurreservaten van Tanzania.

Lees meerOfferte aanvragen

Luipaard
Vanaf € 3.310

per persoon

Safari in style

10-daagse rondreis met hoogtepunten als de Ngorongoro krater, Serengeti en de parken van Lake Mayara en Tarangire.

Lees meerOfferte aanvragen

Neushoorn
Vanaf € 3.822

per persoon

Best of Kenia & Tanzania

Wanneer je de hoogtepunten van Oost-Afrika wilt beleven is deze reis van 13 dagen aanbevolen. Zo kom je langs veelzijdige landschappen en...

Lees meerOfferte aanvragen

Baobabbomen
Prijs op aanvraag

per persoon

Fly in Serengeti + Ngorongoro Krater

Ontdek het hart van de Ngorongoro Conservation Area tijdens deze reis van 5 dagen.

Lees meerOfferte aanvragen

Krokodillen, Selous National Park
Vanaf € 1.295

per persoon

Fly-In Selous G.R.

Tijdens deze 3-daagse fly-in safari kunt u in het Selous Game Reserve nijlpaarden, krokodillen en vele soorten watervogels treffen.

Lees meerOfferte aanvragen

Gnoes rivier oversteek
Vanaf € 4.178

per persoon

In het spoor van het wild

Dit is een 7-daagse exclusieve fly-in safari waarbij u Afrika op zijn best ontdekt. Tijdens deze rondreis verblijft u in luxueuze Asillia kampen.

Lees meerOfferte aanvragen

Giraffe | rondreizen Tanzania
Vanaf € 2.509

per persoon

Best of Tanzania

Deze 8-daagse safari laat u kennismaken met de dierenwereld en veelzijdige landschappen van Tanzania. U bezoekt tijdens deze reis ook het Lake Manyara...

Lees meerOfferte aanvragen

Masai Mara Game Reserve
Vanaf € 2.583

per persoon

Masai avontuur en fascinerende dierenwereld

Onvergetelijke safari's en uniekie natuurmonumenten is waar Tanzania voor staat. Dit beleeft u allemaal in deze 8-daagse rondreis.

Lees meerOfferte aanvragen

Mount Kilimanjaro
Vanaf € 1.924

per persoon

Kilimanjaro Trekking 8 dagen

Wanneer het beklimmen van de Kilimanjaro op uw lijstje staat is deze 8-daagse rondreis voor u! Tijdens deze rondreis overnacht u in tenten en beklimt...

Lees meerOfferte aanvragen

Serengati Rafiki Explorer Club | familiereizen tanzania
Vanaf € 7.889

per persoon

Familiereis Tanzania

Deze 6- of 11-daagse privérondreis in Tanzania is zeer geschikt voor het hele gezin. Door het korte programma is het perfect voor kinderen.

Lees meerOfferte aanvragen

Selous Safari

Pure Romantiek in het zuiden van Tanzania

Geniet van een safari en strandvakantie! Enerzijds maakt u safari’s ´off the beaten track´ in het Selous GR en Ruaha NP en anderzijds geniet van...

Lees meerOfferte aanvragen

Ruaha NP

Fly-inn Selous & Ruaha NP

Geniet van een safari en strandvakantie. Enerzijds maakt u safari’s ´off the beaten track´ in het Selous GR en Ruaha NP - de grootste wildgebieden in...

Lees meerOfferte aanvragen

Mbali Mbali Mahale Lodge

Olifanten & Chimpansees aan Lake Tanganyika

Op safari in het nog ongerepte en weinig bezochte Mahale NP. Tijdens deze reis heeft u de unieke gelegenheid om zeldzame chimpansees te spotten....

Lees meerOfferte aanvragen

Zanzibar

Selous Game Reserve

Het grootste wildreservaat van Afrika is met ca. 55.000 km² twee keer zo groot als het Krugerpark in Zuid-Afrika en bijna drie keer zo groot als de...

Lees meerOfferte aanvragen

Ngorongoro Crater

Ontdekkingstocht van noord naar zuid

Op deze reis ontdekt u het hele spectrum aan specialiteiten dat Tanzania te bieden heeft. Uitgestrekte vlaktes, massale kuddes dieren, baobabs,...

Lees meerOfferte aanvragen

Tarangire National Park

Elewana Safari

Beleef de fascinerende dierenwereld en de veelzijdige landschappen van Tanzania. Per klein vliegtuig reist u naar de mooiste en bekendste nationale...

Lees meerOfferte aanvragen

Onder de sterren in het zuiden van Tanzania

Onder de sterren in het zuiden van Tanzania

In tegenstelling tot het goedbezochte noorden is het zogenaamde Southern Cicruit nog vrij onbekend. Weinig reizen doen dit gebied aan. Op unieke wijze...

Lees meerOfferte aanvragen

Heeft u al concrete reisplannen?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.