Kigoma2017-07-19T08:48:10+01:00

Kigoma is de grootste stad in westelijk Tanzania. De havenstad ligt halverwege de oostelijke oever van het Lake Tanganika, vlakbij de grens met Burundi. De stad heeft ongeveer 131.000 inwoners en is bereikbaar per vliegtuig en per trein vanuit Dar es Salaam. De belangrijke oost-west spoorwegverbinding werd in 1915 aangelegd, om het “ontoegankelijke” hart van Afrika te ontsluiten.

Vanuit Kigoma vertrekken veerboten noordwaarts richting Bujumbura in Burundi, westwaarts richting Kalunda-Uvira in Congo en zuidwaarts in de richting van Mpulungu in Zambia. De wegverbindingen naar Kigoma zijn echter bijzonder slechte (uitsluitend via zand en grind paden), waardoor de stad nog steeds behoorlijk geïsoleerd aanvoelt. In de regentijd zijn de wegen naar Kigoma vaak ontoegankelijk.

Kigoma vormt een ideale basis voor een bezoek aan het Gombe Stream National Park, waar Jane Goodall vanaf de jaren ’60 jarenlang in de bossen woonde om het gedrag van de chimpansees te bestuderen. U kunt hier het Jane Goodall Institute bezoeken, maar nog interessanter is om met een gids het park in te trekken op zoek naar een chimpansee familie. Het Gombe Stream National Park ligt 16 km noordelijk van Kigoma.

Iets ten zuiden van Kigoma – aan het Tanganyika meer – ligt het plaatsje Ujiji, waar twee beroemde ontdekkingsreizigers, Stanley en Livingstone, elkaar op 10 november 1871 onder een mango boom ontmoeten. Stanley sprak bij de ontmoeting de later legendarische woorden “Dr. Livingstone, I presume?”. Livingstone was op expeditie in het hart van Afrika op zoek naar de bronnen van de Nijl, maar werd al 3 jaar vermist. Stanley werd erop uitgestuurd om hem te vinden. Een plaquette markeert de plek waar de ontmoeting plaatsvond. Het dorp was in de 19e-eeuw berucht vanwege de slavenhandel, maar is ondertussen een buitenwijk van Kigoma geworden.

In een klein museum wordt de ontmoeting van Henry Morton Stanley en David Livingstone uitgebeeld. In het dorp bevindt zich verder een groot stenen monument met een kruis als gedenkteken voor Livingstone, zijn hart werd na zijn overlijden in 1873 in Ujiji begraven (de rest van zijn lichaam werd in de Westminster Abbey in London begraven).

Wat klanten zeggen (t108)

Onderstaand ziet u een opsomming van de hotels en safarilodges die we in Kigoma aanbieden:

Reisaanbiedingen voor Tanzania (t90)

Onze specialiteit is maatwerk reizen samenstellen. Een reis naar Tanzania is immers geen alledaagse reis. Uiteraard kunt u een reis met hotels, resorts en safarilodges combineren met rondreizen, treinen en binnenlandse vluchten uit ons programma. U kunt daarvoor het beste even contact met ons opnemen of vrijblijvend een offerte op vragen.

Best of Tanzania

Vanaf 2.233 Euro p.p. – exclusief vluchten

Best of Tanzania

8-daagse safari naar de nationale parken in het noorden van Tanzania van/naar Arusha
Tijdens deze reis ontdekt u de dierenwereld en de prachtige landschappen van het noorden van Tanzania. Naast de Serengeti en de Ngorongoro krater bezoekt u ook het Lake Manyara en het Tarangire National Park
meer informatie

Familiereis Tanzania

Vanaf 7.051 Euro p.p. – exclusief vluchten

Familiereis Tanzania

6 dagen met het hele gezin op safari in Tanzania
Tijdens deze bijzondere reis maakt u samen met uw gezin kennis met de natuur en cultuur van Tanzania. Ontmoet de dieren in de Serengeti en de Ngorongoro krater en leer op speelse wijze meer over de cultuur van de Masai, de Hadzabe en de Datoga stammen
meer informatie
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan

Heeft u al concrete reisplannen?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan