×

Zoek Impala

Offerte aanvragen
Impala Tours

Zuidkust

De zuidkust van Tanzania is veel minder ontwikkeld dan de noordkust, het is de dunst bevolkte regio van Tanzania. Maar aan de zuidkust vindt u prachtige zandstranden en koraalriffen, maar - in tegenstelling tot de noordkust - liggen hier geen Arabische ruines of oude havenplaatsjes. De kust bestaat afwisselend uit kliffen en baaien met stranden, en her en der stromen rivieren uit in zee.

Kigamboni

Aan de zuidzijde van de baai van Dar es Salaam ligt het vissersdorpje Kigamboni. Het is vanuit gemakkelijk te bereiken per ferry, de afstand om de baai over te steken is maar 600 meter (5 minuten varen). Aan de binnenkant van de baai - ten zuiden van Kigamboni - beginnen mangrove bossen die voor een groot deel het beeld bepaald van de oevers van de baai. Maar aan de oceaanzijde van het dorp strekt zich een langgerekt zandstrand uit, waar u even kunt bijkomen van de stadse drukte.

Gezaulole

Ongeveer 13 kilometer ten zuiden van Kigamboni - aan het strand - ligt Gezaulole, waar voorheen een cultureel centrum was gevestigd, dat was gericht op de Zaramo-stam (de oorspronkelijke bewoners van het gebied rond Dar es Salaam). De Zaramo stonden bekend als zeer kundige houtsnijders en timmerlieden. Het cultureel centrum is momenteel gesloten, maar u kunt nog steeds een bezoek brengen aan dit folkloristische dorpje.

Ras Kutani

Ongeveer 35 km zuidoostelijk van Dar es Salaam liggen twee strandresorts op het paradijselijke Ras Kutani schiereiland. U vindt hier prachtige witte zandstranden, geflankeerd door wuivende kokospalmen. De stranden staan bekend als nestelplaats voor zeeschildpadden, zoals de ’hawksbills’, ’leatherbacks’, ’oggerhead’ en ’olive ridleys’. Het nestseizoen duurt van november tot januari en van april tot en met juni. De twee strandresorts ondersteunen het beschermingsprogramma van de zeeschildpadden, u kunt leren over hoe, waar en wanneer de eieren worden gelegd en hoe het vergaat met de jonge zeeschildpadjes. Voor de kust liggen koraalriffen en een lagune, waar u prima kunt snorkelen.

Lindi

Lindi is is een provinciestadje met 70.000 inwoners, dat weliswaar aan zee ligt maar vrijwel geen haven faciliteiten heeft. Het stadje ligt aan de monding van de Lukuledi Rivier, circa 100 kilometer noordelijk van Mtwara.

Mtwara

Mtwara is de belangrijkste stad aan de zuidkust van Tanzania, zo’n 550 km zuidelijk van Dar es Salaam. Het is een havenstad met circa 105.000 inwoners. De stad ligt ongeveer 30 kilometer ten noorden van de grens met Mozambique, maar er is geen officiële grensovergang naar Mozambique. Mtwara vormt één van de belangrijkste verkeersknooppunten in zuidoost Tanzania, er is een luchthaven en een goede busverbinding naar Dar es Salaam. De stad ligt aan Mtwara Bay, waar u in de vroege ochtend de Dhows ziet binnenvaren met hun ’fresh catch of the day’. De vismarkt is kleurrijk en zeker een bezoekje waard, verder zijn er geen grote attracties in de stad. Bij Shangani Beach kunt u bij hoogwater zwemmen in de baai.

Direct buiten de stad begint het Mnazi Bay - Revuma Estuary Marine Park, een natuurpark dat om grotendeels om de stad ligt en zich naar het zuiden uitstrekt tot aan de grens met Mozambique (de ongerepte natuur strekt zich in feite uit tot aan het eiland Pemba). Langs de kust liggen prachtige stranden, een turkooizen lagune en kleurrijke koraalriffen. In het natuurpark leven meer dan 400 zeedieren en honderden vogelsoorten. Revula was de plek waar tot 1967 de excentrieke Engelsman Leslie Moore leefde, die hier een vrijstaat wilde stichten. Zijn leven stond model in de roman "No Man’s Land" van John Heminway.

Mikindani

Het 10km van Mtwara gelegen schilderachtige plaatsje Mikindani heeft een kleurrijke geschiedenis. Het havenplaatsje begon als een landingsplaats voor Arabische Dhows in de 15e eeuw, ten behoeve van de karavanen landinwaarts op weg naar gebieden die tegenwoordig bij Malawi en Zambia behoren. Er werd destijds gehandeld in slaven, ivoor en koper. Later - in de 19e eeuw - ontwikkelde het Duitse koloniale bestuur vele plantages rond het plaatsje, maar de laatste honderd jaar is de economische betekenis van Mikindani verloren gegaan ten gunste van het gunstiger gelegen Mtwara.

Maar geschiedenisliefhebbers van het Afrikaans continent kunnen hun hart ophalen in Mikindani. Het plaatsje was het startpunt voor laatste ontdekkingsreis van David Livingstone in 1866. Hij vertrok vanuit hier op zoek naar de bronnen van de Nijl, maar was 3 jaar zoek, totdat de Amerikaanse journalist Henry Morton Stanley hem in 1871 in Ujiji bij het Lake Tanganika vond, met de gedenkwaardige woorden "Doctor Livingstone, I presume... ?"

Heeft u al concrete reisplannen of een vraag?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.

020 6230008

verkoop@impalatours.nl

Brochure aanvragen

Vraag onze complete brochure aan, met aanbiedingen, prijzen en gedetailleerde informatie.

klik hier

Onze partners

Huidige reisaanbiedingen

Hieronder vindt u een overzicht van aanbiedingen van Impala Tours. Vanwege de vele vliegmogelijkheden en fluctuerende prijzen worden sommige reizen exclusief vluchten gecommuniceerd. Uiteraard helpen wij u graag bij het boeken van de juiste vluchten bij uw reis.

Serengeti safari | rondreizen tanzania
Vanaf € 2.395

per persoon

Kennismaking met Tanzania

Van Arusha naar Zanzibar tijdens deze 5-daagse safari. Een reis die een intense ervaring biedt en langs de hoogtepunten van Noord-Tanzania gaat.

Lees meerOfferte aanvragen

Olivers Camp Asilia | rondreizen tanzania
Vanaf € 3.821

per persoon

Tanzania Intens

Wordt meegenomen op een spannende rondreis met een Engelssprekende gids tijdens deze 10-daagse rondreis.

Lees meerOfferte aanvragen

Leeuwen op de uitkijk | rondreizen tanzania
Vanaf € 1.894

per persoon

Puur Tanzania

Ontdek de nationale parken in het noorden van Tanzania tijdens een 7-daagse kampeersafari.

Lees meerOfferte aanvragen

Ngorongo National Park
Vanaf € 3.039

per persoon

Het mooiste van Tanzania

8-daagse privérondreis door de mooiste natuurreservaten van Tanzania.

Lees meerOfferte aanvragen

Luipaard
Vanaf € 3.310

per persoon

Safari in style

10-daagse rondreis met hoogtepunten als de Ngorongoro krater, Serengeti en de parken van Lake Mayara en Tarangire.

Lees meerOfferte aanvragen

Neushoorn
Vanaf € 3.822

per persoon

Best of Kenia & Tanzania

Wanneer je de hoogtepunten van Oost-Afrika wilt beleven is deze reis van 13 dagen aanbevolen. Zo kom je langs veelzijdige landschappen en...

Lees meerOfferte aanvragen

Baobabbomen
Prijs op aanvraag

per persoon

Fly in Serengeti + Ngorongoro Krater

Ontdek het hart van de Ngorongoro Conservation Area tijdens deze reis van 5 dagen.

Lees meerOfferte aanvragen

Krokodillen, Selous National Park
Vanaf € 1.295

per persoon

Fly-In Selous G.R.

Tijdens deze 3-daagse fly-in safari kunt u in het Selous Game Reserve nijlpaarden, krokodillen en vele soorten watervogels treffen.

Lees meerOfferte aanvragen

Gnoes rivier oversteek
Vanaf € 4.178

per persoon

In het spoor van het wild

Dit is een 7-daagse exclusieve fly-in safari waarbij u Afrika op zijn best ontdekt. Tijdens deze rondreis verblijft u in luxueuze Asillia kampen.

Lees meerOfferte aanvragen

Giraffe | rondreizen Tanzania
Vanaf € 2.509

per persoon

Best of Tanzania

Deze 8-daagse safari laat u kennismaken met de dierenwereld en veelzijdige landschappen van Tanzania. U bezoekt tijdens deze reis ook het Lake Manyara...

Lees meerOfferte aanvragen

Masai Mara Game Reserve
Vanaf € 2.583

per persoon

Masai avontuur en fascinerende dierenwereld

Onvergetelijke safari's en uniekie natuurmonumenten is waar Tanzania voor staat. Dit beleeft u allemaal in deze 8-daagse rondreis.

Lees meerOfferte aanvragen

Mount Kilimanjaro
Vanaf € 1.924

per persoon

Kilimanjaro Trekking 8 dagen

Wanneer het beklimmen van de Kilimanjaro op uw lijstje staat is deze 8-daagse rondreis voor u! Tijdens deze rondreis overnacht u in tenten en beklimt...

Lees meerOfferte aanvragen

Serengati Rafiki Explorer Club | familiereizen tanzania
Vanaf € 7.889

per persoon

Familiereis Tanzania

Deze 6- of 11-daagse privérondreis in Tanzania is zeer geschikt voor het hele gezin. Door het korte programma is het perfect voor kinderen.

Lees meerOfferte aanvragen

Selous Safari

Pure Romantiek in het zuiden van Tanzania

Geniet van een safari en strandvakantie! Enerzijds maakt u safari’s ´off the beaten track´ in het Selous GR en Ruaha NP en anderzijds geniet van...

Lees meerOfferte aanvragen

Ruaha NP

Fly-inn Selous & Ruaha NP

Geniet van een safari en strandvakantie. Enerzijds maakt u safari’s ´off the beaten track´ in het Selous GR en Ruaha NP - de grootste wildgebieden in...

Lees meerOfferte aanvragen

Mbali Mbali Mahale Lodge

Olifanten & Chimpansees aan Lake Tanganyika

Op safari in het nog ongerepte en weinig bezochte Mahale NP. Tijdens deze reis heeft u de unieke gelegenheid om zeldzame chimpansees te spotten....

Lees meerOfferte aanvragen

Zanzibar

Selous Game Reserve

Het grootste wildreservaat van Afrika is met ca. 55.000 km² twee keer zo groot als het Krugerpark in Zuid-Afrika en bijna drie keer zo groot als de...

Lees meerOfferte aanvragen

Ngorongoro Crater

Ontdekkingstocht van noord naar zuid

Op deze reis ontdekt u het hele spectrum aan specialiteiten dat Tanzania te bieden heeft. Uitgestrekte vlaktes, massale kuddes dieren, baobabs,...

Lees meerOfferte aanvragen

Tarangire National Park

Elewana Safari

Beleef de fascinerende dierenwereld en de veelzijdige landschappen van Tanzania. Per klein vliegtuig reist u naar de mooiste en bekendste nationale...

Lees meerOfferte aanvragen

Onder de sterren in het zuiden van Tanzania

Onder de sterren in het zuiden van Tanzania

In tegenstelling tot het goedbezochte noorden is het zogenaamde Southern Cicruit nog vrij onbekend. Weinig reizen doen dit gebied aan. Op unieke wijze...

Lees meerOfferte aanvragen

Heeft u al concrete reisplannen?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.