×

Zoek Impala

Offerte aanvragen
Impala Tours
020 6230008

Leeuwen op de uitkijk

leeuwen op uitkijk | individuele reizen tanzania

Kudde zebra's

kudde zebra's | individuele reizen tanzania

Puur Tanzania

7 dagen kampeersafari in de het noorden van Tanzania van/naar Arusha

Over de reis

Ontdek de nationale parken in het noorden van Tanzania op de meest authentieke manier en proef het oorspronkelijke Afrika. Raak onder de indruk van het prachtige landschap en het prachtige wildleven van Tanzania!

In een oogopslag

  • 7 dagen kampeersafari in kleine groep
  • wekelijks van/naar Arusha
  • het camp wordt voor u opgezet
Vanaf € 1.753 p.p.

Dag 1: Arusha - Tarangire NP (lunch/diner), start om 09.00 u.

Het Mount Meru Hotel is het trefpunt. De reis vertrekt richting het Tarangire NP. Dit park behoort vanwege zijn afwisselende landschappen en dierenwereld tot de meest aantrekkelijke parken van Noord-Tanzania. Het herbergt een van de grootste populaties olifanten in Oost-Afrika, evenals diverse roofkatten zoals leeuwen, luipaarden en cheeta’s. Daarnaast leven hier ook giraffen, buffels, zebra’s en verschillende soorten antilopen en gazelles. De namiddag staat in het teken van uitvoerige safari’s.

Overnachting: 6 overnachtingen op een camping.

Dag 2: Tarangire NP - Lake Natron (volpension).

Langs een echt avontuurlijke route gaat het langs de Rift Valley Escarpments richting Lake Natron. U passeert Masai dorpen en algauw begint u bekende bergen van de Rift Valley te zien, zoals Mt. Gelai of Oldoinyo Lengai, de heilige berg van de Masai. Het kleine Masai dorp Ngare Sero vormt met zijn bomen en nabijgelegen waterval een soort oase in de hete en stoffige Rift Valley. Het enorme Lake Natron schittert dikwijls al vanuit de verte in een roosachtige kleur. Dat komt omdat duizenden flamingo’s leven en broeden in het soda meer, dat rood wordt gekleurd door algen.

Dag 3: Lake Natron - Serengeti NP (volpension).

De Serengeti is het bekendste park van Tanzania en leefgebied van de grootste migrerende kuddes ter wereld. Hoewel de kuddes tijdens hun migratie de parkgrenzen vaak overschrijden, kunt u vandaag toch heel wat dieren observeren. Vergeet uw camera niet voor spectaculaire foto’s!

Dag 4: Serengeti NP (volpension).

In de vroege ochtend maakt u een safari. Daarna wacht u een verkwikkend ontbijt in het camp. Na het ontbijt vertrekt u naar de Seronera Valley in het nationaal park om nog meer dieren te spotten.

Dag 5: Serengeti NP - Ngorongoro krater (volpension).

’s Morgens nog eens op safari en vervolgens rijdt u naar de wereldberoemde Ngorongoro krater. Deze krater met een diameter van ca. 18 km en tot 600 m hoge buitenwanden werd al door prof. Grzimek bestempeld als het 8ste wereldwonder en de Tuin van Eden. Hier leeft de waarschijnlijk hoogste dichtheid aan zoogdieren ter wereld. U overnacht in het tented camp net op de kraterrand. Het uitzicht is hier adembenemend.

Dag 6: Ngorongoro krater - Mto wa Mbu (volpension).

’s Morgens rijdt u de steile wanden van de Ngorongoro krater af. Op enkele vierkante kilometer vindt u een praktisch complete dwarsdoorsnede van alle diersoorten die in de Oost-Afrikaanse savannes leven. Dit is ook de beste plaats om de met uitsterven bedreigde zwarte neushoorn te vinden en op camera vast te leggen. Maar er zijn natuurlijk ook nog vele andere diersoorten die een foto waard zijn! Ter hoogte van Lake Manyare verlaat u het kraterhoogland en rijdt u de steile wanden af naar de Rift Valley. Hier is het imposante landschap van de Oost-Afrikaanse slenk erg indrukwekkend.

Dag 7: Mto wa Mbu - Arusha (ontbijt/lunch).

Na een laat ontbijt begint u de terugreis naar Arusha, waar u tegen de middag aankomt. Afhankelijk van uw vervolgprogramma wordt u ofwel naar de luchthaven (Kilimanjaro of Arusha), ofwel naar uw hotel gebracht.

Tarieven

U kunt een offerte voor deze reis met optionele excursies aanvragen. Geef uw voorkeuren door, zoals het hotel een excursies.

BijzonderhedenPrijs p.p.

Code

68358

Inclusief

vervoer in een 4x4 safari voertuig met pop-up dak (gegarandeerde raamplaats); entreegelden nationale parken; Engelstalige gids/chauffeur; kampeeruitrusting (tent, slaapmatje, tafel, stoelen); vermelde overnachtingen, activiteiten en maaltijden; drinkwater; Flying Doctor verzekering tijdens de safari.

Exclusief

vluchten, visumkosten, slaapzak, fooien, optionele excursies, en overige drankjes en maaltijden.

Opmerking

Wordt ook als privésafari aangeboden. Bagagebeperking: 15 kg p.p. in zachte reistassen, incl. handbagage. De safari gaat niet door van 20.03. tot 03.06.2021.

Heeft u al concrete reisplannen of een vraag?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.

020 6230008

verkoop@impalatours.nl

Brochure aanvragen

Vraag onze complete brochure aan, met aanbiedingen, prijzen en gedetailleerde informatie.

klik hier

Onze partners

Droomervaringen met Impala Tours

Ons team heeft uitgebreide kennis en jarenlange ervaring

Wij creëren individuele reisaanbiedingen op basis van uw wensen

Wij garanderen de hoogste kwaliteit en veiligheid