×

Zoek Impala

Offerte aanvragen
Impala Tours

Noordkust

De kust bij Dar es Salaam biedt ongekende duikmogelijkheden, maar de noordelijke kuststrook van het vasteland heeft meer in petto dan alleen strand en koraalriffen. In het Saadani National Park grenst de bush aan de beach. Dit is het enige wildpark in Tanzania dat aan de Indische Oceaan ligt. Verder vindt u aan de kust enkele fraaie historische plaatjes, zoals Bagamoyo en Pangani. Deze plaatsen speelden vroeger een belangrijke rol in de slavenhandel die vanuit Zanzibar met het binnenland van Tanzania werd gedreven.

Ofschoon de noordkust van het vasteland als strandbestemming minder bekend is dan de eilanden Zanzibar, Pemba of Mafia, vindt u hier enkele aantrekkelijke kleinschalige lodges en resorts, die prachtige gelegen zijn aan ongerepte stranden langs de Indische Oceaan. Voordeel is dat deze lodges vanuit Dar es Salaam makkelijk overland te bereiken zijn, alhoewel de wegen soms in niet al te beste staat verkeren.

Dar es Salaam Marine Reserve

De onbewoonde eilanden Bongoyo, Mbudya, Pangavini en Fungu Yasini liggen voor de kust ten noorden van Dar es Salaam. De eilanden vormen deel van het Dar es Salaam Marine Reserve. Alhoewel het rif rond elk van deze eilanden fantastische snorkel- en duik mogelijkheden bieden, worden Bongoyo en Mbudya het meest door toeristen bezocht. De eilanden liggen slechts enkele kilometers uit de kust en dus binnen handbereik van de hotels aan de noordkust van Dar es Salaam.

Bongoyo Island ligt maar 7 kilometer boven Dar es Salaam, en is daarom één van de populairste eilanden, zeker in de weekenden. Er varen regelmatig bootjes naar het eiland vanaf het Msasani schiereiland (tickets bij Mashua Waterfront Bar & Grill).

Mbudya Island ligt meer noordelijk en ongeveer 3 kilometer uit de kust. Er zijn zandstranden aan zowel de oost- als de westkant van het eilandje. Er is volop schaduw onder de Casuarina bomen. Op de stranden ziet u kokosnootkrabben kruipen en in de lagune zwemmen en springen dolfijnen. U kunt Mbudya Island per boot bereiken vanaf Mtongani.

Kunduchi

Het plaatsje Kunduchi vormt het centrum van de noordelijke stranden. Het oude vissersdorp ligt 25 kilometer ten noorden van Dar es Salaam en is ondertussen uitgegroeid tot een echte familiebadplaats met strandhotels en uitgaansgelegenheden. Net ten noorden van het waterpark - Wet ’n’ Wild - liggen de Kunduchi Ruins. Dit was een 15e eeuwse moskee met tombes en een Arabische begraafplaats.

Bagamoyo

Op twee uur rijden boven Dar es Salaam ligt Bagamoyo, ooit de thuishaven van ontdekkingsreiziger David Livingstone. In deze historische omgeving waant u zich echt in het verleden... Er is veel te zien wat refereert aan het roemruchte verleden van de stad: de slavenhandel. Het oudste huis in Bagamoyo werd gebouwd in 1860. Het fort werd gebruikt door de Arabieren en Duitsers tot 1870 en diende later - tot ongeveer 1992 - als politiepost. Oorspronkelijk werden hier de slaven vastgehouden, voordat zij per boot naar Zanzibar gebracht werden. Het fort heeft een ondergrondse gang waardoor de slaven als vee naar de dhows (Arabische zeilboten) werden gedreven.

Als ‘monument’ aan het menselijk lijden, staat de oude binnenstad van Bagamoyo als geheel op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Verschillende gebouwen in Bagamoyo zijn stenen getuigen, zoals de Caravan Serai, het ’Von Wissman Block’, de oude markt, het douanegebouw, het oude fort, maar ook het vrijheidsdorp bij de rooms-katholieke missiepost en het Rooms-katholieke Museum. Tegenwoordig worden in Bagamoyo nog steeds dhows gebouwd.

Saadani National Park

Het Saadani National Park is het enige wildreservaat aan de kust van Tanzania met de unieke combinatie van wit zandstrand en wildreservaat. Het Saadani National Park ligt in de driehoek van Bagamoyo, Pangani en Zanzibar. Terwijl Saadani al sinds 1969 beschermd is, werd het natuurpark in 2002 uitgebreid tot 1100 km2 kreeg het de status van National Park.

U kunt het Saadani National Park dus een strandbestemming noemen met wild of een safaribestemming met uitzicht op zee. Het park bezit alle kenmerken die de kustlijn van Tanzania zo aantrekkelijk maakt, met palmen, witte stranden en helder blauw water. Terwijl op zee de dhows langzaam voorbij zeilen, kunt u vlakbij een olifant langs zien slenteren of een leeuw zien drinken uit een waterpoel.

Sinds de uitbreiding in 2002 maakt het Zaraninge Forest deel uit van Saadani National Park. Het bos werd tot die tijd beheerd door het Wereld Natuur Fonds (WWF) met als doel de zeer grote botanische rijkdom te behouden van één van de laatst overgebleven regenwouden aan de kust van Tanzania. De toevoeging van de Wami rivier aan Saadani National Park maakt het voor bezoekers aan het park mogelijk boottochten te maken door de mangrovebossen om een bonte verzameling van rivier- en zeevogels te kunnen bekijken. De rivierstrandjes in het park behoren tot de laatste kraamkamers voor de zeeschildpad op het vasteland van Tanzania.

De diversiteit aan dieren is te vergelijken met veel andere parken. Het zijn de aantallen dieren en de toegankelijkheid die u versteld doen staan. Er leven ondermeer grote aantallen buffels, olifanten, leeuwen en zebra’s. Bij de Wami Rivier leven nijlpaarden, krokodillen, flamingo’s en veel grote vogelsoorten. Aan het strand kunt u - met name in de vroege ochtenduren - vaak olifanten zien. Dit alles maakt het Saadani National Park tot een speciaal en uniek park, dat zeker een bezoek waard is.

Pangani

Pangani is een klein plaatjes ongeveer 55 kilometer zuidelijk van Tanga. Pangani was vroeger een plaats vanwaar veel slaven en ivoor geëxporteerd werden en daarbij was het een van de grootste havens tussen Bagamoyo en Mombasa in Kenia. Vandaag de dag is Pangani een rustig plaatsje. Heerlijk om te relaxen of een boottrip te maken over de rivier of naar een van de nabij gelegen eilanden. In en rondom de rivier Pangani leven velen verschillende vogels, krokodillen en nijlpaarden.

Maziwe Island Maritiem Reservaat

Maziwe Island ligt in de Indische Oceaan ongeveer 25 km uit de kust ter hoogte van de stad Pangani. Dit verzonken eiland was in het verleden bedekt was door dik bos met een lengte van 10km. Maziwe is een ideale plek om te zwemmen, snorkelen en duiken en zonnebaden. Het onderwaterleven is hier uitbundig, u vindt hier meer dan 200 soorten vissen, 35 soorten koralen (zacht en hard), een aantal zeegrassen en vele soorten zeevogels.

Tanga

Tanga ligt in het noorden van Tanzania aan de Indische Oceaan kust, vlakbij de grens met Kenia. Het is een havenplaats met 250.000 inwoners, welke met een spoorverbinding is verbonden met Dar es Salaam en Arusha. Voornamelijk wordt hier koffie, thee en katoen geëxporteerd.

Heeft u al concrete reisplannen of een vraag?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.

020 6230008

verkoop@impalatours.nl

Brochure aanvragen

Vraag onze complete brochure aan, met aanbiedingen, prijzen en gedetailleerde informatie.

klik hier

Onze partners

Huidige reisaanbiedingen

Hieronder vindt u een overzicht van aanbiedingen van Impala Tours. Vanwege de vele vliegmogelijkheden en fluctuerende prijzen worden sommige reizen exclusief vluchten gecommuniceerd. Uiteraard helpen wij u graag bij het boeken van de juiste vluchten bij uw reis.

Serengeti safari | rondreizen tanzania
Vanaf € 2.395

per persoon

Kennismaking met Tanzania

Van Arusha naar Zanzibar tijdens deze 5-daagse safari. Een reis die een intense ervaring biedt en langs de hoogtepunten van Noord-Tanzania gaat.

Lees meerOfferte aanvragen

Olivers Camp Asilia | rondreizen tanzania
Vanaf € 3.821

per persoon

Tanzania Intens

Wordt meegenomen op een spannende rondreis met een Engelssprekende gids tijdens deze 10-daagse rondreis.

Lees meerOfferte aanvragen

Leeuwen op de uitkijk | rondreizen tanzania
Vanaf € 1.894

per persoon

Puur Tanzania

Ontdek de nationale parken in het noorden van Tanzania tijdens een 7-daagse kampeersafari.

Lees meerOfferte aanvragen

Ngorongo National Park
Vanaf € 3.039

per persoon

Het mooiste van Tanzania

8-daagse privérondreis door de mooiste natuurreservaten van Tanzania.

Lees meerOfferte aanvragen

Luipaard
Vanaf € 3.310

per persoon

Safari in style

10-daagse rondreis met hoogtepunten als de Ngorongoro krater, Serengeti en de parken van Lake Mayara en Tarangire.

Lees meerOfferte aanvragen

Neushoorn
Vanaf € 3.822

per persoon

Best of Kenia & Tanzania

Wanneer je de hoogtepunten van Oost-Afrika wilt beleven is deze reis van 13 dagen aanbevolen. Zo kom je langs veelzijdige landschappen en...

Lees meerOfferte aanvragen

Baobabbomen
Prijs op aanvraag

per persoon

Fly in Serengeti + Ngorongoro Krater

Ontdek het hart van de Ngorongoro Conservation Area tijdens deze reis van 5 dagen.

Lees meerOfferte aanvragen

Krokodillen, Selous National Park
Vanaf € 1.295

per persoon

Fly-In Selous G.R.

Tijdens deze 3-daagse fly-in safari kunt u in het Selous Game Reserve nijlpaarden, krokodillen en vele soorten watervogels treffen.

Lees meerOfferte aanvragen

Gnoes rivier oversteek
Vanaf € 4.178

per persoon

In het spoor van het wild

Dit is een 7-daagse exclusieve fly-in safari waarbij u Afrika op zijn best ontdekt. Tijdens deze rondreis verblijft u in luxueuze Asillia kampen.

Lees meerOfferte aanvragen

Giraffe | rondreizen Tanzania
Vanaf € 2.509

per persoon

Best of Tanzania

Deze 8-daagse safari laat u kennismaken met de dierenwereld en veelzijdige landschappen van Tanzania. U bezoekt tijdens deze reis ook het Lake Manyara...

Lees meerOfferte aanvragen

Masai Mara Game Reserve
Vanaf € 2.583

per persoon

Masai avontuur en fascinerende dierenwereld

Onvergetelijke safari's en uniekie natuurmonumenten is waar Tanzania voor staat. Dit beleeft u allemaal in deze 8-daagse rondreis.

Lees meerOfferte aanvragen

Mount Kilimanjaro
Vanaf € 1.924

per persoon

Kilimanjaro Trekking 8 dagen

Wanneer het beklimmen van de Kilimanjaro op uw lijstje staat is deze 8-daagse rondreis voor u! Tijdens deze rondreis overnacht u in tenten en beklimt...

Lees meerOfferte aanvragen

Serengati Rafiki Explorer Club | familiereizen tanzania
Vanaf € 7.889

per persoon

Familiereis Tanzania

Deze 6- of 11-daagse privérondreis in Tanzania is zeer geschikt voor het hele gezin. Door het korte programma is het perfect voor kinderen.

Lees meerOfferte aanvragen

Selous Safari

Pure Romantiek in het zuiden van Tanzania

Geniet van een safari en strandvakantie! Enerzijds maakt u safari’s ´off the beaten track´ in het Selous GR en Ruaha NP en anderzijds geniet van...

Lees meerOfferte aanvragen

Ruaha NP

Fly-inn Selous & Ruaha NP

Geniet van een safari en strandvakantie. Enerzijds maakt u safari’s ´off the beaten track´ in het Selous GR en Ruaha NP - de grootste wildgebieden in...

Lees meerOfferte aanvragen

Mbali Mbali Mahale Lodge

Olifanten & Chimpansees aan Lake Tanganyika

Op safari in het nog ongerepte en weinig bezochte Mahale NP. Tijdens deze reis heeft u de unieke gelegenheid om zeldzame chimpansees te spotten....

Lees meerOfferte aanvragen

Zanzibar

Selous Game Reserve

Het grootste wildreservaat van Afrika is met ca. 55.000 km² twee keer zo groot als het Krugerpark in Zuid-Afrika en bijna drie keer zo groot als de...

Lees meerOfferte aanvragen

Ngorongoro Crater

Ontdekkingstocht van noord naar zuid

Op deze reis ontdekt u het hele spectrum aan specialiteiten dat Tanzania te bieden heeft. Uitgestrekte vlaktes, massale kuddes dieren, baobabs,...

Lees meerOfferte aanvragen

Tarangire National Park

Elewana Safari

Beleef de fascinerende dierenwereld en de veelzijdige landschappen van Tanzania. Per klein vliegtuig reist u naar de mooiste en bekendste nationale...

Lees meerOfferte aanvragen

Onder de sterren in het zuiden van Tanzania

Onder de sterren in het zuiden van Tanzania

In tegenstelling tot het goedbezochte noorden is het zogenaamde Southern Cicruit nog vrij onbekend. Weinig reizen doen dit gebied aan. Op unieke wijze...

Lees meerOfferte aanvragen

Heeft u al concrete reisplannen?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.