Mafia Island

Mafia Island2017-07-19T08:29:56+01:00

Mafia Island is – van de drie grote eilanden voor de kust van Tanzania – het meest zuidelijk gelegen. Het is ongeveer 8 km breed en 20 km lang. Het vormt een perfecte bestemming voor een luxe vakantie of huwelijksreis vol zon, zee, watersport en rust. Mafia Island is een is een rustig onbedorven eiland, waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan. De stranden zijn smaller dan op Zanzibar, maar ongerept en veel rustiger. Her en der worden de met palmbomen geflankeerde stranden onderbroken door mangrovebossen.

Waarschijnlijk is de naam Mafia afgeleid van het Arabische ‘morfiyeh’, wat ‘groep’ of ‘archipel’ betekent. Een andere optie is dat het uit het Ki-Swahili ‘mahali pa afya’ komt, wat ‘een gezonde plaats om te wonen’ betekent. De 40.000 bewoners van Mafia Island leven hoofdzakelijk van de visvangst, al is er ook kleinschalige landbouw en zijn er kokosnoot- en cashewnootplantages. Mafia Island neemt al eeuwenlang een sleutelpositie in op de Oost-Afrikaanse handelsroutes.

Mafia Island is het hoofdeiland van de Mafia Archipel en beantwoordt perfect aan ons beeld van een Bounty-eiland. Doordat er maar twee lodges van betekenis zijn, is het een exclusieve hideaway waar u na alle indrukken op het Afrikaanse vasteland heerlijk tot rust komt. Ook is Mafia Island een van de beste duikbestemmingen aan de Indische Oceaan.

Het ecosysteem rondom Mafia Island is in 1995 uitgeroepen tot Marine Park. De koraalriffen, de verborgen baaien, de kleine eilandjes voor de kust en de stranden en zandbanken behoren allemaal tot het Mafia Island Marine Park, zodat deze bijzondere onderwaterwereld wordt beschermd tegen vernieling en overbevissing.

Hier zwemmen meer dan 400 vissoorten. Sommige onbewoonde eilanden zijn kraamkamers voor reuzenschildpadden. Er zijn zes belangrijke duiklocaties plus nog wat bescheidener alternatieven waar u op eigen gelegenheid naar toe kunt gaan in een gehuurde dhow (een traditioneel vissersschip met zeil). Oktober tot eind maart zijn de beste maanden om te duiken.

Verder kunt u zeevissen en dagexcusies maken per dhow naar de andere eilanden van de archipel. Chole Island is het enige andere bewoonde eiland. Op Chole kunt u een route volgen over het eiland, waarbij u onderweg Perzische ruïnes en een markt bezoekt.

Mafia Island is veel kleiner dan Zanzibar en Pemba, waardoor een verblijf in één van de twee accommodaties veel intiemer aanvoelt. Het eiland ligt op slechts 27 km ten zuidoosten van Dar es Salaam, en is te bereiken met een korte vlucht vanaf Selous Game Reserve, Dar es Salaam of Zanzibar.

Wat klanten zeggen (t108)

Onderstaand ziet u een opsomming van de hotels, resorts en safarilodges die we op Mafia Island aanbieden:

Reisaanbiedingen voor Tanzania (t90)

Onze specialiteit is maatwerk reizen samenstellen. Een reis naar Tanzania is immers geen alledaagse reis. Uiteraard kunt u een reis met hotels, resorts en safarilodges combineren met rondreizen, treinen en binnenlandse vluchten uit ons programma. U kunt daarvoor het beste even contact met ons opnemen of vrijblijvend een offerte op vragen.

Best of Tanzania

Vanaf 2.233 Euro p.p. – exclusief vluchten

Best of Tanzania

8-daagse safari naar de nationale parken in het noorden van Tanzania van/naar Arusha
Tijdens deze reis ontdekt u de dierenwereld en de prachtige landschappen van het noorden van Tanzania. Naast de Serengeti en de Ngorongoro krater bezoekt u ook het Lake Manyara en het Tarangire National Park
meer informatie

Familiereis Tanzania

Vanaf 7.051 Euro p.p. – exclusief vluchten

Familiereis Tanzania

6 dagen met het hele gezin op safari in Tanzania
Tijdens deze bijzondere reis maakt u samen met uw gezin kennis met de natuur en cultuur van Tanzania. Ontmoet de dieren in de Serengeti en de Ngorongoro krater en leer op speelse wijze meer over de cultuur van de Masai, de Hadzabe en de Datoga stammen
meer informatie
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan

Heeft u al concrete reisplannen?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan