Tarangire National Park

Tarangire National Park2017-07-19T08:12:46+01:00

Het Tarangire National Park ligt even ten zuiden van het Lake Manyara en beslaat een oppervlakte van 1360 km². Dit fraaie en parkachtige natuurgebied wordt gekenmerkt door een heuvelachtige terrein met een diep gelegen rivier die bijna altijd water heeft, maar ook door de enorme baobabbomen, de gele acacia’s en de palmbomen. Het wildpark kent een relatief grote olifantenpopulatie en grote kuddes elandantilopen en buffels. Ook treft u hier roofwild aan zoals bijvoorbeeld leeuwen, cheeta’s en hyena’s.

Verspreid tussen acaciabossen en palmbomen bieden de baobabbomen een schuilplaats aan kleine zoogdieren en reptielen. De grote diversiteit aan vogels, met name ook roofvogels, maakt het tot een paradijs voor vogelaars. Voor wie geen tijd heeft om naar Serengeti of de Ngorongoro Crater te gaan, is het Tarangire National Park een uitstekend alternatief.

In het Tarangire National Park heeft de zon de aarde dieprood gebakken. In de droge tijd is de Tarangire rivier nog maar smal. Toch komen er duizenden migranten – zoals olifanten en diverse hoefdieren, waaronder de beisa oryx en de generoek, van honderden kilometers afstand op het water af. In de droge tijd (tussen juni en november) vindt u hier dan ook de grootste wildconcentratie buiten het ecosysteem van de Serengeti. In de regentijd verspreiden de migranten zich over een gebied van 2.600 km2 en begrazen ze de groene vlakten buiten het park.

Leeuwen, luipaarden en andere jagers houden de migratie goed in het oog, op zoek naar een geschikte prooi. De kans bestaat dat u leeuwen aantreft in bomen, waar ze heerlijk liggen te luieren. Het Tarangire National Park is tevens één van de weinige plekken in Tanzania waar u (met veel geluk) wilde honden kunt zien.

In de altijd groene moerassen leven een ongeveer 550 vogelsoorten. Nergens ter wereld broeden zoveel verschillende vogels in één habitat. Dit maakt het tot een waar paradijs voor vogelaars. In drogere gebieden kunt u de koritrap te zien krijgen, de zwaarste vliegende vogel ter Wereld. Ook kunt u groepjes grondneushoornvogels zien rondscharrelen. Ook leeft hier de bontgekleurde dwergpapegaai met z’n gele kraag.

Al met al leent Tarangire National Park zich uitstekend voor wandelsafari’s onder begeleiding van een gids. Doordat Tarangire een van de minst bezochte nationale parken in Tanzania is, heeft u hier nog echt het gevoel “onontdekt Afrika” te betreden.

Vanuit Tarangire kunt u dagexcursies maken naar Masai en Barabaig dorpen, alsmede naar Kolo (aan de weg naar Dodoma), waar u honderden prehistorische rotstekeningen kunt zien. In de tekeningen kunt u de dreadlocks van de dansers en jagers nog herkennen, net als de rechtop staande vacht van hun prooi. Ze zijn met bloedrode verfstof vereeuwigd op de gladde rotsen.

Wat klanten zeggen (t108)

Onderstaand ziet u een opsomming van de hotels, resorts en safarilodges die we bij het Tarangire National Park aanbieden:

Reisaanbiedingen voor Tanzania (t90)

Onze specialiteit is maatwerk reizen samenstellen. Een reis naar Tanzania is immers geen alledaagse reis. Uiteraard kunt u een reis met hotels, resorts en safarilodges combineren met rondreizen, treinen en binnenlandse vluchten uit ons programma. U kunt daarvoor het beste even contact met ons opnemen of vrijblijvend een offerte op vragen.

Best of Tanzania

Vanaf 2.233 Euro p.p. – exclusief vluchten

Best of Tanzania

8-daagse safari naar de nationale parken in het noorden van Tanzania van/naar Arusha
Tijdens deze reis ontdekt u de dierenwereld en de prachtige landschappen van het noorden van Tanzania. Naast de Serengeti en de Ngorongoro krater bezoekt u ook het Lake Manyara en het Tarangire National Park
meer informatie

Familiereis Tanzania

Vanaf 7.051 Euro p.p. – exclusief vluchten

Familiereis Tanzania

6 dagen met het hele gezin op safari in Tanzania
Tijdens deze bijzondere reis maakt u samen met uw gezin kennis met de natuur en cultuur van Tanzania. Ontmoet de dieren in de Serengeti en de Ngorongoro krater en leer op speelse wijze meer over de cultuur van de Masai, de Hadzabe en de Datoga stammen
meer informatie
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan

Heeft u al concrete reisplannen?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan