Noordoostkust van Zanzibar

///Noordoostkust van Zanzibar
Noordoostkust van Zanzibar2017-07-19T09:09:37+01:00

Aan de noordoostkust van Zanzibar ligt het plaatsje Matemwe, waar u fraaie stranden vindt die geflankeerd worden door palmbomen, met voor de kust een langgerekt barrière rif. U hoort de golven op de riffen breken en het ruizen van de palmen. De lagune biedt beschermd zwemwater, ook bij laagwater.

Ongeveer 7km noordoostelijk van Matemwe ligt het paradijselijke Mnemba Island. Dit eiland wordt omringt door koraalriffen en is één van de meest populaire duiklocaties van Zanzibar. Mnemba Island zelf is een privé eiland, waarop een kleine luxe lodge is gelegen (Mnemba Island Lodge). Alleen als u gast bent van de lodge heeft u toegang tot het prachtige eiland. Op de witte stranden van het eiland leggen zeeschildpadden hun eieren. In het juiste seizoen kunt u de kleintjes zich uit hun eitjes zien worstelen, waarna ze zo snel mogelijk naar de zee toe kruipen.

De koraalriffen rondom Mnemba Island en voor de kust van Matemwe behoren tot de mooiste duikplaatsen ter wereld, u kunt er eveneens geweldig snorkelen.

Matemwe
Matemwe is een dorpje waar lokale inwoners vooral vissen. Elke ochtend ziet u hier dus vissers met hun bootjes wegvaren. ’s nachts gaan ze op jacht naar inktvissen bij het rif. De lokale kinderen vangen krabbetjes op het strand. Hier geen toeristische bedoeningen, geen mensen die schilderijen proberen te verkopen, geen henna en geen massages op het strand. Het zand is wit en het water is blauw, u moet alleen hier wat meer letten op zee-egels op de bodem van de lagune.

Onderstaand ziet u een opsomming van de hotels en resorts die we aan de Noordoostkust van Zanzibar aanbieden:

Wat klanten zeggen (t108)

Reisaanbiedingen voor Tanzania (t90)

Onze specialiteit is maatwerk reizen samenstellen. Een reis naar Tanzania is immers geen alledaagse reis. Uiteraard kunt u een reis met hotels, resorts en safarilodges combineren met rondreizen, treinen en binnenlandse vluchten uit ons programma. U kunt daarvoor het beste even contact met ons opnemen of vrijblijvend een offerte op vragen.

Best of Tanzania

Vanaf 2.233 Euro p.p. – exclusief vluchten

Best of Tanzania

8-daagse safari naar de nationale parken in het noorden van Tanzania van/naar Arusha
Tijdens deze reis ontdekt u de dierenwereld en de prachtige landschappen van het noorden van Tanzania. Naast de Serengeti en de Ngorongoro krater bezoekt u ook het Lake Manyara en het Tarangire National Park
meer informatie

Familiereis Tanzania

Vanaf 7.051 Euro p.p. – exclusief vluchten

Familiereis Tanzania

6 dagen met het hele gezin op safari in Tanzania
Tijdens deze bijzondere reis maakt u samen met uw gezin kennis met de natuur en cultuur van Tanzania. Ontmoet de dieren in de Serengeti en de Ngorongoro krater en leer op speelse wijze meer over de cultuur van de Masai, de Hadzabe en de Datoga stammen
meer informatie
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan

Heeft u al concrete reisplannen?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan