Gombe Stream National Park

///Gombe Stream National Park
Gombe Stream National Park2017-07-19T08:44:17+01:00

Het Gombe Stream National Park is beroemd geworden dankzij Jane Goodall, de primatologe die vanaf de jaren ’60 hier jarenlang in de bossen woonde om het gedrag van de chimpansees te bestuderen. U vindt hier ook het Jane Goodall Institute. Gombe Stream National Park bestaat vooral uit regenwoud, waar u naast chimpansees ook vervet- en colobusapen, bavianen, bosvarkens en kleine antilopen kunt zien. Ook is er een grote verscheidenheid aan tropische vogels. Als u onder deskundige begeleiding op zoek gaat naar de chimpansees, heeft u af en toe vanuit de beboste heuvels een prachtig uitzichten op Lake Tanganyika.

Gombe Stream National Park en Mahale Mountains National Park, dat ook aan Lake Tanganyika ligt, zijn de enige twee plaatsen in Tanzania waar het mogelijk is om chimpansees in het wild te bekijken. Deze twee parken bieden überhaupt de beste mogelijkheid in Afrika om chimpansees in hun natuurlijke omgeving van dichtbij te zien. Wees wel voorbereid op een stevige wandeling met enkele beklimmingen van heuvels over soms glibberige paadjes. De chimpansees leven in familiegroepen en verstoppen zich vaak diep in de jungle. Maar als u met uw gids eenmaal bij een groep chimpansees bent aangekomen, is het verrassend hoe gemakkelijk de dieren uw aanwezigheid accepteren.

Gombe Stream National Park is het kleinste park van Tanzania, het ligt 16 km ten noorden van Kigoma aan de oever van Lake Tanganyika. Het is een park zonder wegen, waar u alleen te voet de pure natuur kunt ervaren. Het park is in 1968 ontstaan ter bescherming van 150 chimpansees, die hier destijds leefden. Het park bestaat uit een ruig bergachtig terrein, dat gedomineerd wordt door steile kliffen en valleien met dichte jungle, waar kleine riviertjes doorheen stromen. De grotere dieren gebruiken vooral de rivieren als drinkplaats, vooral in de drogere maanden.

Het park ligt ingeklemd tussen – aan de westzijde – Lake Tanganyika en – aan de oostzijde – de bergen van het Rift Escarpment, die nog eens 750 meter boven de heuvels uittoornen. Gombe Stream National Park is gemakkelijk en snel bereikbaar vanuit Kigoma.

Wat klanten zeggen (t108)

Onderstaand ziet u een opsomming van de hotels en safarilodges die we bij het Gombe Stream National Park aanbieden:

Reisaanbiedingen voor Tanzania (t90)

Onze specialiteit is maatwerk reizen samenstellen. Een reis naar Tanzania is immers geen alledaagse reis. Uiteraard kunt u een reis met hotels, resorts en safarilodges combineren met rondreizen, treinen en binnenlandse vluchten uit ons programma. U kunt daarvoor het beste even contact met ons opnemen of vrijblijvend een offerte op vragen.

Best of Tanzania

Vanaf 2.233 Euro p.p. – exclusief vluchten

Best of Tanzania

8-daagse safari naar de nationale parken in het noorden van Tanzania van/naar Arusha
Tijdens deze reis ontdekt u de dierenwereld en de prachtige landschappen van het noorden van Tanzania. Naast de Serengeti en de Ngorongoro krater bezoekt u ook het Lake Manyara en het Tarangire National Park
meer informatie

Familiereis Tanzania

Vanaf 7.051 Euro p.p. – exclusief vluchten

Familiereis Tanzania

6 dagen met het hele gezin op safari in Tanzania
Tijdens deze bijzondere reis maakt u samen met uw gezin kennis met de natuur en cultuur van Tanzania. Ontmoet de dieren in de Serengeti en de Ngorongoro krater en leer op speelse wijze meer over de cultuur van de Masai, de Hadzabe en de Datoga stammen
meer informatie
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan

Heeft u al concrete reisplannen?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan