Revolution Slider Error: Slider with alias Mount Meru Arusha NP not found.
Maybe you mean: 'Air Seychelles' or 'Air Namibia' or 'kenia' or 'Vluchten' or 'Botswana' or 'Zuid-Afrika'

Mount Meru – Arusha NP

///Mount Meru – Arusha NP
Mount Meru – Arusha NP2017-07-18T14:58:19+01:00

Mount Meru is – met haar 4566 meter – de op twee na hoogste berg van Tanzania en de op vijf na hoogste berg van Afrika. De berg is een actieve strato-vulkaan, 70 kilometer ten westen van Mount Kilimanjaro. Mount Meru verloor 8.000 jaar geleden een deel van zijn volume door een vulkaanuitbarsting in oostelijke richting. Ongeveer honderd jaar geleden was er nog een kleine uitbarsting.

Mount Meru ligt in het midden van Arusha National Park. De hellingen zijn vruchtbaar en rijzen uit boven de omringende savanne. In de bossen bevindt zich veel wild, waaronder bijna 400 soorten vogels.

Wanneer u een wandeltocht op de flanken van Mount Meru wilt ondernemen, begint u uw tocht door het Arusha National Park, waarna u door het tropische regenwoud aan de voet van Mount Meru omhoog loopt. Hier zult u een grote verscheidenheid aan apen en andere wilde dieren tegenkomen.

Hierna beginnen de rotspaden, sommige zijn goed bewandelbaar, maar bij andere moet u stevig uw best doen om omhoog te komen. Tijdens de wandeling heeft u een prachtig uitzicht over savannes en meren, waar u grote groepen zebra’s, gnoes, olifanten en giraffen ziet grazen. Verder heeft u ook prachtig zicht op Mount Kilimanjaro, de hoogste berg van Afrika.

U kunt ook deelnemen aan een beklimming van Mount Meru. Er worden drie- en vierdaagse klimtochten georganiseerd, waarbij u onderweg slaapt in diverse hutten op de route naar boven. Klimervaring is niet noodzakelijk, maar een goede conditie heeft u zeker nodig.

Onderstaand ziet u een opsomming van de hotels, resorts en safarilodges die we bij Mount Meru en Arusha National Park aanbieden:

Wat klanten zeggen (t108)

Reisaanbiedingen voor Tanzania (t90)

Onze specialiteit is maatwerk reizen samenstellen. Een reis naar Tanzania is immers geen alledaagse reis. Uiteraard kunt u een reis met hotels, resorts en safarilodges combineren met rondreizen, treinen en binnenlandse vluchten uit ons programma. U kunt daarvoor het beste even contact met ons opnemen of vrijblijvend een offerte op vragen.

Best of Tanzania

Vanaf 2.233 Euro p.p. – exclusief vluchten

Best of Tanzania

8-daagse safari naar de nationale parken in het noorden van Tanzania van/naar Arusha
Tijdens deze reis ontdekt u de dierenwereld en de prachtige landschappen van het noorden van Tanzania. Naast de Serengeti en de Ngorongoro krater bezoekt u ook het Lake Manyara en het Tarangire National Park
meer informatie

Familiereis Tanzania

Vanaf 7.051 Euro p.p. – exclusief vluchten

Familiereis Tanzania

6 dagen met het hele gezin op safari in Tanzania
Tijdens deze bijzondere reis maakt u samen met uw gezin kennis met de natuur en cultuur van Tanzania. Ontmoet de dieren in de Serengeti en de Ngorongoro krater en leer op speelse wijze meer over de cultuur van de Masai, de Hadzabe en de Datoga stammen
meer informatie
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan

Heeft u al concrete reisplannen?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan