×

Zoek Impala

Offerte aanvragen
Impala Tours

Stone Town

Zanzibar ligt al sinds de tijd van de Feniciërs op de handelsroute tussen oost en west. Er wordt al sinds mensenheugenis in specerijen gehandeld, maar Zanzibar was ook het centrum van de ivoorhandel en de slavenhandel tussen Afrika en Arabië. In het ’Slave Museum’ in Stone Town kunt u zien onder welke erbarmelijke omstandigheden de slaven moesten wachtten op hun inscheping.

Zanzibar was lange tijd de zetel van de Sultans van Oman, die hun paleizen hadden in en rondom de stad. Ontdekkingsreizigers - als David Livingstone - begonnen hier hun trips naar de "duistere" binnenlanden van Afrika. De stad vormde een bevoorradingspunt voor schepen tussen Azië en Europa. En in de koloniale tijd kwam het eiland in handen van de Duitsers en later de Engelsen. Kortom - Stone Town heeft een bewogen geschiedenis. De Moorse invloeden zijn nog steeds terug te vinden in de verlaten haremhuizen, moskeeën en huizen, die versierd zijn met vakkundig houtsnijwerk.

Stone Town is eigenlijk het oude centrum van Zanzibar Stad, de hoofdstad van Zanzibar. In Stone Town zijn door de eeuwen heen de afzonderlijke elementen van de Afrikaanse, Indiase, Arabische en Europese culturen samengesmolten. De eeuwenlange handelsbetrekkingen tussen Azië en Afrika zijn goed terug te vinden in de lokale architectuur en cultuur, reden voor UNESCO om Stone Town in z’n geheel op de Werelderfgoedlijst te plaatsen.

Het is een belevenis om door het doolhol van smalle, kronkelende straatjes te wandelen onder dakranden en Arabisch aandoende balkonnetjes, te dineren in één van de vele ’rooftop’ restaurants, of ’s avonds allerlei lekkers te proeven op de markt voor het ’House of Wonders’ - het mooiste gebouw van de stad. Er zijn moskeen en kerken, musea en fraaie tuinen.

U kunt bijvoorbeeld een bezoek brengen aan het Zanzibar Cultural Centre, een gebouw dat opvalt door zijn gedetailleerde architectuur en kleur. Het was vroeger één van de paleizen van de sultan. Vandaag de dag is het een centrum voor verschillende culturele organisaties.

Aan dezelfde weg vindt u het Palace Museum. In dit museum is een hele kamer gewijd aan prinses Salme. Zij heeft ’Memoirs of an Arabian Princess’ geschreven, de eerste bekende autobiografie van een Arabische vrouw. Door dit boek zijn we veel te weten gekomen over de tijd waarin zij leefde. U zult een duidelijk beeld krijgen van de luxueuze levenswijze van de sultan en zijn familie.

Voor mooie souvenirs moet u bij het Arabic Fort zijn. Hier vindt u talloze kraampjes met prachtige schilderijen, beeldjes, sieraden en veel meer. Ook kunt u hier een traditionele henna decoratie op uw lichaam laten zetten.

Uiteraard kunt u in de kleine straatjes en op de kleurrijke marktjes en bazaars geweldig winkelen, met een keur aan gekleurde doeken, houtsnijwerk, oosters antiek, specerijen, etc ... Maar ook culinair komt u hier niets te kort, u kunt gerechten kiezen uit de Arabische, Aziatische, Afrikaanse of Europese keuken - altijd vers bereid met ingrediënten van het eiland en de zee rondom Zanzibar.

Probeer het geweldige zeebanket bij de Forodhani Gardens. Elke avond worden hier vele barbecues ontstoken en de visvangst van de dag aangeboden. Voor weinig geld heeft u een heerlijke maaltijd. Ook kunt u hier zeer smakelijke locale gerechten, zoals de Zanzibar pizza en versgeperste rietsuikersap proeven.

Huidige reisaanbiedingen

Hieronder vindt u een overzicht van aanbiedingen van Impala Tours. Vanwege de vele vliegmogelijkheden en fluctuerende prijzen worden sommige reizen exclusief vluchten gecommuniceerd. Uiteraard helpen wij u graag bij het boeken van de juiste vluchten bij uw reis.

Serengeti safari | rondreizen tanzania
Vanaf € 2.395

per persoon

Kennismaking met Tanzania

Van Arusha naar Zanzibar tijdens deze 5-daagse safari. Een reis die een intense ervaring biedt en langs de hoogtepunten van Noord-Tanzania gaat.

Lees meerOfferte aanvragen

Olivers Camp Asilia | rondreizen tanzania
Vanaf € 3.821

per persoon

Tanzania Intens

Wordt meegenomen op een spannende rondreis met een Engelssprekende gids tijdens deze 10-daagse rondreis.

Lees meerOfferte aanvragen

Leeuwen op de uitkijk | rondreizen tanzania
Vanaf € 1.894

per persoon

Puur Tanzania

Ontdek de nationale parken in het noorden van Tanzania tijdens een 7-daagse kampeersafari.

Lees meerOfferte aanvragen

Ngorongo National Park
Vanaf € 3.039

per persoon

Het mooiste van Tanzania

8-daagse privérondreis door de mooiste natuurreservaten van Tanzania.

Lees meerOfferte aanvragen

Luipaard
Vanaf € 3.310

per persoon

Safari in style

10-daagse rondreis met hoogtepunten als de Ngorongoro krater, Serengeti en de parken van Lake Mayara en Tarangire.

Lees meerOfferte aanvragen

Neushoorn
Vanaf € 3.822

per persoon

Best of Kenia & Tanzania

Wanneer je de hoogtepunten van Oost-Afrika wilt beleven is deze reis van 13 dagen aanbevolen. Zo kom je langs veelzijdige landschappen en...

Lees meerOfferte aanvragen

Baobabbomen
Prijs op aanvraag

per persoon

Fly in Serengeti + Ngorongoro Krater

Ontdek het hart van de Ngorongoro Conservation Area tijdens deze reis van 5 dagen.

Lees meerOfferte aanvragen

Krokodillen, Selous National Park
Vanaf € 1.295

per persoon

Fly-In Selous G.R.

Tijdens deze 3-daagse fly-in safari kunt u in het Selous Game Reserve nijlpaarden, krokodillen en vele soorten watervogels treffen.

Lees meerOfferte aanvragen

Gnoes rivier oversteek
Vanaf € 4.178

per persoon

In het spoor van het wild

Dit is een 7-daagse exclusieve fly-in safari waarbij u Afrika op zijn best ontdekt. Tijdens deze rondreis verblijft u in luxueuze Asillia kampen.

Lees meerOfferte aanvragen

Giraffe | rondreizen Tanzania
Vanaf € 2.509

per persoon

Best of Tanzania

Deze 8-daagse safari laat u kennismaken met de dierenwereld en veelzijdige landschappen van Tanzania. U bezoekt tijdens deze reis ook het Lake Manyara...

Lees meerOfferte aanvragen

Masai Mara Game Reserve
Vanaf € 2.583

per persoon

Masai avontuur en fascinerende dierenwereld

Onvergetelijke safari's en uniekie natuurmonumenten is waar Tanzania voor staat. Dit beleeft u allemaal in deze 8-daagse rondreis.

Lees meerOfferte aanvragen

Mount Kilimanjaro
Vanaf € 1.924

per persoon

Kilimanjaro Trekking 8 dagen

Wanneer het beklimmen van de Kilimanjaro op uw lijstje staat is deze 8-daagse rondreis voor u! Tijdens deze rondreis overnacht u in tenten en beklimt...

Lees meerOfferte aanvragen

Serengati Rafiki Explorer Club | familiereizen tanzania
Vanaf € 7.889

per persoon

Familiereis Tanzania

Deze 6- of 11-daagse privérondreis in Tanzania is zeer geschikt voor het hele gezin. Door het korte programma is het perfect voor kinderen.

Lees meerOfferte aanvragen

Selous Safari

Pure Romantiek in het zuiden van Tanzania

Geniet van een safari en strandvakantie! Enerzijds maakt u safari’s ´off the beaten track´ in het Selous GR en Ruaha NP en anderzijds geniet van...

Lees meerOfferte aanvragen

Ruaha NP

Fly-inn Selous & Ruaha NP

Geniet van een safari en strandvakantie. Enerzijds maakt u safari’s ´off the beaten track´ in het Selous GR en Ruaha NP - de grootste wildgebieden in...

Lees meerOfferte aanvragen

Mbali Mbali Mahale Lodge

Olifanten & Chimpansees aan Lake Tanganyika

Op safari in het nog ongerepte en weinig bezochte Mahale NP. Tijdens deze reis heeft u de unieke gelegenheid om zeldzame chimpansees te spotten....

Lees meerOfferte aanvragen

Zanzibar

Selous Game Reserve

Het grootste wildreservaat van Afrika is met ca. 55.000 km² twee keer zo groot als het Krugerpark in Zuid-Afrika en bijna drie keer zo groot als de...

Lees meerOfferte aanvragen

Ngorongoro Crater

Ontdekkingstocht van noord naar zuid

Op deze reis ontdekt u het hele spectrum aan specialiteiten dat Tanzania te bieden heeft. Uitgestrekte vlaktes, massale kuddes dieren, baobabs,...

Lees meerOfferte aanvragen

Tarangire National Park

Elewana Safari

Beleef de fascinerende dierenwereld en de veelzijdige landschappen van Tanzania. Per klein vliegtuig reist u naar de mooiste en bekendste nationale...

Lees meerOfferte aanvragen

Onder de sterren in het zuiden van Tanzania

Onder de sterren in het zuiden van Tanzania

In tegenstelling tot het goedbezochte noorden is het zogenaamde Southern Cicruit nog vrij onbekend. Weinig reizen doen dit gebied aan. Op unieke wijze...

Lees meerOfferte aanvragen

Heeft u al concrete reisplannen?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.