Reisonderdelen in Tanzania

//Reisonderdelen in Tanzania
Reisonderdelen in Tanzania2017-07-18T10:30:42+01:00

Tanzania kan het hele jaar door bezocht worden. Het is een land waar u voor de natuur heen gaat. Op safari in Tanzania? Bij de natuurgebieden – zoals het Serengeti National Park en het Selous Game Reserve – vindt u een groot aanbod van safarikampen, sommige behoren zelfs tot de beste ter Wereld. De safarikampen zijn soms zeer luxe en bieden aangenaam comfort voor iedere portemonnee. Wildobservaties zijn mogelijk in diverse prijsklassen. De grote doorgaande wegen zijn redelijk goed, de mensen behulpzaam, gastvrij en kindvriendelijk. Door de indrukwekkende en afwisselende landschappen is Tanzania een uitstekende safari bestemming voor individuele reizigers en natuurliefhebbers.

Accommodaties
Het aanbod aan accommodatie in Tanzania varieert van eenvoudige hotels en guesthouses tot luxe hotels, safarikampen en privélodges in wildreservaten van verschillende prijsklassen. Vanwege ons volume kunnen we u scherpe kamerprijzen bieden. Om een juiste keuze uit het grote aanbod aan safarikampen en game-lodges te maken, adviseren we u vrijblijvend een offerte te laten maken. Voor een optimale safari-belevenis bent u immers niet alleen op zoek naar een overnachtingsplek, maar vooral naar een aangenaam verblijf waar u rond de tijd dat u daar bent wilde dieren kunt spotten. Hier kunnen we veel over vertellen.

Huurauto’s en Campers
In Tanzania wordt links gereden. Het land beschikt over een uitgebreid wegennetwerk met een aantal verharde wegen. Voor het huren van een auto of camper heeft u – naast een geldig Europees rijbewijs – ook een internationaal rijbewijs nodig.

Reisonderdelen in Tanzania

Wat klanten zeggen (t108)

Alhoewel avontuurlijke en ervaren 4wd-chauffeurs een autorondreis (selfdrive) in Tanzania een leuke uitdaging zullen vinden, is autohuur of camperhuur voor veel van onze klanten een te groot avontuur. Op sommige afgelegen plaatsen (zoals onderweg naar het Selous Game Reserve) kan de onverharde doorgaande weg echt heel slecht worden. Afhankelijk van de regens, het vrachtverkeer en wanneer de weg onderhouden is – kunnen de wielsporen zo diep uitslijpen en vol water staan, dat er haast geen doorkomen aan is.

Als u op de verharde hoofdwegen blijft en alleen de onverharde toegangswegen berijdt naar natuurparken of een accommodatie, dan kan doorgaans het gehele jaar naar Tanzania worden gereisd. Tankstations vindt u vooral in de steden en bij belangrijke kruisingen. Benzine en diesel is doorgaans goedkoper dan in Nederland, maar houd er wel rekening mee dat naarmate u in meer afgelegen gebieden komt de brandstofprijzen hoger liggen.

Campings
Tanzania beschikt vrijwel niet over campings – alleen bij de nationale parken vindt u enkele en deze hebben zeer beperkte faciliteiten. U kunt er dus het beste vanuit gaan dat u zelfbehulpzaam moet zijn. De beste kampeermogelijkheden zijn vaak bij hotels en lodges (voor zover ze dat toestaan).

Rondreizen, Individueel of in een groep
We hebben voor u een aantal rondreizen samengesteld, die qua tijdverdeling en route een optimale indruk geven van de gebieden waar doorheen gereisd worden. U vindt in ons uitgebreide programma een keuze aan individuele rondreizen en kleinschalige groepstours, Bij veel van deze rondreizen reist u per 4wd terreinwagen door afgelegen natuurgebieden. Hierbij worden hoge eisen gesteld aan het materiaal, waar we uiteraard rekening mee houden. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw droomreis met onze prachtige reisonderdelen in Tanzania!

Wij bieden de volgende reisonderdelen in Tanzania aan:

Reisaanbiedingen voor Tanzania (t90)

Onze specialiteit is maatwerk reizen samenstellen. Een reis naar Tanzania is immers geen alledaagse reis. Uiteraard kunt u een reis met hotels, resorts en safarilodges combineren met rondreizen, treinen en binnenlandse vluchten uit ons programma. U kunt daarvoor het beste even contact met ons opnemen of vrijblijvend een offerte op vragen.

Best of Tanzania

Vanaf 2.233 Euro p.p. – exclusief vluchten

Best of Tanzania

8-daagse safari naar de nationale parken in het noorden van Tanzania van/naar Arusha
Tijdens deze reis ontdekt u de dierenwereld en de prachtige landschappen van het noorden van Tanzania. Naast de Serengeti en de Ngorongoro krater bezoekt u ook het Lake Manyara en het Tarangire National Park
meer informatie

Familiereis Tanzania

Vanaf 7.051 Euro p.p. – exclusief vluchten

Familiereis Tanzania

6 dagen met het hele gezin op safari in Tanzania
Tijdens deze bijzondere reis maakt u samen met uw gezin kennis met de natuur en cultuur van Tanzania. Ontmoet de dieren in de Serengeti en de Ngorongoro krater en leer op speelse wijze meer over de cultuur van de Masai, de Hadzabe en de Datoga stammen
meer informatie
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan

Heeft u al concrete reisplannen?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan