Oostkust van Zanzibar

///Oostkust van Zanzibar
Oostkust van Zanzibar2017-07-19T09:15:46+01:00

De oostkust van Zanzibar bestaat vooral uit poederwitte zandstranden, die uitkijken op een turkooizen lagune met in de verte een lang barrièrerif. Langs de kust liggen tal van vissersdorpjes – zoals Chwaka en Bwejuu – en tal van kleinere en grote hotels.

Bij het langgerekte dorp Jambiani vindt u een aantal hotels en eettentjes langs het strand. De plaatselijke bevolking is erg vriendelijk en er zijn tal van gezellige barretjes. De lagune ter hoogte van Jambiani biedt goede snorkel en duikmogelijkheden.

De lagune is aan de oostkust niet al te diep, zodat u hier alleen bij hoogwater kunt zwemmen en snorkelen. De kleurrijke koraalriffen zijn schitterend, het is echt genieten van het onderwaterleven. Soms ziet u er dolfijnen en met een beetje geluk ook grote zeeschildpadden. De walvishaai laat zich hier in september zien.

Vanaf de oostkust kunt u zeiltochten maken in een traditionele ‘dhow’ naar een drooggevallen zandbank voor de kust. Onderweg kunt u zwemmen en snorkelen in de prachtige azuurblauwe lagune, ontspannen en genieten van een heerlijke lunch met verse vis en lokale vruchten op een onbewoond eiland. De kans is erg groot dat u hier dolfijnen ziet.

Aan de zuidzijde van de oostkust, op weg naar de zuidwestkust, vindt u het Jozani Forest. Het enige oorspronkelijke tropische woud dat overgebleven is op Zanzibar. Vroeger leefde hier wild, zelfs luipaarden, maar die zijn volledig uitgestorven. Jozani is de habitat van de Red Colobus aapjes. ‘Kima Punju’ betekent in het KiSwahili giftige apen. Het bijgeloof wil, dat de apen giftig zijn. Feit is dat ze een afstotende geur hebben en hierdoor nooit als huisdier zijn gehouden. Deze rode franjeapen zijn dus zeldzame primaten. Merkwaardig is dat ze geen duimen hebben.

De afstand naar de luchthaven van Zanzibar is 45 km (circa 1 uur rijden).

Onderstaand ziet u een opsomming van de hotels en resorts die we aan de Oostkust van Zanzibar aanbieden:

Wat klanten zeggen (t108)

Reisaanbiedingen voor Tanzania (t90)

Onze specialiteit is maatwerk reizen samenstellen. Een reis naar Tanzania is immers geen alledaagse reis. Uiteraard kunt u een reis met hotels, resorts en safarilodges combineren met rondreizen, treinen en binnenlandse vluchten uit ons programma. U kunt daarvoor het beste even contact met ons opnemen of vrijblijvend een offerte op vragen.

Best of Tanzania

Vanaf 2.233 Euro p.p. – exclusief vluchten

Best of Tanzania

8-daagse safari naar de nationale parken in het noorden van Tanzania van/naar Arusha
Tijdens deze reis ontdekt u de dierenwereld en de prachtige landschappen van het noorden van Tanzania. Naast de Serengeti en de Ngorongoro krater bezoekt u ook het Lake Manyara en het Tarangire National Park
meer informatie

Familiereis Tanzania

Vanaf 7.051 Euro p.p. – exclusief vluchten

Familiereis Tanzania

6 dagen met het hele gezin op safari in Tanzania
Tijdens deze bijzondere reis maakt u samen met uw gezin kennis met de natuur en cultuur van Tanzania. Ontmoet de dieren in de Serengeti en de Ngorongoro krater en leer op speelse wijze meer over de cultuur van de Masai, de Hadzabe en de Datoga stammen
meer informatie
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan

Heeft u al concrete reisplannen?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan