Noordkust van Zanzibar

///Noordkust van Zanzibar
Noordkust van Zanzibar2017-07-19T09:01:15+01:00

De noordkust van Zanzibar ligt op ongeveer een uur rijden van Stonetown. Dit is het meest populaire deel van Zanzibar bij veel (vooral jongere) toeristen, met name vanwege de prachtige witte zandstranden en de uitgaansgelegenheden. De stranden hebben hier een wat rustigere branding dan op andere plekken op het eiland. De noordkust heeft ook de beste duiklocaties van het eiland. U kunt hier de groene zeeschildpad en het merendeel van alle tropische vissoorten van de Indische Oceaan zien. Maar er is meer dan zon, zee en strand.

Nungwi
Nungwi is het centrum van het toerisme aan de noordkust. Deze plaats heeft de meeste accommodaties. Het strand is uitgestrekt maar niet al te breed. U kunt hier wel de hele dag zwemmen (ook bij laagwater). Ooit was dit het centrum van de dhow-industrie in Zanzibar. Het vervallen vissersdorpje van weleer is nu onderdeel van een bruisende kuststrook, omlijnd met moderne hotels, bars, shops en restaurants. Op sommige plaatsen ligt soms zeewier op het strand.

Het centrum van Nungwi heeft nog steeds een authentiek karakter, met een paar kleine winkeltjes waar u basisbenodigdheden kunt aanschaffen. Aan het strand staan kraampjes, waar u tweedehands boeken en andere snuisterijen kunt kopen. Er is ook een schildpaddenopvangcentrum en een vuurtoren waar u naar toe kunt lopen. Het is ook mogelijk de bouw van een dhow te bekijken, of een bezoek te brengen aan het zeeaquarium; een natuurlijke zeearm vol met zeeschildpadden en vissen.

In Nungwi zijn verschillende duikscholen, waar u uw Padi-duikcertificaat kunt halen. Er worden duiken aangeboden op het lokale rif, maar u kunt ook een dagtocht met een dhow of speedboot maken om te gaan duiken rondom Mnemba Atol.

Kendwa
Het westen van Zanzibar is qua strand het mooiste gedeelte van Zanzibar. Turquoise zee en poederwit strand. Kendwa is de locatie van de maandelijkse “full moon party”. Die wordt op een zaterdag rondom volle maan gehouden. Het is een combinatie van hippe (schaarsgeklede) Afrikaanse jongeren en toeristen, die hiervoor zelfs helemaal uit Dar es Salaam komen. De muziekstijl is voornamelijk R&B en Hiphop gemixt met Afrikaanse artiesten.

Wat klanten zeggen (t108)

Onderstaand ziet u een opsomming van de hotels en resorts die we aan de Noordkust van Zanzibar aanbieden:

Reisaanbiedingen voor Tanzania (t90)

Onze specialiteit is maatwerk reizen samenstellen. Een reis naar Tanzania is immers geen alledaagse reis. Uiteraard kunt u een reis met hotels, resorts en safarilodges combineren met rondreizen, treinen en binnenlandse vluchten uit ons programma. U kunt daarvoor het beste even contact met ons opnemen of vrijblijvend een offerte op vragen.

Best of Tanzania

Vanaf 2.233 Euro p.p. – exclusief vluchten

Best of Tanzania

8-daagse safari naar de nationale parken in het noorden van Tanzania van/naar Arusha
Tijdens deze reis ontdekt u de dierenwereld en de prachtige landschappen van het noorden van Tanzania. Naast de Serengeti en de Ngorongoro krater bezoekt u ook het Lake Manyara en het Tarangire National Park
meer informatie

Familiereis Tanzania

Vanaf 7.051 Euro p.p. – exclusief vluchten

Familiereis Tanzania

6 dagen met het hele gezin op safari in Tanzania
Tijdens deze bijzondere reis maakt u samen met uw gezin kennis met de natuur en cultuur van Tanzania. Ontmoet de dieren in de Serengeti en de Ngorongoro krater en leer op speelse wijze meer over de cultuur van de Masai, de Hadzabe en de Datoga stammen
meer informatie
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan

Heeft u al concrete reisplannen?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan