×

Zoek Impala

Offerte aanvragen
Impala Tours

Dar es Salaam

Dar es Salaam werd in het midden van de 19e eeuw als vissersdorpje gesticht. De stad groeide enorm nadat de Sultan van Zanzibar had besloten om de regeringszetel van Bagamoyo (aan de Noordkust) naar Dar es Salaam te verplaatsen, aangezien de haven van Bagamoyo geen stoomschepen kon ontvangen.

Dar es Salaam heette vroeger Mzizima (de gezonde stad) en dateert uit 1857. Door de jaren heen is de stad in handen geweest van onder andere de Duitsers en de Britten, die hun invloeden hier hebben achtergelaten. Dar es Salaam is ondertussen uitgegroeid tot de belangrijkste haven- en handelsstad van Oost-Afrika.

De naam Dar es Salaam betekent ‘haven van vrede’. Deze naam gaf de sultan van Zanzibar in de tweede helft van de 19de eeuw aan het havenplaatsje. In 1866 begon deze sultan, Majid bin Said, aan de bouw van een groot paleis met blokken koraal, maar hij stierf in 1870, voordat het af was. Na zijn dood werd het paleis een ruïne.

Zeventien jaar later - in 1887 - zagen Duitse kolonisten het potentieel van de diepwaterhaven en veroverden Dar es Salaam op de Arabieren. Met typische ‘Gründlichkeit’ legden ze een ordelijk patroon van straten aan rond de haven, stichtten ze een ziekenhuis en bouwden ze een Lutherse kerk en een kathedraal. Tijdens de Eerste Wereldoorlog veroverden de Britten Dar es Salaam en doopten het - tijdelijk - om in Tanganyika.

Momenteel telt Dar es Salaam ongeveer 1,5 miljoen inwoners, maar is niet meer de hoofdstad van Tanzania. De hoofdstad is in de ’70-er jaren verplaatst naar het meer centraal gelegen plaatsje Dodoma.

Dar es Salaam bestaat ondanks z’n omvang nog steeds voornamelijk uit laagbouw. Het koloniale karakter is nog intact en de haven wordt nog steeds gesierd met palm- en mangrovebomen. Het is een van de weinige plaatsen waar men Arabische dhow’s en kano’s van uitgeholde boomstammen kunt zien tussen reusachtige vrachtschepen.

Dar es Salaam bestaat uit een levendige mengelmoes van verschillende culturen en een verscheidenheid in architectuur. Britse koloniale gebouwen worden afgewisseld door Oosterse bouwwerken, vergezeld door lokale ’Swahili’ architectuur. ‘Dar’ doet soms denken dat u in India bent aanbeland. Sla de Indira Ghandi Street in en laat u overspoelen door Aziatische geuren en kleuren. Er zijn zeer goede Indiase restaurants te vinden.

Het National Museum bevindt zich vlak naast de botanische tuin in het centrum van de stad. Het herbergt belangrijke archeologische collecties, vooral de fossiele vondsten van de ’Zinjanthropus man’, en een collectie over de minder fraaie kant van de slavenhandel in Zanzibar. Een ander bezienswaardig museum is het Dorpsmuseum. Dit is een echt dorp dat bestaat uit een verzameling van authentiek geconstrueerde woningen uit verschillende delen van Tanzania, die verschillende bouwkundige stijlen tonen. Dan is er nog de Kariakoo-markt, die de moeite van een bezoek waard is vanwege zijn kleurrijke en exotische atmosfeer.

Vanuit de moderne binnenstad vlucht u gemakkelijk weg naar het 10 kilometer noordelijk van het centrum gelegen Msasani schiereiland, waar u kunt genieten van de stranden rond Oyster Bay. Dit is het begin van de Noordkust, met z’n brede stranden en tal van strandresorts.

Dar es Salaam biedt een goede gelegenheid om de sleur van de wildlife safari’s te onderbreken met strand en cultuur. Maar natuurlijk behoort winkelen en lekker eten in de vele restaurantjes ook tot de mogelijkheden.

Heeft u al concrete reisplannen of een vraag?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.

020 6230008

verkoop@impalatours.nl

Brochure aanvragen

Vraag onze complete brochure aan, met aanbiedingen, prijzen en gedetailleerde informatie.

klik hier

Onze partners

Huidige reisaanbiedingen

Hieronder vindt u een overzicht van aanbiedingen van Impala Tours. Vanwege de vele vliegmogelijkheden en fluctuerende prijzen worden sommige reizen exclusief vluchten gecommuniceerd. Uiteraard helpen wij u graag bij het boeken van de juiste vluchten bij uw reis.

Serengeti safari | rondreizen tanzania
Vanaf € 2.395

per persoon

Kennismaking met Tanzania

Van Arusha naar Zanzibar tijdens deze 5-daagse safari. Een reis die een intense ervaring biedt en langs de hoogtepunten van Noord-Tanzania gaat.

Lees meerOfferte aanvragen

Olivers Camp Asilia | rondreizen tanzania
Vanaf € 3.821

per persoon

Tanzania Intens

Wordt meegenomen op een spannende rondreis met een Engelssprekende gids tijdens deze 10-daagse rondreis.

Lees meerOfferte aanvragen

Leeuwen op de uitkijk | rondreizen tanzania
Vanaf € 1.894

per persoon

Puur Tanzania

Ontdek de nationale parken in het noorden van Tanzania tijdens een 7-daagse kampeersafari.

Lees meerOfferte aanvragen

Ngorongo National Park
Vanaf € 3.039

per persoon

Het mooiste van Tanzania

8-daagse privérondreis door de mooiste natuurreservaten van Tanzania.

Lees meerOfferte aanvragen

Luipaard
Vanaf € 3.310

per persoon

Safari in style

10-daagse rondreis met hoogtepunten als de Ngorongoro krater, Serengeti en de parken van Lake Mayara en Tarangire.

Lees meerOfferte aanvragen

Neushoorn
Vanaf € 3.822

per persoon

Best of Kenia & Tanzania

Wanneer je de hoogtepunten van Oost-Afrika wilt beleven is deze reis van 13 dagen aanbevolen. Zo kom je langs veelzijdige landschappen en...

Lees meerOfferte aanvragen

Baobabbomen
Prijs op aanvraag

per persoon

Fly in Serengeti + Ngorongoro Krater

Ontdek het hart van de Ngorongoro Conservation Area tijdens deze reis van 5 dagen.

Lees meerOfferte aanvragen

Krokodillen, Selous National Park
Vanaf € 1.295

per persoon

Fly-In Selous G.R.

Tijdens deze 3-daagse fly-in safari kunt u in het Selous Game Reserve nijlpaarden, krokodillen en vele soorten watervogels treffen.

Lees meerOfferte aanvragen

Gnoes rivier oversteek
Vanaf € 4.178

per persoon

In het spoor van het wild

Dit is een 7-daagse exclusieve fly-in safari waarbij u Afrika op zijn best ontdekt. Tijdens deze rondreis verblijft u in luxueuze Asillia kampen.

Lees meerOfferte aanvragen

Giraffe | rondreizen Tanzania
Vanaf € 2.509

per persoon

Best of Tanzania

Deze 8-daagse safari laat u kennismaken met de dierenwereld en veelzijdige landschappen van Tanzania. U bezoekt tijdens deze reis ook het Lake Manyara...

Lees meerOfferte aanvragen

Masai Mara Game Reserve
Vanaf € 2.583

per persoon

Masai avontuur en fascinerende dierenwereld

Onvergetelijke safari's en uniekie natuurmonumenten is waar Tanzania voor staat. Dit beleeft u allemaal in deze 8-daagse rondreis.

Lees meerOfferte aanvragen

Mount Kilimanjaro
Vanaf € 1.924

per persoon

Kilimanjaro Trekking 8 dagen

Wanneer het beklimmen van de Kilimanjaro op uw lijstje staat is deze 8-daagse rondreis voor u! Tijdens deze rondreis overnacht u in tenten en beklimt...

Lees meerOfferte aanvragen

Serengati Rafiki Explorer Club | familiereizen tanzania
Vanaf € 7.889

per persoon

Familiereis Tanzania

Deze 6- of 11-daagse privérondreis in Tanzania is zeer geschikt voor het hele gezin. Door het korte programma is het perfect voor kinderen.

Lees meerOfferte aanvragen

Selous Safari

Pure Romantiek in het zuiden van Tanzania

Geniet van een safari en strandvakantie! Enerzijds maakt u safari’s ´off the beaten track´ in het Selous GR en Ruaha NP en anderzijds geniet van...

Lees meerOfferte aanvragen

Ruaha NP

Fly-inn Selous & Ruaha NP

Geniet van een safari en strandvakantie. Enerzijds maakt u safari’s ´off the beaten track´ in het Selous GR en Ruaha NP - de grootste wildgebieden in...

Lees meerOfferte aanvragen

Mbali Mbali Mahale Lodge

Olifanten & Chimpansees aan Lake Tanganyika

Op safari in het nog ongerepte en weinig bezochte Mahale NP. Tijdens deze reis heeft u de unieke gelegenheid om zeldzame chimpansees te spotten....

Lees meerOfferte aanvragen

Zanzibar

Selous Game Reserve

Het grootste wildreservaat van Afrika is met ca. 55.000 km² twee keer zo groot als het Krugerpark in Zuid-Afrika en bijna drie keer zo groot als de...

Lees meerOfferte aanvragen

Ngorongoro Crater

Ontdekkingstocht van noord naar zuid

Op deze reis ontdekt u het hele spectrum aan specialiteiten dat Tanzania te bieden heeft. Uitgestrekte vlaktes, massale kuddes dieren, baobabs,...

Lees meerOfferte aanvragen

Tarangire National Park

Elewana Safari

Beleef de fascinerende dierenwereld en de veelzijdige landschappen van Tanzania. Per klein vliegtuig reist u naar de mooiste en bekendste nationale...

Lees meerOfferte aanvragen

Onder de sterren in het zuiden van Tanzania

Onder de sterren in het zuiden van Tanzania

In tegenstelling tot het goedbezochte noorden is het zogenaamde Southern Cicruit nog vrij onbekend. Weinig reizen doen dit gebied aan. Op unieke wijze...

Lees meerOfferte aanvragen

Heeft u al concrete reisplannen?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.