Treinen in Tanzania

Treinen in Tanzania2017-07-18T10:37:36+01:00

Er rijdt een aantal treinen in Tanzania (bijvoorbeeld op het traject Dar es Salaam – Dodoma – Kigoma of de TAZARA lijn van Dar es Salaam naar Zambia), maar voor de reiziger die enige mate van comfort en veiligheid zoekt adviseren we daar geen gebruik van te maken. De rails zijn vaak beschadigd, treinen zijn vaak vies, heet, onveilig en vol en de reistijden zijn lang. Tussen de grote steden kunt u vliegen en naar de lodges in de natuurparken kunt u met kleine chartervliegtuigen vliegen. Bovendien rijden er redelijk comfortabele touringcars tussen Arusha en Dar es Salaam, die meestal sneller, comfortabeler en veiliger zijn dan de trein.

Waarschuwing
In het openbaar vervoer, zoals de beruchte ‘matatu’s’ (kleine taxibusjes waar zoveel mogelijk passagiers in worden gepropt) en treinen, loopt u een verhoogde kans beroofd te worden. Tevens vinden er regelmatig berovingen plaats op verzamelplaatsen van openbaar vervoermiddelen (Dar es Salaam trein- en busstation). U maakt ook kans gedrogeerd te worden waarna u van uw spullen wordt beroofd.

Mocht u besluiten om gebruik te maken van openbaarvervoermiddelen in Tanzania, dan wordt u ontraden waardevolle objecten – waaronder dure camera’s, smartphones en ‘moneybelts’ – zichtbaar te dragen of bij u te hebben, tenzij het absoluut noodzakelijk is.

Treinen in Tanzania

Wat klanten zeggen (t108)

Reisaanbiedingen voor Tanzania (t90)

Onze specialiteit is maatwerk reizen samenstellen. Een reis naar Tanzania is immers geen alledaagse reis. Uiteraard kunt u een reis met hotels, resorts en safarilodges combineren met rondreizen, treinen en binnenlandse vluchten uit ons programma. U kunt daarvoor het beste even contact met ons opnemen of vrijblijvend een offerte op vragen.

Best of Tanzania

Vanaf 2.233 Euro p.p. – exclusief vluchten

Best of Tanzania

8-daagse safari naar de nationale parken in het noorden van Tanzania van/naar Arusha
Tijdens deze reis ontdekt u de dierenwereld en de prachtige landschappen van het noorden van Tanzania. Naast de Serengeti en de Ngorongoro krater bezoekt u ook het Lake Manyara en het Tarangire National Park
meer informatie

Familiereis Tanzania

Vanaf 7.051 Euro p.p. – exclusief vluchten

Familiereis Tanzania

6 dagen met het hele gezin op safari in Tanzania
Tijdens deze bijzondere reis maakt u samen met uw gezin kennis met de natuur en cultuur van Tanzania. Ontmoet de dieren in de Serengeti en de Ngorongoro krater en leer op speelse wijze meer over de cultuur van de Masai, de Hadzabe en de Datoga stammen
meer informatie
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan

Heeft u al concrete reisplannen?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan