Safari in style2018-12-06T11:36:00+01:00

In één oogopslag

10 dagen rondreis door het noorden van Tanzania

  • 10 dagen privéreis
  • mogelijkheid tot 11 dagen (migratie)
  • van/naar Kilimanjaro
  • Overnachting in stijlvolle lodges/tented camps
  • Vanaf; € 3.750 p.p. (exclusief vluchten)

Vraag een offerte aan!

10 dagen rondreis door het noorden van Tanzania

Prachtige safari’s door de mooiste wilde gebieden van Noord-Tanzania: de unieke Ngorongoro krater, de wereldberoemde Serengeti en de parken van Lake Manyara en Tarangire. Met een beetje geluk kunt u de Big Five spotten, evenals talrijke andere diersoorten. U kunt kiezen om uw reis af te sluiten met een optionele verlenging aan de dierenrijke Mara rivier of op het tropische specerijeneiland Zanzibar.

Reisprogramma (Wijzigingen voorbehouden)

Dag 1: Arusha.
Wanneer u aankomt, wordt u op de luchthaven van Kilimanjaro begroet en naar de KIA Lodge gebracht. Deze lodge is een gezellige eerste stop in Afrika.
Overnachting KIA Lodge.

Dag 2: Arusha – Tarangire NP (volpension), start om 08.30 u.
Na het ontbijt vertrekt u richting Tarangire NP, een van de mooiste reservaten in heel Afrika. Hier kunt u enorme kuddes olifanten spotten, evenals buffels, grote katten en meer zeldzame soorten zoals de generuk, de kleine koedoe of de eland antilope. De hele dag gaat u op safari met ’s middags een picknick in de vrije natuur.
Overnachting Maweninga Camp.

Dag 3: Tarangire NP – Lake Manyara NP – Karatu (volpension).
Rit naar het Lake Manyara NP. Dit is het kleinste park in Noord-Tanzania en heeft heel wat te bieden aan zowel fans van de klassieke grote safari als vogelliefhebbers. Vaak verzamelen duizenden flamingo’s zich hier, en kunt u hier talrijke andere Oost-Afrikaanse vogels observeren. De hele dag gaat u op safari met ’s middags een picknick.
2 overnachtingen Bashay Rift Lodge.

Dag 4: Lake Eyasi (volpension).
U vertrekt vroeg naar Lake Eyasi, waar u een bezoek kunt brengen aan de oudste bevolkingsgroep van Afrika die nog bestaat: de Hadzabe. De Hadzabe zijn traditionele jagers en voedselverzamelaars die nog steeds hun stenen werktuigen gebruiken. Wees getuige van hoe de Hadzabe op jacht gaan. ’s Middags kunt u aan het zwembad van uw lodge ontspannen en met een sundowner genieten van de fascinerende sfeer.

Route; Safari in Style

Code
84326

Inclusief
Vervoer in safarivoertuig met Engelstalige privégids/chauffeur, overnachtingen met vermelde maaltijden, entreegelden nationale parken, vluchtje Ikoma-Arusha, fles mineraalwater p.p.p.d.

Exclusief
Internationale vluchten, visumkosten, drankjes, overige maaltijden, fooien, persoonlijke uitgaven en optionele excursies.

Reisdata
Dagelijks

Kinderen
Korting voor kinderen tot 16 jaar op kamer van de ouders.

Opmerking:
11 dagen Migratie programma: slechts 1 nacht in het Ronjo Camp en 2 nachten in de Mara River Post in de noordelijke Serengeti.
Bagageperking: 15 kg p.p. in zachte reistas.

Vanafprijs per persoon
01.11.18 – 19.12.18: 3.755 Euro
20.12.18 – 31.12.18: 4.372 Euro
01.01.19 – 31.01.19: 4.400 Euro
01.02.19 – 28.02.19: 4.664 Euro
01.03.19 – 31.03.19: 4.058 Euro
01.04.19 – 31.05.19: 3.750 Euro
01.06.19 – 30.06.19: 4.058 Euro
01.07.19 – 31.08.19: 4.664 Euro
01.09.19 – 31.10.19: 4.400 Euro

Dag 5: Karatu – Ngorongoro (volpension).
Vandaag staat in het teken van een verkenning van de beroemde Ngorongoro krater (UNESCO Werelderfgoed). U treft hier een haast ongelofelijke diversiteit aan wild leven aan, die perfect wordt beschermd door de kraterwanden. ’s Middags picknickt u in deze fantastische omgeving.
Overnachting Olduvai Camp.

Dag 6 – 7: Ngorongoro – Serengeti (2x volpension).
Twee dagen die volledig worden gewijd aan safari’s in de Serengeti, een enorm park dat zo’n 14.000 km² groot is. Het park bestaat uit een savanne met uitgestrekte grasvlaktes in het zuiden, een bebost heuvellandschap in het westen en in het oosten surreëel aandoende granieten rotsen, die naar Zuid-Afrikaanse traditie ´Kopjes´ worden genoemd. De rivier die de vlakte doorkruist is de habitat van krokodillen en nijlpaarden. Voor de lunch kiest u ofwel tussen een picknick ofwel een maaltijd in het camp.
2 overnachtingen Ronjo Camp.

Dag 8 – 9: Serengeti – Grumeti Hills (2x volpension).
’s Ochtends maakt u een laatste safari in de Serengeti alvorens u naar de Grumeti Hills rijdt, waar u de volgende 2 dagen verblijft. Hier kunt u de Afrikaanse natuur tijdens een wandelsafari ten volle beleven, ’s avonds nachtactieve dieren observeren en een excursie ondernemen naar Fort Ikoma, een oude Duitse vestiging. Geniet… en ontspan bij een sundowner aan de rock pool of laat u verwennen met een massage.
2 overnachtingen Grumeti Hills.

Dag 10: Grumeti Hills – Arusha (ontbijt), einde rond 12.00 u.
Transfer naar de Ikoma Airstrip en vlucht naar Arusha. Optionele verlenging op Zanzibar mogelijk.

Wij bieden de volgende groepsreizen aan in Tanzania:

Reisaanbiedingen voor Tanzania (t90)

Onze specialiteit is maatwerk reizen samenstellen. Een reis naar Tanzania is immers geen alledaagse reis. Uiteraard kunt u een reis met hotels, resorts en safarilodges combineren met rondreizen, treinen en binnenlandse vluchten uit ons programma. U kunt daarvoor het beste even contact met ons opnemen of vrijblijvend een offerte op vragen.

Best of Tanzania

Vanaf 2.233 Euro p.p. – exclusief vluchten

Best of Tanzania

8-daagse safari naar de nationale parken in het noorden van Tanzania van/naar Arusha
Tijdens deze reis ontdekt u de dierenwereld en de prachtige landschappen van het noorden van Tanzania. Naast de Serengeti en de Ngorongoro krater bezoekt u ook het Lake Manyara en het Tarangire National Park
meer informatie

Familiereis Tanzania

Vanaf 7.051 Euro p.p. – exclusief vluchten

Familiereis Tanzania

6 dagen met het hele gezin op safari in Tanzania
Tijdens deze bijzondere reis maakt u samen met uw gezin kennis met de natuur en cultuur van Tanzania. Ontmoet de dieren in de Serengeti en de Ngorongoro krater en leer op speelse wijze meer over de cultuur van de Masai, de Hadzabe en de Datoga stammen
meer informatie
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan

Heeft u al concrete reisplannen?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan