Olduvai Gorge2017-07-18T15:41:02+01:00

Olduvai Gorge is een diepe kloof van ongeveer 45 kilometer lengte in de Great Rift Valley, tussen de Ngorogoro Conservation Area en het Serengeti National Park. De kloof is genoemd naar de wilde sisalplant, waarvan de Masai naam Oldupaai luidt.

Olduvai Gorge is een van de belangrijkste prehistorische vindplaatsen ter wereld. In 1959 vonden de antropologen Mary en Louis Leakey hier 1.8 miljoen jaar oude overblijfselen van de eerste mens. Later – in 1979 – deed ze een nog indrukwekkender ontdekking: 3,5 miljoen jaar oude menselijke voetsporen. Daarom wordt Olduvai Gorge ook wel “de wieg der mensheid” genoemd. Er is een klein museum waar men de vondsten van de antropologenfamilie kan bezichtigen.

Dat de prehistorische vindplaats in Olduvai Gorge aan het licht is gekomen, heeft te maken met een samenloop van omstandigheden. Miljoenen jaren geleden lag hier een groot meer. De oevers waren bedekt met verschillende lagen vulkanische as. Eerst veranderde zo’n 500.000 jaar geleden door seismische activiteit de loop van een riviertje. Dankzij de erosie die dientengevolge plaatsvond, werden zeven lagen (‘bedden’) in de kloof blootgelegd. Vondsten in deze ‘bedden’ geven een goed beeld van de ontwikkeling van de mens. De oudste artefacten zijn 2 miljoen jaar oud, maar ook zijn er fossiele resten van menselijke voorouders ontdekt die wel 2,5 miljoen jaar oud waren.

Wat klanten zeggen (t108)

Onderstaand ziet u een opsomming van de hotels, resorts en safarilodges die we bij het Serengeti National Park aanbieden:

Reisaanbiedingen voor Tanzania (t90)

Onze specialiteit is maatwerk reizen samenstellen. Een reis naar Tanzania is immers geen alledaagse reis. Uiteraard kunt u een reis met hotels, resorts en safarilodges combineren met rondreizen, treinen en binnenlandse vluchten uit ons programma. U kunt daarvoor het beste even contact met ons opnemen of vrijblijvend een offerte op vragen.

Best of Tanzania

Vanaf 2.233 Euro p.p. – exclusief vluchten

Best of Tanzania

8-daagse safari naar de nationale parken in het noorden van Tanzania van/naar Arusha
Tijdens deze reis ontdekt u de dierenwereld en de prachtige landschappen van het noorden van Tanzania. Naast de Serengeti en de Ngorongoro krater bezoekt u ook het Lake Manyara en het Tarangire National Park
meer informatie

Familiereis Tanzania

Vanaf 7.051 Euro p.p. – exclusief vluchten

Familiereis Tanzania

6 dagen met het hele gezin op safari in Tanzania
Tijdens deze bijzondere reis maakt u samen met uw gezin kennis met de natuur en cultuur van Tanzania. Ontmoet de dieren in de Serengeti en de Ngorongoro krater en leer op speelse wijze meer over de cultuur van de Masai, de Hadzabe en de Datoga stammen
meer informatie
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan

Heeft u al concrete reisplannen?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan