Stone Town

Stone Town2017-07-19T09:28:36+01:00

Zanzibar ligt al sinds de tijd van de Feniciërs op de handelsroute tussen oost en west. Er wordt al sinds mensenheugenis in specerijen gehandeld, maar Zanzibar was ook het centrum van de ivoorhandel en de slavenhandel tussen Afrika en Arabië. In het ‘Slave Museum’ in Stone Town kunt u zien onder welke erbarmelijke omstandigheden de slaven moesten wachtten op hun inscheping.

Zanzibar was lange tijd de zetel van de Sultans van Oman, die hun paleizen hadden in en rondom de stad. Ontdekkingsreizigers – als David Livingstone – begonnen hier hun trips naar de “duistere” binnenlanden van Afrika. De stad vormde een bevoorradingspunt voor schepen tussen Azië en Europa. En in de koloniale tijd kwam het eiland in handen van de Duitsers en later de Engelsen. Kortom – Stone Town heeft een bewogen geschiedenis. De Moorse invloeden zijn nog steeds terug te vinden in de verlaten haremhuizen, moskeeën en huizen, die versierd zijn met vakkundig houtsnijwerk.

Stone Town is eigenlijk het oude centrum van Zanzibar Stad, de hoofdstad van Zanzibar. In Stone Town zijn door de eeuwen heen de afzonderlijke elementen van de Afrikaanse, Indiase, Arabische en Europese culturen samengesmolten. De eeuwenlange handelsbetrekkingen tussen Azië en Afrika zijn goed terug te vinden in de lokale architectuur en cultuur, reden voor UNESCO om Stone Town in z’n geheel op de Werelderfgoedlijst te plaatsen.

Het is een belevenis om door het doolhol van smalle, kronkelende straatjes te wandelen onder dakranden en Arabisch aandoende balkonnetjes, te dineren in één van de vele ‘rooftop’ restaurants, of ’s avonds allerlei lekkers te proeven op de markt voor het ‘House of Wonders‘ – het mooiste gebouw van de stad. Er zijn moskeen en kerken, musea en fraaie tuinen.

U kunt bijvoorbeeld een bezoek brengen aan het Zanzibar Cultural Centre, een gebouw dat opvalt door zijn gedetailleerde architectuur en kleur. Het was vroeger één van de paleizen van de sultan. Vandaag de dag is het een centrum voor verschillende culturele organisaties.

Aan dezelfde weg vindt u het Palace Museum. In dit museum is een hele kamer gewijd aan prinses Salme. Zij heeft ‘Memoirs of an Arabian Princess’ geschreven, de eerste bekende autobiografie van een Arabische vrouw. Door dit boek zijn we veel te weten gekomen over de tijd waarin zij leefde. U zult een duidelijk beeld krijgen van de luxueuze levenswijze van de sultan en zijn familie.

Voor mooie souvenirs moet u bij het Arabic Fort zijn. Hier vindt u talloze kraampjes met prachtige schilderijen, beeldjes, sieraden en veel meer. Ook kunt u hier een traditionele henna decoratie op uw lichaam laten zetten.

Uiteraard kunt u in de kleine straatjes en op de kleurrijke marktjes en bazaars geweldig winkelen, met een keur aan gekleurde doeken, houtsnijwerk, oosters antiek, specerijen, etc … Maar ook culinair komt u hier niets te kort, u kunt gerechten kiezen uit de Arabische, Aziatische, Afrikaanse of Europese keuken – altijd vers bereid met ingrediënten van het eiland en de zee rondom Zanzibar.

Probeer het geweldige zeebanket bij de Forodhani Gardens. Elke avond worden hier vele barbecues ontstoken en de visvangst van de dag aangeboden. Voor weinig geld heeft u een heerlijke maaltijd. Ook kunt u hier zeer smakelijke locale gerechten, zoals de Zanzibar pizza en versgeperste rietsuikersap proeven.

Wat klanten zeggen (t108)

Onderstaand ziet u een opsomming van de hotels en resorts die we in en bij Stone Town aanbieden:

Reisaanbiedingen voor Tanzania (t90)

Onze specialiteit is maatwerk reizen samenstellen. Een reis naar Tanzania is immers geen alledaagse reis. Uiteraard kunt u een reis met hotels, resorts en safarilodges combineren met rondreizen, treinen en binnenlandse vluchten uit ons programma. U kunt daarvoor het beste even contact met ons opnemen of vrijblijvend een offerte op vragen.

Best of Tanzania

Vanaf 2.233 Euro p.p. – exclusief vluchten

Best of Tanzania

8-daagse safari naar de nationale parken in het noorden van Tanzania van/naar Arusha
Tijdens deze reis ontdekt u de dierenwereld en de prachtige landschappen van het noorden van Tanzania. Naast de Serengeti en de Ngorongoro krater bezoekt u ook het Lake Manyara en het Tarangire National Park
meer informatie

Familiereis Tanzania

Vanaf 7.051 Euro p.p. – exclusief vluchten

Familiereis Tanzania

6 dagen met het hele gezin op safari in Tanzania
Tijdens deze bijzondere reis maakt u samen met uw gezin kennis met de natuur en cultuur van Tanzania. Ontmoet de dieren in de Serengeti en de Ngorongoro krater en leer op speelse wijze meer over de cultuur van de Masai, de Hadzabe en de Datoga stammen
meer informatie
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan

Heeft u al concrete reisplannen?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.
Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan