Olifanten & chimpansees aan Lake Tanganyika

Olifanten & chimpansees aan Lake Tanganyika2018-12-06T16:43:28+01:00

In één oogopslag

  • 8 dagen fly-in safari
  • Van/naar Arusha
  • Unieke safari’s & chimpansee trekking
  • Ongerepte parken in het westen van Tanzania
  • Vanaf; € 7.098 p.p. (exclusief vluchten)

Vraag een offerte aan!

 

8 dagen van/naar Arusha incl. chimpansee trekking

Op safari in de ongerepte en weinig bezochte nationale parken van Katavi en Mahale. Tijdens deze reis heeft u de unieke gelegenheid om zeldzame chimpansees te spotten. Geniet van de pittoreske omgeving van Lake Tanganyika!

Reisprogramma (Wijzigingen voorbehouden)

Dag 1: Arusha – Katavi NP (lunch/diner), rond 8:00 vertrek.
U vliegt van Arusha naar Katavi NP. ’s Middags gaat u op safari om een eerste indruk te krijgen van het wild in het nationaal park.
4 overnachtingen Mbali Mbali Katavi.

Dag 2 – 4: Katavi NP (3x volpension).
U heeft 3 fantastische dagen voor de boeg in het Katavi NP, met safari’s in de ochtend en de middag. Dit park is het op 2 na grootste nationale park in Tanzania. Het is afgelegen en wordt maar zelden bezocht. Een groot deel is bedekt met miombo droog woud, dat een ideale schuilplek vormt voor de schuwe sabel, eland en roan antilopen. Aan de overstromingsvlakte van de Katuma rivier, die tijdens de regentijd seizoensmeren vormt, vallen ontelbare watervogels te observeren. Bovendien leeft hier Tanzania’s grootste populatie krokodillen en nijlpaarden. Tijdens de droge tijd trekt het water terug en wordt de rivier een banaal stroompje. Ze vormt echter de enige bron van drinkwater voor de omgeving! Daarom verzamelen er zich hier tijdens het droge seizoen olifanten, nijlpaarden, giraffen en kuddes buffels. Zebra’s, impala’s en bohorrietbokken zijn bovendien altijd op hun hoede voor leeuwen en bevlekte hyana’s. Een nachtsafari in het Katavi NP is optioneel mogelijk, maar moet voor aankomst worden geboekt.

Dag 5: Katavi NP – Mahale NP (volpension).
Vlucht naar Mahale NP. Samen met een deskundige gids trekt u in de namiddag door ongerept regenwoud.
3 overnachtingen Mbali Mbali Mahale.

Route; het onontdekte westen

Code
84463

Inclusief
Binnenlandse vluchten, vermelde transfers en activiteiten, overnachtingen, vermelde maaltijden, lokale drankjes, entreegelden nationale parken, ´flying doctor´ service.

Exclusief
Internationale vluchten, visumkosten, persoonlijke uitgaven, buitenlands gedistilleerde drankjes, overige activiteiten, fooien.

Aantal deelnemers
Min. 2 personen.

Toeslag
Nachtsafari Katavi NP p.p.: 99 Euro
Boottocht Mahale NP p.p.: 105 Euro

Reisdata
Iedere donderdag

Opmerking
Bagagebeperking: max. 15 kg p.p. in een zachte reistas, incl. handbagage.
De camps zijn gesloten tussen van maart tot mei.

Vanafprijs per persoon (o.b.v. 2 pers.)
01.11.18 – 20.12.18: 7.098 Euro
21.12.18 – 04.01.18: 8.658 Euro
05.01.19 – 28.02.19: 7.777 Euro
01.03.19 – 31.05.19: –
01.06.19 – 31.10.19: 8.658 Euro
01.11.19 – 20.12.19: 7.777 Euro

Dag 6 – 7: Mahale NP (2x volpension).
U gaat op safari om chimpansees te spotten. Het Mahale NP heeft 14 vegetatiezones en is daarmee een van de rijkste parken aan vegetatie van het land. Naast zijn ongelofelijk diverse flora herbergt het park ook een veelheid aan zoogdiersoorten, waaronder luipaarden, neushoorns en natuurlijk de beroemde chimpansees, waarvan er nog maar ca. 700 exemplaren zijn. Daarnaast leven hier nog 8 andere primatensoorten. Lake Tanganyika staat bekend om zijn meer dan 350 vissoorten en geldt als het op een na diepste meer ter wereld. Tijdens uw verblijf is een bootsafari op Lake Tanganyika voor u inbegrepen.

Dag 8: Mahale NP – Arusha (ontbijt), einde rond 17:00u.
Transfer naar de luchthaven van Mahale en terugvlucht naar Arusha. Transfer naar het stadshotel van uw keuze.

Wij bieden de volgende groepsreizen aan in Tanzania:

Reisaanbiedingen voor Tanzania (t90)

Onze specialiteit is maatwerk reizen samenstellen. Een reis naar Tanzania is immers geen alledaagse reis. Uiteraard kunt u een reis met hotels, resorts en safarilodges combineren met rondreizen, treinen en binnenlandse vluchten uit ons programma. U kunt daarvoor het beste even contact met ons opnemen of vrijblijvend een offerte op vragen.

Best of Tanzania

Vanaf 2.233 Euro p.p. – exclusief vluchten

Best of Tanzania

8-daagse safari naar de nationale parken in het noorden van Tanzania van/naar Arusha
Tijdens deze reis ontdekt u de dierenwereld en de prachtige landschappen van het noorden van Tanzania. Naast de Serengeti en de Ngorongoro krater bezoekt u ook het Lake Manyara en het Tarangire National Park
meer informatie

Familiereis Tanzania

Vanaf 7.051 Euro p.p. – exclusief vluchten

Familiereis Tanzania

6 dagen met het hele gezin op safari in Tanzania
Tijdens deze bijzondere reis maakt u samen met uw gezin kennis met de natuur en cultuur van Tanzania. Ontmoet de dieren in de Serengeti en de Ngorongoro krater en leer op speelse wijze meer over de cultuur van de Masai, de Hadzabe en de Datoga stammen
meer informatie
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan

Heeft u al concrete reisplannen?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan