×

Zoek Impala

Offerte aanvragen
Impala Tours

Fundu Lagoon, Pemba Island

Pemba Island Fundu Lagoon | rondreizen tanzania

Oostelijk Tanzania

De toeristisch interessante gebieden in oostelijk Tanzania vindt u vooral langs de Indische Oceaan kust en op de eilanden die voor de Tanzaniaanse kust liggen. Aan de kust en op de eilanden vindt u paradijselijke zandstranden, die geflankeerd worden door wuivende palmbomen. U vindt ongekende duikmogelijkheden bij de koraalriffen voor de kust. Maar er is meer dan alleen strand en zee.

Dar es Salaam

Het leven in Dar es Salaam speelt zich af rond de enorme haven. Het is fascinerend om een paar uur aan de waterkant door te brengen en te zien hoe de dhows - de traditionele vissersschepen met zeil - onder de boeg van oceaanschepen doorvaren. De dhow vind u overal aan de Oost-Afrikaanse kust terug.

Dar es Salaam heette vroeger Mzizima (de gezonde stad) en dateert uit 1857. Door de jaren heen is de stad in handen geweest van onder andere de Arabieren, Duitsers en de Britten, die hun invloeden hier hebben achtergelaten. Dar es Salaam was oorspronkelijk een vissersdorp en is nu uitgegroeid tot de belangrijkste haven- en handelsstad van Oost-Afrika. In Dar es Salaam vindt u een bonte mengelmoes van Swahili, Duitse, Aziatische en Britse bouwstijlen, die elk hun eigen verhaal vertellen over het koloniale verleden.

De zuidkust bij Dar es Salaam

Dar es Salaam zelf beschikt niet over strandhotels. Maar als u toch aan het strand wilt verblijven en niet te ver van de stad wilt verblijven kunt u kiezen voor een verblijf in één van de schitterende, kleinschalige lodges die zich 75 kilometer zuidelijker aan prachtige ongerepte stranden bevinden. De leukste manier om er te komen, is een tochtje per ferry over de rivier, een belevenis op zich.

De noordkust boven Dar es Salaam

Ook aan de noordkant van de stad strekken zich prachtige stranden uit langs de kust. De kuststrook stond eeuwenlang bekend om z’n slaven- en ivoorhandel. Er zijn ondertussen enkele strandhotels gebouwd die u gemakkelijk overland kunt bereiken vanuit Dar es Salaam.

Bagamoyo

Op twee uur rijden boven Dar es Salaam ligt Bagamoyo, ooit één van de belangrijkste schakels in omvangrijke slaven- en ivoorhandel die hier heeft plaatsgevonden. Bagamoyo is Ki Swahili voor ‘begraaf mijn hart’, een verwijzing naar het roemruchte verleden van deze havenstad: hiervandaan werden de slaven verscheept naar de slavenmarkt op Zanzibar. Later was het de thuishaven van ontdekkingsreiziger David Livingstone.

Het havenplaatsje Bagamoya - met z’n velen ruïnes en koloniale gebouwen - staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO, als monument ter nagedachtenis aan het enorme menselijk leed dat hier heeft plaatsgevonden. In Bagamoya waant u zich in het Dar es Salaam van een eeuw geleden.

Saadani National Park

Maar u vindt er ook een rijke natuur, met natuurparken vol wilde dieren, zoals olifanten, buffels en leeuwen. Het Saadani National Park combineert een rijke flora en fauna van het land met het beste uit de zee. Vanuit Dar es Salaam is de noordkust prima te verkennen, maar beter is om een paar dagen te relaxen in één van de kleine beachlodges langs de kust.

De eilanden voor de kust

De eilanden van Tanzania bieden schitterende stranden en ongekende duikmogelijkheden, maar voor de avontuurlijke reiziger hebben ze meer in petto dan koraalriffen. Bezoek Pemba Island, waar meer te zien is dan vissen en koraalriffen. Of kies voor Mafia Island, dat geldt als een van de beste duikbestemmingen aan de Oost-Afrikaanse kust. De betoverende onderwaterwereld met een overvloed aan tropische vissen en verschillende, grotere vissoorten heeft een grote aantrekkingskracht op duikliefhebbers.

Dodoma

In de 70-er jaren werd de hoofstad van Tanzania verplaatst van het drukke aan de kust gelegen Dar es Salaam naar het kleine centraal gelegen plaatsje Dodoma. Dodoma ligt op een kruispunt van wegen en spoorwegen en ligt landinwaarts in een vruchtbare streek met een aangenaam (droog) klimaat. Toeristisch gezien heeft de stad echter weinig te bieden.

Zanzibar

Het specerijen eiland Zanzibar heeft prachtige stranden, een heerlijk klimaat en een vriendelijke bevolking. Het eiland is rijk aan historie en is ook vruchtbaar, het is vooral bekend om z’n kruidnagelen en andere kruiden die hier al eeuwenlang worden verbouwd. U kunt een rondrit maken over het eiland langs verschillende plantages, waarbij u alles komt te weten over bijvoorbeeld het verbouwen van kruidnagelen, foelie en peper.

De hoofdstad Stone Town heeft door de vele ruïnes, historische gebouwen en rijke historie een heel eigen charme. U vindt nog steeds overblijfselen van een roemruchte tijd, zoals paleizen van de sultan, harempaleizen handelshuizen, en oude moskeeën. De smalle steegjes zijn een levendige herinnering aan de lange en kleurrijke geschiedenis van het eiland.

Maar de meeste toeristen zijn vooral onder de indruk van de paradijselijke stranden die geflankeerd worden door wuivende palmen. De koraalriffen en de lagune voor de kust vormen een eldorado voor duikers. Een geliefde excursie is het zwemmen met dolfijnen op de zuidpunt van het eiland. Kortom u zult zich hier geen minuut vervelen.

Heeft u al concrete reisplannen of een vraag?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.

020 6230008

verkoop@impalatours.nl

Brochure aanvragen

Vraag onze complete brochure aan, met aanbiedingen, prijzen en gedetailleerde informatie.

klik hier

Onze partners

Huidige reisaanbiedingen

Hieronder vindt u een overzicht van aanbiedingen van Impala Tours. Vanwege de vele vliegmogelijkheden en fluctuerende prijzen worden sommige reizen exclusief vluchten gecommuniceerd. Uiteraard helpen wij u graag bij het boeken van de juiste vluchten bij uw reis.

Serengeti safari | rondreizen tanzania
Vanaf € 2.395

per persoon

Kennismaking met Tanzania

Van Arusha naar Zanzibar tijdens deze 5-daagse safari. Een reis die een intense ervaring biedt en langs de hoogtepunten van Noord-Tanzania gaat.

Lees meerOfferte aanvragen

Olivers Camp Asilia | rondreizen tanzania
Vanaf € 3.821

per persoon

Tanzania Intens

Wordt meegenomen op een spannende rondreis met een Engelssprekende gids tijdens deze 10-daagse rondreis.

Lees meerOfferte aanvragen

Leeuwen op de uitkijk | rondreizen tanzania
Vanaf € 1.894

per persoon

Puur Tanzania

Ontdek de nationale parken in het noorden van Tanzania tijdens een 7-daagse kampeersafari.

Lees meerOfferte aanvragen

Ngorongo National Park
Vanaf € 3.039

per persoon

Het mooiste van Tanzania

8-daagse privérondreis door de mooiste natuurreservaten van Tanzania.

Lees meerOfferte aanvragen

Luipaard
Vanaf € 3.310

per persoon

Safari in style

10-daagse rondreis met hoogtepunten als de Ngorongoro krater, Serengeti en de parken van Lake Mayara en Tarangire.

Lees meerOfferte aanvragen

Neushoorn
Vanaf € 3.822

per persoon

Best of Kenia & Tanzania

Wanneer je de hoogtepunten van Oost-Afrika wilt beleven is deze reis van 13 dagen aanbevolen. Zo kom je langs veelzijdige landschappen en...

Lees meerOfferte aanvragen

Baobabbomen
Prijs op aanvraag

per persoon

Fly in Serengeti + Ngorongoro Krater

Ontdek het hart van de Ngorongoro Conservation Area tijdens deze reis van 5 dagen.

Lees meerOfferte aanvragen

Krokodillen, Selous National Park
Vanaf € 1.295

per persoon

Fly-In Selous G.R.

Tijdens deze 3-daagse fly-in safari kunt u in het Selous Game Reserve nijlpaarden, krokodillen en vele soorten watervogels treffen.

Lees meerOfferte aanvragen

Gnoes rivier oversteek
Vanaf € 4.178

per persoon

In het spoor van het wild

Dit is een 7-daagse exclusieve fly-in safari waarbij u Afrika op zijn best ontdekt. Tijdens deze rondreis verblijft u in luxueuze Asillia kampen.

Lees meerOfferte aanvragen

Giraffe | rondreizen Tanzania
Vanaf € 2.509

per persoon

Best of Tanzania

Deze 8-daagse safari laat u kennismaken met de dierenwereld en veelzijdige landschappen van Tanzania. U bezoekt tijdens deze reis ook het Lake Manyara...

Lees meerOfferte aanvragen

Masai Mara Game Reserve
Vanaf € 2.583

per persoon

Masai avontuur en fascinerende dierenwereld

Onvergetelijke safari's en uniekie natuurmonumenten is waar Tanzania voor staat. Dit beleeft u allemaal in deze 8-daagse rondreis.

Lees meerOfferte aanvragen

Mount Kilimanjaro
Vanaf € 1.924

per persoon

Kilimanjaro Trekking 8 dagen

Wanneer het beklimmen van de Kilimanjaro op uw lijstje staat is deze 8-daagse rondreis voor u! Tijdens deze rondreis overnacht u in tenten en beklimt...

Lees meerOfferte aanvragen

Serengati Rafiki Explorer Club | familiereizen tanzania
Vanaf € 7.889

per persoon

Familiereis Tanzania

Deze 6- of 11-daagse privérondreis in Tanzania is zeer geschikt voor het hele gezin. Door het korte programma is het perfect voor kinderen.

Lees meerOfferte aanvragen

Selous Safari

Pure Romantiek in het zuiden van Tanzania

Geniet van een safari en strandvakantie! Enerzijds maakt u safari’s ´off the beaten track´ in het Selous GR en Ruaha NP en anderzijds geniet van...

Lees meerOfferte aanvragen

Ruaha NP

Fly-inn Selous & Ruaha NP

Geniet van een safari en strandvakantie. Enerzijds maakt u safari’s ´off the beaten track´ in het Selous GR en Ruaha NP - de grootste wildgebieden in...

Lees meerOfferte aanvragen

Mbali Mbali Mahale Lodge

Olifanten & Chimpansees aan Lake Tanganyika

Op safari in het nog ongerepte en weinig bezochte Mahale NP. Tijdens deze reis heeft u de unieke gelegenheid om zeldzame chimpansees te spotten....

Lees meerOfferte aanvragen

Zanzibar

Selous Game Reserve

Het grootste wildreservaat van Afrika is met ca. 55.000 km² twee keer zo groot als het Krugerpark in Zuid-Afrika en bijna drie keer zo groot als de...

Lees meerOfferte aanvragen

Ngorongoro Crater

Ontdekkingstocht van noord naar zuid

Op deze reis ontdekt u het hele spectrum aan specialiteiten dat Tanzania te bieden heeft. Uitgestrekte vlaktes, massale kuddes dieren, baobabs,...

Lees meerOfferte aanvragen

Tarangire National Park

Elewana Safari

Beleef de fascinerende dierenwereld en de veelzijdige landschappen van Tanzania. Per klein vliegtuig reist u naar de mooiste en bekendste nationale...

Lees meerOfferte aanvragen

Onder de sterren in het zuiden van Tanzania

Onder de sterren in het zuiden van Tanzania

In tegenstelling tot het goedbezochte noorden is het zogenaamde Southern Cicruit nog vrij onbekend. Weinig reizen doen dit gebied aan. Op unieke wijze...

Lees meerOfferte aanvragen

Heeft u al concrete reisplannen?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.