Ndutu Area2017-07-18T15:36:46+01:00

Ndutu Area is vernoemd naar het Lake Ndutu en ligt op de grens van het Serengeti National Park en de Ngorongoro Conservation Area. Dit zijn de meest productieve en voedzame graslanden in de wereld.

Na de regens in november trekken de gnoes hierheen. Ze hebben het mineraalrijke gras nodig om hun jongen te voeden. In februari en maart voltrekt zich hier gedurende 4 weken een groot spektakel. Dan worden de jonge gnoes geboren en zijn de graslanden gevuld met duizenden jonge kalfjes. Na de geboorte van duizenden kalfjes in het begin van het jaar blijven de gnoes enkele maanden in dit gebied, samen met hartebeesten (soort antilope), gazellen en trekvogels.

Wanneer de regen stopt, in mei en juni, en de vlakte opdroogt, trekken de gnoes weer via het westen terug naar het noorden. Ze worden daarbij vergezeld door witte ooievaars, steppenkiekendieven en slechtvalken.

Baron Hugo van Lawick
Meer dan dertig jaar lang filmde de Nederlandse natuurfilmer Baron Hugo van Lawick vanuit Ndutu in de Serengeti. Van Lawick legde in zijn films de nadruk op de individualiteit van dieren. Dit werd hem, tot niet zo lang geleden, door wetenschappers nogal kwalijk genomen. Door de dramatische opbouw van zijn films wist hij ook moeiteloos met zijn films, zoals ‘Serengeti Symphony’ en ‘The Leopard Son’, de bioscoop te halen.

Wat klanten zeggen (t108)

Onderstaand ziet u een opsomming van de hotels, resorts en safarilodges die we bij het Ndutu Area aanbieden:

Reisaanbiedingen voor Tanzania (t90)

Onze specialiteit is maatwerk reizen samenstellen. Een reis naar Tanzania is immers geen alledaagse reis. Uiteraard kunt u een reis met hotels, resorts en safarilodges combineren met rondreizen, treinen en binnenlandse vluchten uit ons programma. U kunt daarvoor het beste even contact met ons opnemen of vrijblijvend een offerte op vragen.

Best of Tanzania

Vanaf 2.233 Euro p.p. – exclusief vluchten

Best of Tanzania

8-daagse safari naar de nationale parken in het noorden van Tanzania van/naar Arusha
Tijdens deze reis ontdekt u de dierenwereld en de prachtige landschappen van het noorden van Tanzania. Naast de Serengeti en de Ngorongoro krater bezoekt u ook het Lake Manyara en het Tarangire National Park
meer informatie

Familiereis Tanzania

Vanaf 7.051 Euro p.p. – exclusief vluchten

Familiereis Tanzania

6 dagen met het hele gezin op safari in Tanzania
Tijdens deze bijzondere reis maakt u samen met uw gezin kennis met de natuur en cultuur van Tanzania. Ontmoet de dieren in de Serengeti en de Ngorongoro krater en leer op speelse wijze meer over de cultuur van de Masai, de Hadzabe en de Datoga stammen
meer informatie
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan

Heeft u al concrete reisplannen?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan